Περίεργες οι ουρές... στο φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ;

296 Views
Περίεργες οι ουρές... στο φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ; Περίεργες οι ουρές... στο φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ;

Πλασματικές ουρές στο φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ;

Λέγαμε χθες για ουρές εισιτηρίων για να δουν φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, αλλά στην προβολή των 6μμ σήμερα στο τεράστιο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, ήταν δεν ήταν 50 άτομα μέσα...
Νωρίτερα πάντως στον ΖΑΝΝΑ στην προβολή των 3.15μμ  η αίθουσα ήταν σχεδόν γεμάτη.
Και οι 2 ταινίες πάντως ήταν εξαιρετικότατες και τυχεροί όσοι τις είδαν.
Μιλάμε για την «Ευτυχία» όπου ένας μοναχικός οχτάχρονος καλόγερος που ζει ψηλά στις κορυφές των Ιμαλαΐων θα αποκτήσει ηλεκτρικό ρεύμα και εικόνες από την πρώτη τηλεόραση. Ενώ «Ο δρόμος μου για την Ολυμπία» ο σκηνοθέτης αναλαμβάνει ένα ταξίδι στον κόσμο των αθλητών που συναγωνίζονται στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012.
Συμπεράσματα είναι βέβαια νωρίς να βγάλουμε μόνο ενδείξεις...

Ο δρόμος μου για την Ολυμπία / Νίκο φον Γκλάσοβ

Ο σκηνοθέτης Νίκο φον Γκλάσοβ αναλαμβάνει ένα ταξίδι στον κόσμο των αθλητών που συναγωνίζονται στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012. Ο ίδιος είναι ένας άνδρας με κοντά χέρια, ορκισμένος εχθρός των σπορ, που δεν καταλαβαίνει πώς κανείς θα συμμετείχε σε μια τέτοια δοκιμασία εθελοντικά. Πόσω μάλλον κάποιος με αναπηρία, για τον οποίο η καθημερινότητα ήδη αποτελεί πρόκληση. Ο Νίκο γνωρίζει τον τοξοβόλο Ματ Στάτζμαν από τις ΗΠΑ, τη Νορβηγίδα αθλήτρια του πινγκ πονγκ Άιντα Ντάλεν, τη Γερμανίδα κολυμβήτρια Κριστιάνε Ρέπε, τον Έλληνα αθλητή του μπότσια Γρηγόρη Πολυχρονίδη, και μια ομάδα βόλεϊ καθιστών. Ο Νίκο δεν χαρίζεται στους αθλητές, αλλά ούτε και στον εαυτό του, όταν θέτει ερωτήσεις για τη ζωή, τον αθλητισμό και το φόβο. Καθώς η εκτίμησή του για τον αθλητισμό αυξάνεται, ο Νίκο παρακολουθεί τους Παραολυμπιακούς και ταξιδεύει στην αρχαία πόλη της Ολυμπίας, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα κι όπου το παιχνίδι μπότσια απαγορεύεται.
.

Ευτυχία / Τομά Μπαλμές

Ο Πεγιάνγκκι είναι ένας ονειροπαρμένος, μοναχικός οχτάχρονος καλόγερος που ζει στη Λάια, ένα χωριό του Μπουτάν χτισμένο ψηλά στις κορυφές των Ιμαλαΐων. Σύντομα, ο έξω κόσμος θα φτάσει σ’ αυτόν: το χωριό θ’ αποκτήσει ηλεκτρικό ρεύμα και εικόνες από την πρώτη τηλεόραση θα τρεμοπαίξουν μπροστά στα μάτια του.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Σκέψεις μετά την γλυκύτατη ταινία «Η Πανσιόν»… Είδαμε & σχολιάζουμε
Σκέψεις μετά την γλυκύτατη ταινία «Η Πανσιόν»… Είδαμε & σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 1703 Views

 Ένα απολαυστικό και αισιόδοξο αφιέρωμα στην τρίτη ηλικία, γιατί… «το να μεγαλώνουμε είναι αναπόφευκτο, το να γερνάμε είναι επιλογή»! Είδε η Πίτσα Στασινοπούλου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή