Η πιο μεγάλη μέρα στην ιστορία του κινέζικου box office

166 Views
Η πιο μεγάλη μέρα στην ιστορία του κινέζικου box office Η πιο μεγάλη μέρα στην ιστορία του κινέζικου box office

Η πιο μεγάλη μέρα στην ιστορία του κινέζικου box office

Η Δευτέρα που μας πέρασε, η οποία για τους Κινέζους ήταν η πρώτη μέρα του χρόνου (χρονιά της μαϊμούς φέτος), υπήρξε η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του εγχώριου κινηματογράφου.

Τα νούμερα τρομάζουν. Σύμφωνα με την Κρατική Αρχή Διαχείρισης Τύπου, Εκδόσεων, Ράδιο, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, τα έσοδα έφτασαν τα 660 εκατομμύρια γουάν (σχεδόν 89 εκατομμύρια ευρώ), με το προηγούμενο ρεκόρ που καταγράφηκε τον Ιούλιο να έφτανε τα 57 εκατομμύρια ευρώ.

Για το ρεκόρ βέβαια βοήθησε τα μέγιστα η ταυτόχρονη πρεμιέρα τριών blockbuster, σε μία μέρα μάλιστα, που παραδοσιακά οι  Κινέζοι πηγαίνουν οικογενειακώς στον κινηματογράφο.

Πρώτο στη λίστα ήταν το «The Mermaid» με εισπράξεις που άγγιξαν τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ από την προβολή του σε 73.400 προβολές, δεύτερο το «The Man From Macau 3», με τον Τσόου Γιουν Φατ, με 3,5 εκατομμύρια ευρώ σε 57.500 προβολές, και τρίτο το «The Monkey King 2», με 3,3 εκατομμύρια ευρώ σε 55.800 προβολές.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως και οι τρεις είναι αμιγώς κινεζικές παραγωγές, σε πλήρη αντίθεση με τις υπόλοιπες ασιατικές χώρες, όπου οι παραγωγές του Χόλιγουντ κρατούν συνήθως τα σκήπτρα ενώ χαρακτηριστικό πως παγκόσμια blockbuster, όπως το «Kung Fu Panda» και το τελευταίο «Star Wars» παίζονται ακόμα στη χώρα αλλά βρέθηκαν χαμηλά στις προτιμήσεις του κοινού.

Να σημειώσουμε βέβαια, πως σε μια προσπάθεια των Κινέζικών Αρχών να ανεβάσουν τα νούμερα των εγχώριων παραγωγών την συγκεκριμένη περίοδο, έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία νέων, ξένων ταινιών στο διάστημα των διακοπών της πρωτοχρονιάς.


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή