Το πρόγραμμα του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2014 στην Θεσσαλονίκη.

369 Views
Το πρόγραμμα του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2014 στην Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2014 στην Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2014 στην Θεσσαλονίκη.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο παρουσιάζει το φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, το οποίο κλείνει 15 χρόνια ζωής, από τις 19 έως τις 26 Μαρτίου 2014 στην Αθήνα και από τις 27 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2014 στη Θεσσαλονίκη.
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεκίνησε ένα φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια κεθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας. Μέσα στα 14 χρόνια που έχουν περάσει, ο γαλλόφωνος κινηματογράφος κέρδισε το αθηναικό κοινό, κατοχύρωσε τη θέση του δίπλα στα δύο σημαντικά ελληνικά φεστιβάλ κινηματογράφου (το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας) κι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Με τη συνεχή υποστήριξη της Unifrance, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου συνεχίζει να συμβάλλει σημαντικά ώστε η Ελλάδα να αγοράζει και να διανέμει ταινίες γαλλόφωνης παραγωγής.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος με τη διοργάνωση της 15ης έκδοσης του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιθυμεί να δώσει μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη της υποστήριξης της Ελλάδος, μέσα από τη στενή συνεργασία του με τους Έλληνες δημιουργούς έργων και ιδεών:

• Συμπράττει και πάλι με τους σταθερούς συνεργάτες του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Διεθνούς Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας,
• Καλωσορίζει το Φεστιβάλ
Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, δίνοντάς του λευκή κάρτα στο προγραμμα του για 5 ταινίες,
• Συνεργάζεται για το εικαστικό του επικοινωνιακού υλικού με το δημιουργικό γραφείο This is Amateur, και
• Αναθέτει τη δημιουργία του spot του Φεστιβάλ στον Παναγιώτη Χριστόπουλο που τιμήθηκε το 2007 με Κρατικό Βραβείο καθώς και Βραβείο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για το Η έκταση που αναλογεί. Το 2013 το πρόζεκτ του για ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο This year’s spring επιλέχθηκε από το Φεστιβάλ Καννών για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανάπτυξης Cinéfondation-Résidence
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Πέμπτη 27 Μαρτίου 2013
20:30
CASSE-TêTE CHINOIS
Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν
Ο Xavier είναι 40 χρόνων. 15 χρόνια μετά το Euroflirt και δέκα μετά τις Ρωσικές Κούκλες, η ζωή του δεν είναι ιδιαίτερα τακτοποιημένη και όλα μοιάζουν να γίνονται όλο και πιο περίπλοκα. Είναι πλέον πατέρας δύο παιδιών και το μικρόβιο του ταξιδιού τον παρασέρνει στη Νέα Υόρκη, στο μέσο της Chinatown. Ο Xavier προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τη θέση του σαν γιος, σαν πατέρας, σαν άνθρωπος. Χωρισμός. Νέα Οικογένεια. Ομοφυλόφιλοι γονείς. Μετανάστευση. Παράνομη εργασία. Παγκοσμιοποίηση. Η ζωή του Xavier έχει μετατραπεί σε κινέζικο puzzle. 
22:30
UNE LIAISON PORNOGRAPHIQUE
Μια Πορνογραφική Σχέση
Μια γυναίκα αποφασίζει να πραγματοποιήσει μια σεξουαλική της φαντασίωση. Ένας άντρας αποφασίζει να τη μοιραστεί. Την πρώτη τους συνάντηση θα ακολουθήσουν κι άλλες. Και χωρίς να το καταλάβουν, μια σχέση θα γεννηθεί. Το σεξ δεν είναι πλέον το μόνο πράγμα που τους ενώνει, καθώς γεννιούνται συναισθήματα.
Παρασκευή 28 Μαρτίου 2013
20:30
LA FILLE DU 14 JUILLET
Το Κορίτσι της Επανάστασης
Είναι καλοκαίρι στο Παρίσι, έχει αφόρητη ζέστη και λίγο πριν τους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου για την επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης, ο Hector γνωρίζει την Truquette. Την προσκαλεί σε ταξίδι αναψυχής μαζί με έναν φίλο του, τον Pator και μία φίλη της Truquette, την Charlotte. Τα σχέδιά τους θα χαλάσουν καθ'οδόν, όταν η γαλλική κυβέρνηση αποφασίζει να περικόψει τις καλοκαιρινές διακοπές κατά ένα μήνα λόγω οικονομικής κρίσης.
22:15
MICHAEL KOHLHAAS
Cévennes, 16ος αιώνας. Ο Michael Kohlhaas, έμπορος αλόγων, εύπορος και ευτυχισμένος οικογενειάρχης, πέφτει θύμα αδικίας από έναν άρχοντα. Αυτός ο ευσεβής και τίμιος άνθρωπος, οργανώνει στρατό και σκορπά φωτιά και όλεθρο στη χώρα για να ξαναβρεί το δίκιο του.
Σάββατο 29 Μάρτιου 2013
20:30
9 MOIS FERME
 Η Ariane Felder είναι έγκυος! Το απίστευτο είναι ότι πρόκειται για μια νεαρή δικαστή με αυστηρές αρχές και εργένισσα. Το ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι μετά από το τεστ πατρότητας, πατέρας του παιδιού είναι ο Bob, ένας εγκληματίας ο οποίος έχει συλληφθεί για άγρια επίθεση! Η Ariane που δεν θυμάται τίποτα, προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε και τι την περιμένει. 
22:15
QUAI D'ORSAY
 Ο Alexandre Taillard de Worms είναι μεγάλος και τρανός, αρέσει στις γυναίκες και, από σπόντα, Υπουργός Εξωτερικών. Με την γκρίζα του χαίτη και κορμί αθλητικό, βρίσκεται παντού, από τις συναντήσεις των Ηνωμένων Εθνών ως την Oubanga. Με τη δύναμη της διπλωματίας, κατατροπώνει τους Αμερικανούς νεοσυντηρητικούς, τους διεφθαρμένους Ρώσους και τους άπληστους Κινέζους.
Κυριακή 30 Μαρτίου 2013
20:30
LA BATAILLE DE SOLFéRINO
 6 Μαΐου 2012, Σολφερίνο - Ιταλία. Η Laetitia, δημοσιογράφος της τηλεόρασης, καλύπτει τις προεδρικές εκλογές. Aλλά εμφανίζεται ο Vincent, ο πρώην άνδρας της, για να δει τις κόρες τους. Δυο μικρές, θεριά ανήμερα, μια baby-sitter απεγνωσμένη, ένας εραστής σχεδόν απών, ένας δικηγόρος μισάνθρωπος, μια Γαλλία κομμένη στα δύο: είναι Κυριακή, όλα είναι μπερδεμένα, τίποτα δεν πάει καλά! 
22:30
LES 4 SOLDATS
Μέσα σε ένα κλίμα εμφυλίου πολέμου και μία μάχη στην οποία χάνουν τα πάντα ακόμη και τη νεότητά τους, τέσσερις στρατιώτες ηλικίας 13 έως 20 ετών, θα συναντηθούν και θα υφάνουν δεσμούς φιλίας. Ο Mateo, η Dominique, ο Big Max και ο Kevin θα φροντίσουν για την επιβίωσή του δημιουργώντας από την αρχή μια οικογένεια, κοντά σε μια λίμνη και μια καλύβα. Σταδιακά, ο καθένας βρίσκει τη θέση του στη μικρή τους ομάδα. Μια οικογένεια που θα μεγαλώσει με τον ερχομό του μικρού Γαβριήλ που θα πρέπει να αναθρέψουν. 
Δευτέρα 31 Μαρτίου 2013
21:00
LES COQUILLETTES
Το σινεμά δεν είναι πάντα κόκκινο χαλί και πτι φουρ! Τρεις «χαζές» αδέσμευτες κοπέλες, πάνε σ’ένα φεστιβάλ στην Ελβετία. Η Sophie έχει εμμονή με τον μόνο διάσημο ηθοποιό του φεστιβάλ, η Camille ονειρεύεται μια ανέφικτη ιστορία αγάπης και η Carole θέλει απλώς να «περάσει καλά». 
22:15
VéNUS BEAUTé (INSTITUT)/ VENUS BEAUTE:
Ινστιτουτο Ομορφιας
  Το Vénus Beauté είναι το ινστιτούτο ομορφιάς της γειτονιάς. Εκεί, προσφέρουν περιποίηση, συμβουλές ομορφιάς, ακούνε τον πόνο των πελατών, πουλάνε κρέμες, προσφέρουν χαλάρωση ή σολάριουμ. Είναι το μέρος που δίνει μια γεύση και μια ελπίδα αιώνιας ομορφιάς. Η ιδιοκτήτρια Nadine, κάνει τις δημόσιες σχέσεις της με τη βοήθεια τριών αισθητικών: τη Samantha, την Angèle και τη Marie... 
Τριτη 01 Απριλιου 2013
20:30
TONNERRE
 Ένας συναισθηματικός ροκ σταρ, μια αναποφάσιστη νεαρή γυναίκα, ένας φαντασιόπληκτος ηλικιωμένος πατέρας. Στη μικρή πόλη Tonnerre οι χαρές του έρωτα δεν διαρκούν πολύ. Μια εξαφάνιση τόσο ξαφνική όσο και ανεξήγητη και το πάθος διαδέχεται η εμμονή.
22:30
SAUVE QUI PEUT (LA VIE)
O Σώζων Εαυτόν Σωθητω
 Μια σκηνοθέτιδα της τηλεόρασης, ο εραστής της που είναι εγκλωβισμένος σ' ένα συναισθηματικό φόβο, ιδίως στις σχέσεις του με τις γυναίκες και μια πόρνη. Τρεις ήρωες, τρεις πορείες που διαπλέκονται ως τρία μουσικά θέματα που στο φινάλε συναντιούνται. Η επιστροφή του Γκοντάρ στο σινεμά της μυθοπλασίας.
Τετάρτη 02 Απριλίου 2013
20:30
LA VRAIE VIE DES PROFS
Ο Albert και ο JM είναι δύο «χαϊβάνια» της 5ης τάξης. Ο διευθυντής του σχολείου τους υποχρεώνει να συμμετέχουν στο περιοδικό του σχολείου μαζί με τους καλούς μαθητές, τα «φυτά». Ο πλήρης εξευτελισμός! Μετά απ' αυτό το πολιτισμικό σοκ, η παρέα τους βρίσκει ένα «τέλειο σχέδιο» το οποίο θα σκάσει σα βόμβα: να μετατρέψουν το περιοδικό του σχολείου σε ένα site για την προσωπική ζωή των καθηγητών τους.
 
22:30
DIEGO STAR
 Ένα φορτηγό πλοίο βρίσκεται στον ποταμό Saint-Laurent. Κάτι σοβαρό συνέβη στο μηχανοστάσιο, για το οποίο κατηγορείται άδικα ο Traoré, μηχανικός από την Ακτή Ελεφαντοστού. Όσο το πλοίο επισκευάζεται στο ναυπηγείο Lévis, το πλήρωμα βρίσκει προσωρινό κατάλυμα στα σπίτια των κατοίκων της περιοχής. Μακριά από τους δικούς του και τις συνήθειές του, ο Traoré αναγκάζεται να περάσει το χειμώνα στο Κεμπέκ...
.
Θεσσαλονίκη - Πέμπτη 27 Μαρτίου έως Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 - Αίθουσα Παύλος Ζάννας
Πληροφορίες:
www.ifg.gr
www.festivalfilmfrancophone.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 18- 24/08/2022
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 18- 24/08/2022
με 0 Σχόλια 514 Views

Αναλυτική παρουσίαση όλων των προγραμμάτων (ταινίες, ημέρες, ώρες κλπ.) στα θερινά σινεμά  της Θεσσαλονίκης. Δείτε τι θα δείτε από Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή