Πήρε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 20ό ΦΝΘ θα πάρει και το Όσκαρ;

673 Views
Πήρε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 20ό ΦΝΘ θα πάρει και το Όσκαρ; Πήρε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 20ό ΦΝΘ θα πάρει και το Όσκαρ;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
Το ντοκιμαντέρ που βραβεύθηκε με τον Χρυσό Αλέξανδρο και πήρε εισιτήριο για τα Όσκαρ®
 
Μετά τη νέα συνεργασία του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών το ντοκιμαντέρ Το μακρινό γάβγισμα των σκύλων του Δανού Σίμον Λέρεν Βίλμοντ που τιμήθηκε με τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμπεριλήφθηκε αυτόματα στη λίστα των ντοκιμαντέρ που μπορούν να διεκδικήσουν το Όσκαρ®.  
 
Είναι μεγάλη μας χαρά που το ντοκιμαντέρ του Σίμον Λέρεν Βίλμοντ επιλέχθηκε από τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας στη λίστα με τα 15 καλύτερα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, από την οποία θα προκύψει η τελική πεντάδα τωνΌσκαρ®. Η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι συνολικά 166 ντοκιμαντέρ κατατέθηκαν στην κατηγορία και από την αξιολόγησή τους επιλέχθηκε η short list των 15.
 
Από τις αρχές του 2018 το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιλέχθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία ανάμεσα στα 28 κορυφαία φεστιβάλ του κόσμου για να συνεργαστεί στη διαμόρφωση της τελικής λίστας των ντοκιμαντέρ που μπορούν να διεκδικήσουν το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Η Ακαδημία δίνει τη δυνατότητα στα φιλμ που κερδίζουν το πρώτο βραβείο σε αυτά τα φεστιβάλ, να είναι αυτόματα στη λίστα επιλογής της κατηγορίας. Το ντοκιμαντέρ  Το μακρινό γάβγισμα των σκύλων πέρασε αυτόματα στα 166 ντοκιμαντέρ που αξιολογήθηκαν και εξασφάλισε ήδη μια πολύ καλή θέση στα 15 καλύτερα ντοκιμαντέρ.
 
Συγχαρητήρια στον Σίμον Λέρεν Βίλμοντ, του ευχόμαστε να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο και ευχόμαστε η επιτυχία του να είναι η αρχή για μια σειρά αντίστοιχων διακρίσεων με τη συνέχεια να γράφεται σύντομα στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 10 Μαρτίου 2019.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή