Ο Γιάννης Οικονομίδης συνομιλεί με το σινεφίλ κοινό του TiSFF!

957 Views
Ο Γιάννης Οικονομίδης συνομιλεί με το σινεφίλ κοινό του TiSFF! Ο Γιάννης Οικονομίδης συνομιλεί με το σινεφίλ κοινό του TiSFF!

 
Σαββατο 19 Οκτωβρίου * Αποθήκη Δ΄ Λιμάνι
 
Η ωμή αλήθεια της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Γιάννη Οικονομίδη ξεδιπλώνεται σε μια άμεση συνομιλία με το σινεφίλ κοινό της Θεσσαλονίκης, καθώς φέτος το TiSFF θα έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τον κορυφαίο αυτόν δημιουργό του σύγχρονου ελληνικού σινεμά. Ο άνθρωπος που επαναπροσδιόρισε τον ελληνικό κινηματογράφο και αποτύπωσε στις ταινίες του τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, θα παρευρεθεί στο Φεστιβάλ για μια μοναδική συνομιλία με το σινεφίλ κοινό της πόλης.
 
Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δούνε αποσπάσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας του “Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς” και να συζητήσουν μαζί του για την τέχνη του κινηματογράφου.
 
Το ραντεβού με τον ανατρεπτικό σκηνοθέτη δίνεται το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στην Αποθήκη Δ΄ στο λιμάνι αμέσως μετά την απογευματινή προβολή. Το συντονισμό της συζήτησης αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Άρης Δημοκίδης.
 
Η είσοδος θα γίνεται με την επίδειξη εισιτηρίου της πρώτης ή της δεύτερης προβολής του Σαββάτου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η βραδινή προβολή του φεστιβάλ στις 21.00.
 
Ο Γιάννης Οικονομίδης θεωρείται από τους κορυφαίους δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Η καριέρα του ξεκίνησε με ταινίες Μικρού Μήκους και ντοκιμαντέρ. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του “Το σπιρτόκουτο” (2002) διακρίθηκε στο 44ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το Βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου. Ακολούθησε “Η Ψυχή Στο Στόμα” (2006), η οποία ήταν υποψήφια για το Χρυσό Αλέξανδρο στο 47ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. “Ο Μαχαιροβγάλτης” (2010) έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπουσάν και απέσπασε επτά βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. “Το Μικρό Ψάρι” συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και απέσπασε τέσσερα βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

 
Τιμές εισιτηρίων:
5 € η τρίωρη προβολή
4 € μειωμένο (φοιτητές)
7 € ημερήσιο (2 τρίωρες προβολές)
20 € για όλες τις ημέρες και προβολές
Οι προβολές για ανέργους είναι ∆ΩΡΕΑΝ.

Για ένα τετραήμερο τα απογεύματα στις 5μμ και τα βράδια στις 8μμ γεμίζουν με αξέχαστο σινεμά, και ό,τι δε τολμά να δείξει το εμπορικό σινεμά. 
TiSFF & INTIMATE

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα βρείτε εδώ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μία ενδιαφέρουσα «Τελευταία εκπομπή» με προοπτικές βελτίωσης… Είδαμε και σχολιάζουμε.
Μία ενδιαφέρουσα «Τελευταία εκπομπή» με προοπτικές βελτίωσης… Είδαμε και σχολιάζουμε.
482 Views

Μία ευχάριστη παράσταση με στιγμές γέλιου και προβληματισμού, και περιθώρια ανασυγκρότησης και βελτίωσης. Είδε και σχολιάζει ο Γιώργος Μπαστουνάς.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή