Ποιος θα αντισταθεί στο φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου; - Πρόγραμμα ταινιών – προβολών στην αίθουσα Κασσαβέτης

1113 Views
Ποιος θα αντισταθεί στο φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου; - Πρόγραμμα ταινιών – προβολών στην αίθουσα Κασσαβέτης  Ποιος θα αντισταθεί στο φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου; - Πρόγραμμα ταινιών – προβολών στην αίθουσα Κασσαβέτης

 

Πέμπτη 11 έως Τετάρτη 17 Απριλίου 2019,

 
Η επιτυχημένη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και φέτος στο πλαίσιο του 20ού Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, το οποίο πραγματοποιείται, μετά την Αθήνα, και στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 11 έως την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης (Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης).
 
Πιο συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη θα προβληθούν 14 ταινίες από το πρόγραμμα του 20ού Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, οι οποίες περιλαμβάνονται στα τμήματα «Διαγωνιστικό», «Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου», «Ειδικές Προβολές» και «Λευκή Κάρτα».
 
Η Sandrine Dumas, μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς και σκηνοθέτιδες του γαλλικού σινεμά, θα δώσει το παρών στην προβολή της ταινίας της Πάντα λέμε ψέματα σε αυτούς που αγαπάμε την Πέμπτη 11 Απριλίου (20:00). Επίσης, στην προβολή της ταινίας του Μελτέμι, την Κυριακή 14 Απριλίου (20:15) θα παρευρεθεί ο πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης Basile Doganis για να συνομιλήσει με το κοινό.
 
Επίσης, μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης θα επιλέξει μία ανάμεσα σε πέντε ταινίες από αυτές που θα προβληθούν στη Θεσσαλονίκη (Πάντα λέμε ψέματα σε αυτούς που αγαπάμε, Το μυστήριο του κυρίου Πικ, Φιλότεχνος κλέφτης, Κολύμπα ή αλλιώς βυθίσου και Amanda) και θα απονείμει σε αυτή ειδικό βραβείο.
 
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 6 ευρώ, Κάρτα μέλους CineΚάρταF: 4 ευρώ
 
Ακολουθεί το πρόγραμμα προβολών και οι συνόψεις των ταινιών:
 
Πρόγραμμα προβολών

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

18:00 Οδοιπορικό / Continuerτου Joachim Lafosse
20:00 Πάντα λέμε ψέματα σ’ αυτούς που αγαπάμε / Onmenttoujours à ceuxqu'onaime της Sandrine Dumas – Παρουσία της σκηνοθέτιδας
 

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

18:00 Το μυστήριο του κυρίου Πικ / LemystereHenriPick του Rémi Bezançon
20:00 Το πρόβλημά μου είσαι εσύ / Enliberté του Pierre Salvadori
 

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

18:00 Φιλότεχνος κλέφτης / Unbeauvoyou του Lucas Bernard
20:00 Κολύμπα ή αλλιώς βυθίσου / Legrandbainτου Gilles Lellouche
 

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

18:00 Αμάντα / Amanda του Mikhaël Hers
20:15 Μελτέμι / Meltem του Basile Doganis – Παρουσία του σκηνοθέτη
 

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

18:00 Τρυφερή αγκαλιά / Pupille της Jeanne Herry
20:30 Amin του Philippe Faucon
 

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

18:00 Εμμονή / Une intime conviction του Antoine Raimbault
20:30 Μητρικόένστικτο / Duelles του Olivier Masset-Depasse
 

Τετάρτη 17 Απριλίου2019

18:00 Funan του Denis Do
20:00 Η απίθανη ιστορία του ταχυδρόμου Cheval /L' incroyable histoire du facteur Cheval του Nils Tavernier
 
Συνόψειςταινιών

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

18:00 ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ / Continuer του Joachim Lafosse.
Με τους: Virginie Efira, Kacey Mottet Klein, Diego Martίn
(Βέλγιο, Γαλλία, 2019)à Πανόραμα
Η Sibylle, χωρισμένη μητέρα, δεν αντέχει άλλο να βλέπει τον έφηβο γιο της να βυθίζεται σε μια βίαιη, δίχως νόημα ζωή. Αποφασίζει λοιπόν να συμπαρασύρει τον Samuel σε ένα μεγάλο οδοιπορικό στο Κιργιζιστάν. Με δύο άλογα για μοναδικούς συντρόφους, μητέρα και γιος καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα περιβάλλον μαγευτικό όσο και εχθρικό, αλλά κυρίως τον ίδιο τους τον εαυτό.
 
20:00 ΠΑΝΤΑ ΛΕΜΕ ΨΕΜΑΤΑ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ / On ment toujours à ceux qu’ on aimeτης Sandrine Dumas.
Με τους: Monia Chokri, Jeremie Elkaim, Marthe Keller
(Γαλλία, 2019) à Πανόραμα
Αφού «έκαψε» την καριέρα της ως τραγουδίστρια, η Jewell Stone δουλεύει ως σερβιτόρα στο Παρίσι. Η Marie, γιαγιά και μοναδική οικογένειά της, που ζει στο Βερμόντ των ΗΠΑ, την επισκέπτεται απρόοπτα. Πώς όμως να την υποδεχθεί η Jewell, αφού καιρό τώρα της αραδιάζει ψέματα για τη ζωή, τη δουλειά και τους έρωτες της;
.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

18:00 ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΙΚ / Le mystere Henri Pick του Rémi Bezançon.
Με τους: Fabrice Luchini, Camille Cottin, Alice Isaa
(Γαλλία, 2019)  à Ειδικές Προβολές
Σε μια βιβλιοθήκη στην καρδιά της Βρετάνης, μια νεαρή εκδότρια ανακαλύπτει ένα εξαιρετικής αξίας χειρόγραφο το οποίο και δημοσιεύει αμέσως. Το μυθιστόρημα γίνεται best seller. Όμως, ο συγγραφέας του, Henri Pick, ένας πιτσαδόρος από τη Βρετάνη, που έχει πεθάνει πριν δύο χρόνια, φαντάζει αδύνατο να είχε γράψει κάτι άλλο πέρα από λίστες για ψώνια, σύμφωνα με τη χήρα του. Πεπεισμένος ότι πρόκειται για απάτη, ένας διάσημος κριτικός λογοτεχνίας αποφασίζει να κάνει μια έρευνα...
 
20:00 ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ / En liberté του Pierre Salvadori.
Με τους: Adele Haenel, Pio Marmai, Audrey Tautou, Vincent Elbaz
(Γαλλία, 2018)à Διεθνές Διαγωνιστικό
Η Yvonne, νεαρή Αστυνομικός-Επιθεωρητής, ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της, ο αρχηγός Santi, ήρωας της περιοχής που έπεσε στο καθήκον, δεν ήταν όπως
πίστευε θαρραλέος και ακέραιος αστυνομικός, αλλά ένας διεφθαρμένος μπάτσος. Αποφασισμένη να επανορθώσει για τις αδικίες του, συναντά στο δρόμο της τον Antoine, που άδικα φυλακίστηκε για οχτώ χρόνια από τον Santi. Μια αναπάντεχη και τρελή συνάντηση που δυναμιτίζει τη ζωή και των δύο.
 

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

18:00 ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ / Un beau voyou του Lucas Bernard.
Με τους: Charles Berling, Swann Arlaud, Jennifer Decker
(Γαλλία, 2019) à Πανόραμα
O επιθεωρητής Beffrois περιμένει τη συνταξιοδότησή του με συγκρατημένο ενθουσιασμό, όταν η κλοπή ενός πίνακα τραβά την προσοχή του. Τι τον γοήτευσε; η λεπτότητα της μεθόδου; το θράσος του ληστή; Η ομορφιά του κλεμμένου έργου; Ο Beffrois ερευνά την υπόθεση με τον τρόπο που γεύεται κάποιος ένα τελευταίο γλύκισμα, ανακαλύπτοντας σιγά σιγά έναν ιδιότυπο κλέφτη, λάτρη της τέχνης και αριστοτέχνη του είδους.
 
20:00 ΚΟΛΥΜΠΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΒΥΘΙΣΟΥ / Le grand bain του Gilles Lellouche.
Με τους: Mathieu Almaric, Guillaume Canet, Benoit Poelvoorde, Jean-Hugues Anglade
(Γαλλία, 2018) à ΔιεθνέςΔιαγωνιστικό
Στη δημοτική πισίνα της γειτονιάς τους, οι Bertrand, Marcus, Simon, Laurent, Thierry και πολλοί άλλοι, προπονούνται υπό το αυταρχικό βλέμμα της Delphine, μιας πάλαι ποτέ ένδοξης κολυμβήτριας. Ενωμένοι, νιώθουν ελεύθεροι και χρήσιμοι. Βάζουν όλα τους τα δυνατά σε ένα άθλημα χαρακτηρισμένο ως σήμερα αποκλειστικά «γυναικείο»: τη συγχρονισμένη κολύμβηση. Μπορεί όντως να ακούγεται περίεργο, αλλά αυτή η πρόκληση τους ξαναδίνει κέφι για ζωή.
 

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

18:00 ΑΜΑΝΤΑ /Amanda του Mikhaël Hers.
Με τους: Vincent Lacoste, Isaure Multrier,
Stacy Martin
(Γαλλία, 2018) à Ειδικές Προβολές
Παρίσι του σήμερα. Ο David, 24 ετών, ζει το τώρα. Ισορροπεί δουλεύοντας εδώ και εκεί και, όπως πάντα, κάνει ένα βήμα πίσω όταν πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι ήρεμοι ρυθμοί της ζωής του ανατρέπονται μετά τον βίαιο χαμό της μεγάλης του αδερφής. Καλείται τότε να αναλάβει την κηδεμονία της εφτάχρονης ανιψιάς του, Amanda.
 
20:15 ΜΕΛΤΕΜΙ / Meltem του Basile Doganis.
Με τους: Daphne Patakia, Rabah Nait Oufella, Lamine Cissokho
(Γαλλία, Ελλάδα, 2019) à Πανόραμα
Ένα χρόνο μετά το θάνατο της μητέρας της, η Έλενα, νεαρή Γαλλίδα ελληνικής καταγωγής, επιστρέφει στο εξοχικό της στη Λέσβο. Συνοδεύεται από τους φίλους της, Nassim και Sekou, που ζουν στα παρισινά προάστια, περισσότερο εξοικειωμένοι με τα παγκάκια της πόλης παρά με παραδεισένιες παραλίες. Το πρόγραμμα των διακοπών ανατρέπεται όταν συναντούν τον Elyas, ένα νεαρό Σύριο πρόσφυγα που έφτασε πριν λίγο καιρό στο νησί...
 

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

18:00 ΤΡΥΦΕΡΗ ΑΓΚΑΛΙΑ / Pupille της Jeanne Herry.
Με τους: Sandrine Kiberlain,
Gilles Lellouche, Elodie Bouchez
Γαλλία, Βέλγιο, 2018) à ΔιεθνέςΔιαγωνιστικό
Ο Theo, ένα νεογέννητο μωρό, φιλοξενείται στην Πρόνοια. Η Alice αγωνίζεται εδώ και δέκα χρόνια να αποκτήσει ένα παιδί. Κατά τη διάρκεια της υιοθεσίας, τα μονοπάτια τους διασταυρώνονται με αυτά πολλών στοργικών και αφοσιωμένων ανθρώπων, προσδίδοντας μια ανθρώπινη διάσταση στην υιοθεσία και τη γονεϊκή φροντίδα.
 
20:30 AMIN του Philippe Faucon.
Με τους: Moustapha Mbengue, Emmanuelle Devos, Mareme N'Diaye (
Γαλλία, 2018) à «ΛευκήΚάρτα»
Μια ιστορία μετανάστευσης, μέσα από τα μάτια του Amin, που φθάνει ολομόναχος από τη Μαυριτανία για να εργαστεί σε εργοτάξια στη Γαλλία. Κάθε μήνα, ο Amin στέλνει το μεγαλύτερο μέρος από τα έσοδά του στην Αφρική, για τη σύζυγό του Aisha και τα τρία παιδιά τους. Μια μέρα, ο Amin γνωρίζει τη Gabrielle.
 

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

18:00 ΕΜΜΟΝΗ / Une intime conviction του Antoine Raimbault.
Με τους: Marina Fois, Olivier Gourmet, Laurent Lucas
(Γαλλία, 2019) à Πανόραμα
H Nora, ένορκος σε πρώτη εκδίκαση υπόθεσης, είναι πεπεισμένη για την αθωότητα του Jacques Viguier, κατηγορούμενου για τον φόνο της γυναίκας του. Φοβούμενη δικαστικό λάθος, πείθει έναν επιφανή δικηγόρο να τον υπερασπιστεί στο εφετείο.
Μαζί, δίνουν μια λυσσαλέα μάχη κατά της αδικίας. Κι ενώ η θηλιά σφίγγει γύρω από εκείνον που όλοι κατηγορούν, η αναζήτηση της αλήθειας τείνει προς την εμμονή για τη Nora.
 
20:30 ΜΗΤΡΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ /Duelles του Olivier Masset-Depasse.
Με τους: Veerle Baetens, Anne Coesens, Mehdi Nebbou, Arieh Worthalter
(Βέλγιο, Γαλλία, 2019) à ΔιεθνέςΔιαγωνιστικό
Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η Alice και η Celine ζουν με τις οικογένειές τους σε προάστιο των Βρυξελλών. Είναι αχώριστες φίλες μέχρι τη στιγμή που ένα τραγικό γεγονός κλονίζει την καθημερινότητά τους.
 

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

18:00 FUNAN του Denis Do.
Με τις φωνές των: Berenice Bejo, Louis Garrel
(Γαλλία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, 2019) à Πανόραμα
1975. Η επιβίωση της Chou, μιας νεαρής μητέρας από την Καμπότζη, κατά τη διάρκεια της επανάστασης των Ερυθρών Χμερ, και ο αγώνας της να βρει τον τετράχρονο γιο της που της άρπαξε βίαια το καθεστώς.
 
20:00 Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ CHEVAL/L'incroyable histoire du facteur Cheval του Nils Tavernier.
Με τους: Jacques Gamblin, Laetitia Casta, Bernard Le Coq (Γαλλία, 2019) à Πανόραμα
Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Joseph Ferdinand Cheval είναι ένας απλός ταχυδρόμος που κάθε μέρα διατρέχει την επαρχία της Drome, από χωριό σε χωριό. Μοναχικός, αναστατώνεται όταν γνωρίζει τη γυναίκα της ζωής του, την Philomene. Από την ένωση τους, γεννιέται η Alice. Για την κόρη του, που αγαπά όσο τίποτα άλλο στον κόσμο, αυτός ο απλός κατά τα άλλα άνθρωπος βάζει ένα τρελό στοίχημα: να της χτίσει
με τα ίδια του τα χέρια, ένα απίστευτο παλάτι, «Το Ιδανικό Παλάτι».

.

Δείτε αυτά:

.

Actors Portfolio:
Δημιουργήστε το βιογραφικό σας με φωτογραφίες υψηλών προδιαγραφών.
Φωτογράφησης προβών, πρεμιέρας, φωτογραφίες δελτίων Τύπου, συνεντεύξεις, προώθηση κοινωνικών δικτύων κ.ά.
,

αυτά:
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε ΕΔΩ
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιαζουμε ΕΔΩ
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία ΕΔΩ
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
 Ό,τι ειπώθηκε από τον Βασίλη Γάκη στην παρουσίαση του νέου ΔΣ Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Ό,τι ειπώθηκε από τον Βασίλη Γάκη στην παρουσίαση του νέου ΔΣ Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
με 0 Σχόλια 431 Views

 Πολλά υποσχόμενο παρουσιάστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΜΘ με πρόεδρο τον κ. Γάκη. Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου και σας μεταφέρουμε όσα περιμένουμε από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή