«Εισαγωγή στα σύγχρονα κινηματογραφικά ρεύματα: 10 επιδραστικές ταινίες για 10 ρεύματα» από τον «Κήπο».

1506 Views
«Εισαγωγή στα σύγχρονα κινηματογραφικά ρεύματα: 10 επιδραστικές ταινίες για 10 ρεύματα» από τον «Κήπο». «Εισαγωγή στα σύγχρονα κινηματογραφικά ρεύματα: 10 επιδραστικές ταινίες για 10 ρεύματα» από τον «Κήπο».

«Εισαγωγή στα σύγχρονα κινηματογραφικά ρεύματα: 10 επιδραστικές ταινίες για 10 ρεύματα» από τον «Κήπο».

    Στο παρόν σεμινάριο θα ερευνηθούν κάποια από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά ρεύματα του σύγχρονου κινηματογράφου (μεταξύ των οποίων, ενδεικτικά, είναι το Ρεύμα του Ανεξάρτητου Αμερικάνικου, το Τρίτο Σινεμά, το Γαλλικό Κύμα, και το Δόγμα 95 κ.α.) που επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν τον τρόπο που γυρίζονται ταινίες μέχρι και σήμερα. Μέσω σημαντικών ταινιών όπως τα «The 400 Blows», «Taxi Driver», «Reservoir Dogs», «Festen», θα αναγνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά στοιχεία του κάθε ρεύματος καθώς και τι είναι αυτό που κάνει τις ταινίες αυτές διαχρονικές. Θα γίνουν συγκρίσεις μεταξύ διαφόρων ταινιών για πληρέστερη κατανόηση του κάθε ρεύματος και της ιδεολογίας αυτά πρεσβεύουν.
   Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μέσα Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες στον πολυχώρο design apoDec Σφέτσου 3 στο κέντρο της πόλης μια φορά την εβδομάδα για 12 εβδομάδες.
Eισηγήτρια :Λένα Βρούσια, filmnoir
   Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του «Κήπου» βρίσκετε στο facebook -εδώ
Για περαιτέρω πληροφορίες και εγγραφές στα σεμινάρια του Κήπου μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση kiposseminaria@gmail.com ή στο τηλ. 6949 12 17 87(κα Θεοδοσία Κωνσταντινίδου).

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Βόλτες στις γειτονιές της Άνω Πόλης | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
Βόλτες στις γειτονιές της Άνω Πόλης | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
με 0 Σχόλια 1678 Views
...όταν λέμε Άνω Πόλη εννοούμε την περιοχή από Ολυμπιάδος και προς τα πάνω… Να ξεκινάμε δηλαδή λίγο πιο κάτω απ το Τσινάρι ή στην άλλη πλευρά απ’ το σπίτι του Πασά και ν αρχίσουμε  ν ανεβαίνουμε… Γράφει η Ελένη Γιαννακίδου για την Κουλτουρόσουπα
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο