ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ στον Κήπο -Συνάντηση Γνωριμίας

447 Views
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ στον Κήπο -Συνάντηση Γνωριμίας ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ στον Κήπο -Συνάντηση Γνωριμίας

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ στον Κήπο -Συνάντηση Γνωριμίας.

Ο Κήπος καλωσορίζει τους απανταχού «εραστές» του κινηματογράφου και της γραφής στο εισαγωγικό εργαστήριο Κινηματογραφικού Σεναρίου.

«Το σενάριο είναι εργαλείο. Μπορεί να τρέχει σαν ανάγνωσμα και να σε συναρπάζει περισσότερο κι από την πιο κεντημένη πρόζα, μπορεί να είναι λογοτεχνημένο ή λιτό, οφείλει όμως να μένει πάντα ακριβές. Μπορεί να έχει πολλές ιδιότητες και συγγραφικές αποχρώσεις, αλλά διατηρεί τις βασικές του αρχές, παραμένοντας ένα αυτόνομο πρωτεύον μέρος ενός επερχομένου δευτερεύοντος όλου, της κινηματογραφικής ταινίας».

Απόσπασμα από εγχειρίδιο σεναριογραφίας
που γράφεται αυτή τη στιγμή κάπου
σε ένα παράλληλο σύμπαν.


Στόχος του εργαστηρίου είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες μια πρώτη επαφή με τη γραφή σεναρίου. Τί είναι, ποιές διαφορές έχει με τον πεζό λόγο και ποιες ομοιότητες, ποια είναι τα φορμαλιστικά κι αφηγηματικά τρεντ στο σενάριο σήμερα κλπ.

Το εργαστήριο θα αναπτυχθεί σε θεματικές, κάθε μια από τις οποίες θα αφορά ένα σκέλος της σεναριακής γραφής, για παράδειγμα, την δομή τους σεναρίου, δραματουργία, χαρακτήρες και διάλογοι, και θα διαμορφώνεται μέσω των πολλών, ικανών και αναγκαίων ερωτήσεων των συμμετεχόντων.

Ευχή κι ελπίδα όμως, είναι να επωφεληθούν μέσω των τεχνικών που θα παρουσιαστούν, όλου του κόσμου οι ενδιαφερόμενοι, πέραν των ταγμένων σεναριογράφων: συγγραφείς άλλου πεδίου, κινηματογραφιστές, σινεφίλ, περιστασιακοί γραφιάδες καθοδηγούμενοι από την περιέργεια (ή όποιο άλλο κίνητρο).

Για να πάρετε μια γεύση από όσα θα συμβούν στο εργαστήρι, σας προσκαλούμε στο πρώτο μάθημα γνωριμίας με ελεύθερη είσοδο στις 19 Ιανουαρίου στις 8.00μ.μ.
Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο info@kipos-seminaria.gr ή στο 6949121787.

Eισηγήτρια: Δήμητρα Κατρανιά

Πληροφορίες/εγγραφές εδώ..http://bit.ly/κινηματογραφικό-σενάριο

Διοργάνωση: Kήπος
www.kipos-seminaria.gr
info@kipos-seminaria.gr
T: 2315500710, 6949121787
Πολυχώρος design apoDec
Σφέτσου 3, Θεσ/νίκη


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή