Στο πλευρό τον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πότε;

366 Views
Στο πλευρό τον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πότε; Στο πλευρό τον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πότε;

Στο πλευρό τον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πότε;

Σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συνάντησε για άλλη μια φορά κινηματογραφιστές  όλων των γενεών και ειδικοτήτων και αναζήτησαν λύση για το σημαντικό θέμα της επαναφοράς του ειδικού φόρου επί των κινηματογραφικών εισιτηρίων για την παραγωγή ελληνικών ταινιών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «Είναι τιμή της Προεδρίας που είστε εδώ. Αυτή η συνάντηση είναι συνέχεια της προηγούμενης. Χάρηκα που είδα το ψήφισμα των Ευρωπαίων Δημιουργών και αισθάνομαι και εγώ μαζί σας την αγωνία του να υπάρξει κινηματογράφος στην χώρα, που είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια του Πολιτισμού μας».
 
Οι προσωπικότητες και οι φορείς εξέφρασαν τις απόψεις τους για το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Κινηματογράφος και με πρωτοστατούντα τον Νίκο Κούνδουρο που στο όνομα όλου του Ελληνικού Κινηματογράφου, ανέφερε: «…Εμείς κρατάμε την Ελλάδα, εμείς κάνουμε Πολιτισμό, μας ανήκει η στήριξή σας σαν Πολιτεία. Αυτή η χώρα έχει πολιτισμό που είναι παρόν. Στην Αμφίπολη ανακαλύπτεται ένα πόδι, ένα χέρι και γίνεται παγκόσμιο γεγονός. Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, είστε εδώ, το νιώθουμε ότι είστε μαζί μας. Ζητάμε αυτό που μας ανήκει»
 
Δόθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συγκεκριμένα στοιχεία για το τι ισχύει στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες σήμερα, όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία κ.α..
 
Αναφέρθηκαν επίσης, πάγια αιτήματα της Ελληνικής Κινηματογραφίας όπως: μείωση του ΦΠΑ στην κινηματογραφική αίθουσα, απόδοση του 1,5% από τα τηλεοπτικά κανάλια, στήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, θέματα κινηματογραφικής παιδείας κ.α..
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αφού άκουσε με πολύ ενδιαφέρον τους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι: «Η διεκδίκησή σας είναι κορυφαίο κομμάτι του Εθνικού Πολιτισμού και θα στηρίξω στην κατεύθυνση να υπάρχει Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και μια ισχυρή Ελληνική Κινηματογραφία για όλους, με βάσει την κοινή συνισταμένη των νομοθεσιών των Ευρωπαϊκών χωρών».
 
 
Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι , Νίκος Κούνδουρος, Κώστας Φέρρης, Λάκης Παπαστάθης, Γιάννης Σμαραγδής, Ρήγας Αξελός, Βασίλης Βαφέας, Κώστας Βρεττάκος, Μανούσος Μανουσάκης, Περικλής Χούρσογλου, Χρήστος Δήμας, Ανδρέας Σινάνος, Δήμητρα Ματσούκα, Τώνης Λυκουρέσης Σταμάτης Τσαρουχάς, Νίκος Σέκερης, Γρηγόρης Αθανασίου, Κατερίνα Μαρινάκη, Κατερίνα Τζόβα, Αντώνης Μποσκοΐτης, Ντίνος Παναγόκος, εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Κώστας Λιβιεράτος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Αντώνης Παπαδόπουλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας Σταύρος Ιωάννου, ο Αντιπρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος Νίκος Καβουκίδης και η Γραμματέας της Ταινιοθήκης Μαρία Κομνηνού, Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος, Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου Τηλεόρασης Γιάννης Σιοροβίγκας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Δημιουργών Θεατρικών και Οπτικοακουστικών Έργων «ΑΘΗΝΑ» Γιώργος Μυλωνάς, ο Γεν. Γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Νίκος Χατζόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος Οδυσσέας Παυλόπουλος.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την Κάρμεν Ρουγγέρη
«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την Κάρμεν Ρουγγέρη
με 0 Σχόλια 1423 Views
«Περσέας και Ανδρομέδα»:  Η πιο παραμυθένια ιστορία της Μυθολογίας μας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή