Η ταινία Girlhood της Σελίν Σιαμά για τη ζωή στο γαλλικό γκέτο, υποψήφιο για το Βραβείο LUX !

270 Views
Η ταινία Girlhood της Σελίν Σιαμά για τη ζωή στο γαλλικό γκέτο, υποψήφιο για το Βραβείο LUX ! Η ταινία Girlhood της Σελίν Σιαμά για τη ζωή στο γαλλικό γκέτο, υποψήφιο για το Βραβείο LUX !

Η ταινία Girlhood της Σελίν Σιαμά για τη ζωή στο γαλλικό γκέτο, υποψήφια για το Βραβείο LUX !

   Το GIRLHOOD της Σελίν Σιαμά βρίσκεται μεταξύ των τριών υποψηφίων ταινιών για το Βραβείο LUX 2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο νικητής θα αναδειχθεί στις 17 Δεκεμβρίου 2014 (http://www.luxprize.eu/news/three-films-compete-lux-prize-2014)
   Επιπλέον, θα συμμετάσχει στις Κινηματογραφικές Μέρες LUX (LUX Film Days), σε όλη την Ευρώπη από τις 20 Οκτώβρη μέχρι και το τέλος του Δεκέμβρη 2014, που στόχο έχουν να προβάλλουν υψηλού επιπέδου Ευρωπαϊκή κινηματογραφία σε ένα ευρύ κοινό, αλλά και να προκαλέσουν συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα που προσεγγίζουν οι ταινίες.
Girlhood – Bande de Filles
   Η ζωή στο γαλλικό γκέτο, και οι προσπάθειες των πρωταγωνιστριών του να ξεπεράσου τη σκληρή πραγματικότητα που επιβάλλει. Ίσως η πιο «μοντέρνα» ταινία των τελευταίων χρόνων.
   Καταπιεσμένη από το οικογενειακό της περιβάλλον, τις αδιέξοδες προοπτικές του σχολείου και το «νόμο» που έχουν επιβάλει τα αγόρια στη γειτονιά, η Μαριέμ ξεκινά μια νέα ζωή μετά τη συνάντηση της με μια ομάδα από τρία κορίτσια με ελεύθερο πνεύμα. Αλλάζει το όνομά της, κώδικα ντυσίματος και παρατάει το σχολείο για να γίνει αποδεκτή στη συμμορία, ελπίζοντας ότι αυτό θα είναι ένας τρόπος για την ελευθερία, ένας δρόμος που θα την οδηγήσει έξω από το γκέτο.
   Η Σελίν Σιαμά (Αγοροκόριτσο) ασχολείται αυτή τη φορά με τη συγκρότηση της γυναικείας ταυτότητας μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο κοινωνικής πίεσης, περιορισμών και ταμπού, αναδεικνύει τον κεντρικό ρόλο του παιχνιδιού με την «εικόνα» και με την ταυτότητα, και θέτει το ερώτημα της νεότητας μέσα στην πολιτική πραγματικότητας της σύγχρονης Γαλλίας.
-Συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, στο Φεστιβάλ Καννών 2014
-Υποψήφια για το Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2014
 
Girlhood aka Bande de Filles | Έτος, 2014 | Διάρκεια, 122’ | Χρώμα, Έγχρωμο | Είδος, Δράμα | Σκηνοθεσία, Σελίν Σιάμα | Φωτογραφία, Κριστέλ Φουρνιέ | Πρωταγωνιστούν, Καριτζα Τουρέ, Ασσά Συλλά, Λιντσέι Καραμό | Γλώσσα, Γαλλικά.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκην. Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο.
«Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκην. Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο.
με 0 Σχόλια 878 Views

 Ο πόθος για εξουσία, ο φόβος, ο φόνος, η οσμή του αίματος, οι δαίμονες και τα σκοτάδια των δύο φύλων κι από την άλλη η μαύρη κωμωδία του έργου που λέγεται «ζωή» συναντιούνται στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε μια μεγάλη συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή