Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Δημιούργησε ένα δικό σου μονόπρακτο

1055 Views
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Δημιούργησε ένα δικό σου μονόπρακτο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Δημιούργησε ένα δικό σου μονόπρακτο

 

 

Από Πέμπτη 23 Απριλίου - Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

 

 
Πανδημία! Δυστοπία! Λέξεις που μέχρι τώρα τις διαβάζαμε σε περιγραφή ταινιών! Ξαφνικά περίπου στα μέσα Μαρτίου, γίναμε εμείς οι πρωταγωνιστές! Εντάξει δεν είμαστε ο Γουίλ Σμίθ στο «I a ma legend» και σίγουρα οι γείτονες μας δε μετατράπηκαν σε ζόμπι! Αλλά κλειστήκαμε, γνωρίσαμε αυτούς τους γνωστούς- άγνωστους που ζουν μαζί μας στο σπίτι, άλλοι τακτοποιήσαμε ντουλάπες, συρτάρια, κουτιά, κουτάκια και πάλι ντουλάπες, κουτιά, κουτάκια. Άλλοι βρήκαμε τον εαυτό μας και νιώσαμε καλά και νιώσαμε άσχημα. Μας λείψανε οι φίλοι μας και σχεδιάζαμε τρόπους, τύπου Μαγκάιβερ, στο μυαλό μας να τους δούμε! Πολλοί συμμετείχαμε σε αυτές τις τηλεδιασκέψεις που κάποιος δεν άκουγε, κάποιος δε φαινόταν, σε κάποιους φαινόντουσαν μόνο σημεία προσώπου π.χ το μέτωπο.
 
Τα δύσκολά είναι καιρός να τα αφήσουμε πίσω! Όλοι όμως έχουμε μια ιστορία αγάπης, πάθους, ίσως χαράς και γέλιου να διηγηθούμε για τις μέρες αυτές:
 
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σας καλεί να δημιουργήσετε ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο με τις αφορμές που μας κράτησαν όρθιους, τη δημιουργικότητα και το χιούμορ που μπορεί να γεννηθεί στην περίοδο της καραντίνας.
 
Τα έργα που θα κατατεθούν πρέπει να είναι πρωτότυπα, έως τριάντα (30) σελίδες και έως 3 χαρακτήρες, (ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας). Οι ενδιαφερόμενοι θα διαλέξουν έναν από τους παρακάτω τίτλους εμβληματικών ταινιών του Μιχάλη Κακογιάννη, και θα εμπνευστούν από αυτόν για να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία καραντίνας.
·         Το τελευταίο ψέμα
·         Κυριακάτικο Ξύπνημα
·         Το κορίτσι με τα μαύρα
·         Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά
.
Θα επιλεγούν τέσσερα έργα - ένα από κάθε τίτλο - και θα ζωντανέψουν στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, προβάλλοντας την αισιόδοξη πλευρά που μπορεί να έχει η ζωή, ακόμα και στην πιο δύσκολη κατάσταση. 
 
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τα έργα τους έως τη Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 
 
Βήμα 1: Να κατοχυρώσουν το θεατρικό τους έργο στην Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος , στη διεύθυνση: https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/
 
Βήμα 2: Να στείλουν το έργο τους σε pdf μορφή, με το Πιστοποιητικό κατοχύρωσης και το ονοματεπώνυμό τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: production-dept@mcf.gr
 
Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τις υπεύθυνες παραγωγής : Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου και Πηγή Πιφέα στο mail production-dept@mcf.gr.

Πληροφορίες

 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206,
(ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579
Facebook: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Michael Cacoyannis Foundation
Twitter: @MCF_MCacoyannis
Instagram: @mcf.gr | Hashtag: #MCF
Youtube: MCacoyannisF

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
 Οι νέες ταινίες της εβδομάδας και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 09-15/02/2023 (& όλες οι επαναλήψεις)
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 09-15/02/2023 (& όλες οι επαναλήψεις)
με 0 Σχόλια 1861 Views
Ωραιότατη βδομάδα με νέους αδελφούς Νταρντέν, Φρανσουά Οζόν και βέβαια το πολύαναμένομενο «Tar» με την Κέιτ Μπλάνσετ όσο για το μεγάλο κοινό θα βολευτεί με την 3η συνέχεια του «Magic Mike». Αυτές είναι οι νέες ταινίες που θα προβάλλονται στις αίθουσες της Θεσσαλονίκης από Πέμπτη 09 έως Τετάρτη 15/02/2023

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο