Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε τρεις ταινίες των Καννών - Ανάμεσά τους «Η δολοφονία ενός ιερού ελαφιού» του Λάνθιμου

381 Views
Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε τρεις ταινίες των Καννών - Ανάμεσά τους «Η δολοφονία ενός ιερού ελαφιού» του Λάνθιμου Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε τρεις ταινίες των Καννών - Ανάμεσά τους «Η δολοφονία ενός ιερού ελαφιού» του Λάνθιμου

 Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε τρεις ταινίες των Καννών - Ανάμεσά τους «Η δολοφονία ενός ιερού ελαφιού» του Λάνθιμου.

Τρεις ταινίες, μεταξύ των οποίων και «Η δολοφονία ενός ιερού ελαφιού» του Γιώργου Λάνθιμου, που βραβεύθηκαν στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Κανών, υποστηρίχθηκαν από το πρόγραμμα Creative Europe MEDIA της ΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ταινία «The Square» (Σουηδία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία) από τον Ruben Östlund, η οποία κέρδισε το υψηλότερο βραβείο του Χρυσού Φοίνικα, έλαβε 47.000 ευρώ για τη διανομή της σε όλη την Ευρώπη. Η δεύτερη βραβευμένη ταινία που υποστηρίχθηκε φέτος από το πρόγραμμα MEDIA ήταν «Η δολοφονία ενός ιερού ελαφιού» του Γιώργου Λάνθιμου (Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα) η οποία κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο σενάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, υποστηρίχθηκε στα πρώτα στάδια της δημιουργίας της με 58.000 ευρώ και στο στάδιο της διανομής με πρόσθετο ποσό ύψους 179.000 ευρώ.

Στην κατηγορία «Un Certain Regard», το βραβείο καλύτερης ποιητικής αφήγησης έλαβε η ταινία «Barbara» σε σκηνοθεσία Mathieu Amalric, η οποία αποτελεί την τρίτη βραβευμένη ταινία που υποστηρίχθηκε από το πρόγραμμα MEDIΑ. Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδιος για την ψηφιακή ενιαία αγορά, Άντρους Άνσιπ συνεχάρη τους νικητές, δηλώνοντας πως «πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για την ευρωπαϊκή κινηματογραφική βιομηχανία και το πρόγραμμα MEDIA». «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κυκλοφορία και την προώθηση των ευρωπαϊκών ταινιών σε όλη την ήπειρο και να βοηθούμε τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο να αξιοποιήσει στο έπακρο την ψηφιακή εποχή», υπογράμμισε.

Φέτος, συνολικά 20 ταινίες που προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ είχαν λάβει την υποστήριξη άνω των 1,6 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα Creative Europe MEDIA της ΕΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, αυτή είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά που μια ταινία η οποία υποστηρίζεται από το Creative Europe MEDIA, λαμβάνει το Χρυσό Φοίνικα μετά το «I, Daniel Blake» το 2016 και το «Dheepan» το 2015.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Παρέμβασης της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Παρέμβασης της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
με 0 Σχόλια 382 Views

 Με αφορμή το παραιτηθέν Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών κάνει τις παρακάτω επισημάνσεις

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή