«ΣΤΗ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ»: Το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για το Κουνγκ Φου, πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη. Είσοδος ελεύθερη.

225 Views
«ΣΤΗ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ»: Το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για το Κουνγκ Φου, πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη. Είσοδος ελεύθερη. «ΣΤΗ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ»: Το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για το Κουνγκ Φου, πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη. Είσοδος ελεύθερη.

«ΣΤΗ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ»: Το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για το Κουνγκ Φου, πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη. Είσοδος ελεύθερη.

Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη  (6 το απόγευμα του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου 2016) στο κινηματοθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου  Τούμπας (Κλεάνθους 57) κάνει  το νέο μεγάλου μήκους Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ «Στην κόψη του Ξυραφιού» του σκηνοθέτη,  Χρήστου Ν. Καρακάση.  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το έργο  αποτελεί  το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι  αφιερωμένο στο Kung Fu κι  έχει ως  κεντρικό πρόσωπο τον δάσκαλο (SIFU),  Κυριάκο Ελευθερίου.

Το kung fu είναι ένα άθλημα που εμπνέεται από την κινησιολογία της φύσης. Έχει τη δύναμη του αθλήματος και την χάρη του χορού. Έχει την ορμή της άγριας θάλασσας και την ηρεμία της φιλοσοφίας. Ακόμη, συνδυάζει  τη σοφία με  τις κινησιολογικές κατακτήσεις αιώνων. 

Ο SIFU Ελευθερίου είναι ιδρυτής τoυ γυμναστικού και φιλοσοφικού ομίλου «TΑΟ CLUB Χαλανδρίου» και του Αττικού Ομίλου Πολεμικών Τεχνών.

Ταό στα κινέζικα είναι ο δρόμος και μεταφορικά ο δρόμος της ζωής, ένας δρόμος με πολλά παρακλάδια που για να διαλέξει κανείς το σωστό χρειάζεται να προηγηθεί μια φιλοσοφική ζύμωση .
Ο Κυριάκος Ελευθερίου γεννήθηκε στην Κύπρο. Το 1997 συνέβαλε στην ίδρυση της σημερινής Ελληνικής Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου και ένα όνειρο του έγινε πραγματικότητα.

Ο χρόνος δεν μπόρεσε να δαμάσει το ενδιαφέρον του για το άθλημα, μέσα από τη θέση του δασκάλου και μέσα από τη διοίκηση στην Ομοσπονδία δουλεύει με μόνο στόχο τη διάδοση της πολεμικής τέχνης, ώστε να γυμνάζει τα σώματα,  να καλλιεργεί τις ψυχές, αλλά  και να γεμίζει με όμορφα συναισθήματα τις καρδιές των μαθητών του.

«Μια συγκλονιστική βουτιά στο σώμα και στο πνεύμα που ξεκινάει με απλές ασκήσεις και κορυφώνεται στον ολοκληρωτικό αυτοέλεγχο.

Αξίζει να δει κανείς και να γνωρίσει τους ανθρώπους,  που ενώ ζούνε δίπλα μας καταφέρνουν να γίνουν μύστες μέσα στο αγχωτικό αστικό τοπίο και ταυτόχρονα μας καλούν για να μοιραστούν μαζί μας αυτή τη γνώση και τη δεξιότητα.

Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες αλλάζουν τη ζωή τους και τη σκέψη τους,  όταν αρχίζουν το Κουνγκ Φου που δεν είναι ένα απλό άθλημα, αλλά  αποτελεί ένα Φιλοσοφικό κίνημα»,  εξηγεί ο σκηνοθέτης, Χρήστος Ν. Καρακάσης.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Ν. Καρακάσης, ο οποίος επιμελήθηκε και τη φωτογραφία. Την παραγωγή οργάνωσε η Βασιλική Κάππα. Το  κείμενο αφηγείται η Μαρία Κάππα.
Την πρωτότυπη μουσική συνέθεσε ο  Δήμος Σταθούλης και τον σκηνοθέτη βοήθησε ο Νίκος Ψαλτάκης. Την φωτογραφία εκτός της Ελλάδας επιμελήθηκε ο George Devon

Παραγωγός του ντοκιμαντέρ είναι η Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα. Συνεργάτης-Συμπαραγωγός είναι η εταιρεία Tickets Tickets, που έχει και  τη  διανομή.

Σελίδα  της εκδήλωσης στο  Facebook

Η προβολή στη Θεσσαλονίκη  τελεί υπό την Αιγίδα της 4ης Δημοτικής  Κοινότητας  Θεσσαλονίκης.
Την  εκδήλωση διοργανώνουν   ο  Οργανισμός  «Κουίντα»,   η ιστοσελίδα γνώσης- επιστήμης- ζωής www.typologos.com,  και η Πρωτοβουλία «Λογοτεχνικά Βιβλία»  και υλοποιείται  στο πλαίσιο  των πρόδρομων εκδηλώσεων της  Λέσχης Κινηματογράφου & Ανάγνωσης Νουβέλ Βαγκ «ΝΒ» .


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή