Εδώ γελάμε! Θα αυτοπαραιτούνταν το Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κιν/γράφου Θεσ/νίκης γιατί δεν παραιτείται η Μενδώνη!

3757 Views
Εδώ γελάμε! Θα αυτοπαραιτούνταν το Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κιν/γράφου Θεσ/νίκης γιατί δεν παραιτείται η Μενδώνη! Εδώ γελάμε! Θα αυτοπαραιτούνταν το Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κιν/γράφου Θεσ/νίκης γιατί δεν παραιτείται η Μενδώνη!

 

 
Βολεύει και συμφέρει…
ή έχουμε σαλτάρει εντελώς σε αυτό τον τόπο;
 
Με επιστολή τους τα ακριβοθώρητα μέλη του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για τους χειρισμούς της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο θέμα Λιγνάδη κάνοντας λόγο για επιτηδευμένη ελαφρότητα, ανάξια να ανταποκριθεί στο ρόλο της και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, πιστεύοντας ως ενδεδειγμένη λύση είναι η άμεση παραίτησή της.
 
…και συμπληρώνουν
... λόγω… συναίσθησης του χρέους που έχουν αναλάβει απέναντι στον …πολιτισμό,
στον….κινηματογράφο,
στο …Φεστιβάλ
και στο …κοινό..
δεν παραιτούνται τώρα που τα χώνουν… μένουν έως αρχές Μάϊου που ΛΗΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ η θητεία τους.
 
Απ’ όλα αυτά, καλά για τον πολιτισμό που ξεχείλισε μην κάνουμε λόγο,  ας πει κάποιος στα …άξια αυτά μέλη, να κουλάρουν γιατί με τέτοιες βαρύγδουπες στα λόγια ανακοινώσεις, είναι για γέλια και για κλάματα. Οπότε άντε στο καλό…
 
Παρακάτω η δήλωση προς τα Μέσα….
 
Υπό το σκότος των πρόσφατων εξελίξεων στο χώρο του Πολιτισμού και επειδή η ευθιξία, η φιλοτιμία και η υπευθυνότητα είναι αρετές που πρέπει να διαθέτουν όχι μόνο οι άρχοντες αλλά και οι υπηρετούντες τους άρχοντες, ιδίως όταν οι πρώτοι δεν τις διαθέτουν, επιθυμούμε, με την  παρούσα δήλωση, να εκφράσουμε την εντονότατη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την πρωτοφανή υπόθεση των αποκαλύψεων που αφορούν τον τέως Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, αποποιούμενη με τόση επιτηδευμένη ελαφρότητα τις προσωπικές της ευθύνες και αδυνατώντας ν’ ανταποκριθεί στο ρόλο της και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θεωρούμε αυτονόητο, παίρνοντας υπόψη μας και μια σειρά απαράδεκτους χειρισμούς της κατά την πολιτεία της, ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι η άμεση παραίτησή της.
 
 
Οι υπογράφοντες θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας έως τις 2 Μαΐου 2021, οπότε λήγει η θητεία μας, καθώς οι σκέψεις για ομαδική παραίτησή μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας υποχώρησαν αμαχητί μπροστά στη συναίσθηση του χρέους που έχουμε αναλάβει απέναντι στον πολιτισμό, στον κινηματογράφο, στο Φεστιβάλ, στο κοινό του και, κυρίως, στο προσωπικό του και στην εξαιρετική ηγεσία του, ιδίως τώρα που επίκειται η έναρξη ενός ακόμα πολλά υποσχόμενου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.
  
Τα μέλη του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Γιώργος Αρβανίτης (Πρόεδρος)
Αχιλλέας Κυριακίδης (Αντιπρόεδρος)
Σπύρος Βούγιας
Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ
Αλεξάνδρα Κατσαρού
Γιώργος Τούλας
Γιώργος Χριστιανάκης
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Αξίζει άραγε ο ντόρος για μια θεατρική υπόκλιση; Πίτσα Στασινοπούλου | «Στον παλμό των φουαγιέ»
Αξίζει άραγε ο ντόρος για μια θεατρική υπόκλιση; Πίτσα Στασινοπούλου | «Στον παλμό των φουαγιέ»
με 0 Σχόλια 2793 Views

Πρόκειται άραγε για αδιάφορη, τυπική χαιρετούρα κλεισίματος; Ποιοι λόγοι επιβάλλουν «πρωτόκολλο ιεραρχίας» στην υπόκλιση; Κατά πόσο δικαιούται κάποιος να το παραβιάζει «τιμής ένεκεν»; Από τη στήλη «Στον παλμό των φουαγιέ» της Πίτσας Στασινοπούλου για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή