Δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις. Αυτό έρχεται να αποδείξει το καινούργιο φιλμ του Andrew Haigh, 45 Years. Γράφει ο Δημήτρης Φλωρής.

1981 Views
Δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις. Αυτό έρχεται να αποδείξει το καινούργιο φιλμ του Andrew Haigh, 45 Years. Γράφει ο Δημήτρης Φλωρής. Δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις. Αυτό έρχεται να αποδείξει το καινούργιο φιλμ του Andrew Haigh, 45 Years. Γράφει ο Δημήτρης Φλωρής.

ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ ΣΤΗ ΝΕΑ "Κ"

Γράφει ο Δημήτρης Φλωρής.

Λίγες ημέρες πριν την 45η επέτειο του, το ζευγάρι των Kate και Geoff ετοιμάζεται να κάνει ένα πάρτυ. Όταν, όμως, ξεκινούν τις προετοιμασίες, ένα γράμμα θα ταράξει τον Geoff και την σχέση του ζευγαριού: Η Katya, ο πρώτος έρωτας του συζύγου είναι νεκρή και βρέθηκε το πτώμα της. Έτσι, η σχέση του ζευγαριού παίρνει την κατηφόρα ολοένα και περισσότερο, με την αποκάλυψη μυστικών που θα αλλάξουν τον τρόπο που η Kate έβλεπε τον άνθρωπο με τον οποίον πέρασε σχεδόν μισό αιώνα.
 
Ένα κείμενο που ως κεντρικό άξονα έχει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και θεματική τις ανθρώπινες σχέσεις και όλα αυτά ενταγμένα σε ένα μουντό και συννεφιασμένο επαρχιακό Βρετανικό τοπίο.
 
Ολόκληρη η ταινία θέτει την πρωταγωνίστρια πάνω από τον άντρα της και δείχνει πώς αυτή προσπαθεί να ξεπεράσει το γεγονός ότι αυτός ακόμη έχει εμμονή με μία κοπέλα που είχε ερωτευτεί πριν από χρόνια.
 
Δεν είναι σχόλιο μόνο για το πως ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζεται το γυναικείο φύλο από το αντρικό, αλλά αποτελεί και ιδιαίτερα έντονο σχόλιο για την αδυναμία μας ως άνθρωποι να προχωρήσουμε στη ζωή και περιπλέκουμε από μόνοι μας πράγματα που ειδάλλως θα φαινόταν απλά. Δυνατές ερμηνείες που κάνουν τα πλάνα μεγάλης διάρκειας πέρα από την ιδιαίτερη σε συνδυασμό με τη σκηνοθεσία, διεύθυνση φωτογραφίας, ξεχωριστά.
 
Σίγουρα πολλοί και πολλές θα δεθούμε με την ταινία και θα ταυτιστούμε μία με τον έναν και μία με τον άλλον χαρακτήρα και στο τέλος με το αξιομνημόνευτο βαλς, θα δακρύσουμε όχι μόνο για την πρωταγωνίστρια η οποία αν και αρέσκεται απλά σε μία νέα αρχή με τον άντρα της, μέσα της κάτι την «τρώει» με το γεμάτο δάκρυα πρόσωπο της στο τελευταίο καρέ τα οποία προσπαθεί να συγκρατήσει, αλλά και γιατί θα θυμηθούμε παλιές μας στιγμές που μοιραστήκαμε με ανθρώπους και στιγμές για τις οποίες μετανιώσαμε.
 
Μία ανθρώπινη, πάνω από όλα, ταινία.

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή