Αποζημίωσε η «Mistress America» από βαρετά ντοκιμαντέρ και ανοργανωσιά στις «Νύχτες Πρεμιέρας» –2η ημέρα 24/9/2015

304 Views
Αποζημίωσε η «Mistress America» από βαρετά ντοκιμαντέρ και ανοργανωσιά στις «Νύχτες Πρεμιέρας» –2η ημέρα 24/9/2015 Αποζημίωσε η «Mistress America» από βαρετά ντοκιμαντέρ και ανοργανωσιά στις «Νύχτες Πρεμιέρας» –2η ημέρα 24/9/2015

Αποζημίωσε η «Mistress America» από βαρετά ντοκιμαντέρ και ανοργανωσιά στις «Νύχτες Πρεμιέρας» –2η ημέρα 24/9/2015

Βλέπει για εσάς πριν από εσάς, γράφει και σχολιάζει το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας, η ανταποκρίτρια μας Μαρίλια Καίσαρ, καθημερινά στην «Κ».

Με πολλά βάσανα και παρελκόμενα κύλησε η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ. Στις πρωινές δημοσιογραφικές προβολές παρακολουθήσαμε δύο μάλλον βαρετά ντοκιμαντέρ, ένα από το διεθνές διαγωνιστικό και ένα από το μουσικό διαγωνιστικό, καλογυρισμένα μεν αλλά με θεματικές που δεν αφορούν το ευρύ κοινό. Λίγο αργότερα, μετά λύπης μας συνειδητοποιήσαμε πως το φεστιβάλ δεν διαθέτει ένα ενιαίο ταμείο όπου μπορείς να παραλάβεις τα εισιτήρια σου για όλες τις προβολές, αλλά κάθε μέρα πρέπει να σέρνεσαι από κινηματογράφο σε κινηματογράφο προκειμένου να προμηθευτείς τα εισιτήρια της επόμενης.

Κάπως έτσι εγώ, η δύστυχη ανταποκρίτρια βρέθηκα να σέρνομαι σε όλη την Αθήνα για να μάθω πως εν τέλει η μια εκ των δύο προβολών που σκόπευα να παρακολουθήσω ήταν ήδη sold out αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε η δυνατότητα να ενημερωθώ κάπως αλλιώς για την έλλειψη διαθεσιμότητας εισιτηρίων παρά μόνο από το γκισέ του κινηματογράφου. Και κάπως έτσι σου δημιουργείται και η εύλογη απορία, για ποιο λόγο δημιούργησαν application για τις Νύχτες Πρεμιέρας, από τη στιγμή που δεν μας προσφέρει καμία επιπλέον πληροφορία (όπως πχ διαθεσιμότητα εισιτηρίων) πέρα από τις πληροφορίες της ιστοσελίδας. Ευτυχώς την μέρα μας, έσωσε η εξαιρετικά ευχάριστη Mistress America του Νόα Μπαουμπαχ, που μας ταξίδεψε έστω και για λίγο στην Νέα Υόρκη.

Για να μην την πάθετε όπως εγώ παραθέτω πληροφορίες και ωράρια για τα εκδοτήρια εισιτηρίων και σας εύχομαι ολόψυχα καλούς ποδαρόδρομους, στην προσπάθεια σας να προμηθευτείτε τα πολύτιμα εισιτήρια που θα σας επιτρέψουν την είσοδο στις προβολές της επιλογής σας.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ (για εισιτήρια)
Οντεόν Όπερα Ι & ΙΙ
21 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου -> 11.00 - 20.30
3-4 Οκτωβρίου-> 17.00 – 20.30

ΙΝΤΕΑΛ
21 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου -> 11:00-20:30
3-4 Οκτωβρίου -> 17:00-20:30

ΔΑΝΑΟΣ
21-30 Σεπτεμβρίου -> 12:00-20:30
1-4 Οκτωβρίου-> 17:00-20:30

Παράρτημα ΙΑΝΟΥ για ΔΑΝΑΟ
Από 17 Σεπτεμβρίου και όλες τις καθημερινές: 10.30 – 14.30.
Σαββατοκύριακα κλειστά.

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ
Από 16 Σεπτεμβρίου, καθημερινές από τις 12.00 - 15.00 & από τις 19.00 έως κλείσιμο Σαββατοκύριακα από τις 19.00 έως κλείσιμο.

Για να δούμε λοιπόν τι ταινίες παρακολουθήσαμε εκτενώς :
Από τους Υπονόμους στο Διάστημα / Above and Below
Ένα ζευγάρι ζει σε ένα υπόγειο τούνελ του Λας Βέγκας. Ένας άντρας επιβιώνει στην έρημο της Καλιφόρνια στέλνοντας μηνύματα σε άδεια μπουκάλια στον Θεό. Μια κοπέλα ονειρεύεται να φύγει μακριά, πολύ-πολύ μακριά, να ταξιδέψει στον Άρη, και προσομοιώνει αποστολές στον κόκκινο πλανήτη σε μια έρημο της Γιούτα. Μέσα σε τρεις πολύ διαφορετικούς τρόπους κατοίκησης, μάλλον παράδοξους για τη σημερινή κοινωνία εντοπίζει  ο φακός του Νίκολας Στάινερ, την ομορφιά και την ανθρωπιά σε κάθε μικρή, παράξενη, ευαίσθητη στιγμή αλλά και την κοινή γραμμή που διαπνέει όλες τις πτυχές του ανθρωπινού είδους.

Ενδιαφέρον μεν, αλλά αργό και μακρόσυρτο ντοκιμαντέρ, δεν κατάφερε να μας κρατήσει το ενδιαφέρον παρά την αρχικά εντυπωσιακή θεματική του. Φαίνεται ο σκηνοθέτης επέλεξε να εστιάσει περισσότερο στην άρτια αισθητική της εικόνας, που σίγουρα μαγεύει το μάτι και όχι τόσο στο να συντηρήσει το ενδιαφέρον μας πάνω στους ιδιαίτερους αυτούς ανθρώπους, τους ίδιους του τους πρωταγωνιστές. Παράλληλα η μεγάλη διάρκεια της ταινίας και τα αργά σαν από βιντεοκλίπ πλάνα, είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθούμε στη μετάφραση, να βαρεθούμε και εν τέλει να χάσουμε οποιαδήποτε διάθεση για να παρακολουθήσουμε τις ιστορίες των ανθρώπων του υπονόμου και τους Άρη. Ίσως αν ήταν πιο μικρό σε διάρκεια και καλύτερα συγκροτημένο να κατάφερνε όλα όσα υποσχόταν , αλλά υπό τις δεδομένες συνθήκες καλύτερα θα ήταν να το αποφύγετε.

Προβάλλεται :
1/10/2015/Αίθουσα: ODEON Οπερα 2/ Ώρα: 19:00
Τρείλερ :
.

Ο Μυστικός μου Κόσμος: Η Ιστορία της Sarah Records / My Secret World: The Story of Sarah Records
Στο μουσικό αυτό ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε την πορεία της Sarah Records, της πιο ανεξάρτητης από τις ανεξάρτητες βρετανικές δισκογραφικές εταιρίες, που ιδρύθηκε το 1987 στο Μπρίστολ, από ένα νεαρό ζευγάρι σπουδαστών και συνέχισε να ταράσσει τον χώρο της ποπ μέχρι το 1995.Η Λούσι Ντόουκινς, μετά από τέσσερα χρόνια προετοιμασίας και με τη συνδρομή όλων των εναπομενόντων μελών των γκρουπ της εταιρίας γυρνά αυτό το ντοκιμαντέρ . Έτσι έχουμε την ευκαιρία να δούμε  σπάνιες συνεντεύξεις, ενώ το λόγο παίρνουν και οι συνιδρυτές της Sarah Records, Κλερ Γουάντ και Ματ Χέινς, οι οποίοι αποκαλύπτουν όλες τις αθέατες ιστορίες, διασκεδαστικές ή και μελαγχολικές, που έχτισαν τη σημαντική καλλιτεχνική κληρονομιά της.

Αν όπως και εγώ δεν είχατε ιδέα μέχρι σήμερα ποια ακριβώς είναι αυτή η δισκογραφική, τότε σίγουρα μέσα από αυτό το χλιαρό γεμάτο συνεντεύξεις, ντοκιμαντέρ θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τα πάντα ακούγοντας (άγνωστες για μένα )  μπάντες να παρουσιάζουν τα τότε χιτ τους μέσα από αρχειακό υλικό, σκαλίζοντας σήμερα παλιές αναμνήσεις. Ίσως ενδιαφέρον, για όσους γνωρίζουν την αντίστοιχη μουσική σκηνή και θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλέσουν παλιές και αγαπημένες μουσικές , αλλά δυστυχώς ήταν παντελώς αδιάφορο για όσους απλά ήθελαν να το παρακολουθήσουν ως ταινία.

Επίσης για να μην ξεχνιόμαστε αν είστε φαν της Sarah Records, σήμερα 26/9/2015 στις 20:00 θα γίνει μια έκθεση αντικειμένων Sarah Records, με αφορμή την προβολή της ταινίας «Ο Μυστικός μου Κόσμος: Η Ιστορία της Sarah Records», ένας πλήρης κατάλογος με 7ιντσα, φανζίν, αφισες και άλλα αναμνηστικά της Sarah Records φιλοξενείται στο πατάρι του Key, Πραξιτέλους 37, Αθήνα. Ακολουθεί dj set απο τον Ι. Σκιαδά και Τhe Κids of Distinction

Προβάλλεται :
26/9/2015/ Αίθουσα: ODEON Οπερα 1/Ώρα: 22:30
2/10/2015/Αίθουσα: ODEON Οπερα 2/Ώρα: 20:30
Τρείλερ:

.Mistress America
Ο Νόα Μπαούμπαχ, σκηνοθέτης του Frances Ha, που πριν δυο χρόνια μας είχε κάνει να δακρύσουμε και να ασπαστούμε τα προβλήματα της 25χρονής νεοϋορκέζας που δεν έχει ιδέα για το μέλλον της, επιστρέφει με την αγαπημένη του πρωταγωνίστρια Γκρέτα Γκεργοίκ σε μια διασκεδαστική κομεντί, που έσωσε τη μέρα μας. Μια μοναχική πρωτοετής αποφασίζει να αρχίσει να κάνει παρέα με τη μέλλουσα θετή της αδελφή, η οποία έχει συνηθίσει να ζει την κάθε της μέρα στη Νέα Υόρκη σαν μια ατέλειωτη περιπέτεια. Οι δυο τους σκορπίζονται και διασκεδάζουν σε λεωφόρους και σοκάκια του Μεγάλο Μήλου, προσπαθώντας να αποφύγουν την μουντή καθημερινότητα.

Με εξαιρετικό πικρό χιούμορ, ο Νόα Μπαουμπαχ προσπαθεί να πιάσει το σφυγμό της 30αράς που εύχεται να ήταν ακόμα 20 και της 18αράς που ανυπομονεί να μεγαλώσει, σε ένα μάλλον ετερόκλιτο ντουέτο, που μας έκανε επανειλημμένα να χαμογελάσουμε με τα νεουρκέζικα δράματα του. Η αντίθεση ανάμεσα στις δύο πρωταγωνίστριες χρησιμοποιείται με χάρη και σαρκασμό, φέρνοντας μας και εμάς αντιμέτωπους με τα όνειρα μας και την ικανότητα μας για αυτογνωσία. Διασκεδαστικό και ανέμελο, συστήνεται ανεπιφύλακτα για μια αναίμακτη, χαλαρή και ευχάριστη κινηματογραφική εμπειρία που δεν θα υποτιμήσει τη νοημοσύνη σας με βλακώδεις ρομαντζάδες.

Τρείλερ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: 10 + 2 προτάσεις για το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

«Ντεγκραντέ»  + «Το Καλοκαίρι του ‘Ερωτα μου» στις Νύχτες Πρεμιέρας –1η ημέρα 23/9/2015 KΛΙΚ ΕΔΩ


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ειδική προβολή για τα 80 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ», στο Ολύμπιον.
Ειδική προβολή για τα 80 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ», στο Ολύμπιον.
με 0 Σχόλια 378 Views

 Tο κλασικό αντιφασιστικό αριστούργημα του Τσάρλι Τσάπλιν, Ο Μεγάλος Δικτάτωρ, που συμπλήρωσε φέτος τα 80 χρόνια ζωής, παρουσιάζεται στο Ολύμπιον, σε μια ειδική προβολή.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή