Η νέα ταινία του Λαρς φον Τρίερ «μοιάζει με δύο ώρες στην κόλαση». Σόκαρε τις Κάννες ενώ πάνω από 100 άτομα εγκατέλειψαν την προβολή.

1215 Views
 Η νέα ταινία του Λαρς φον Τρίερ «μοιάζει με δύο ώρες στην κόλαση». Σόκαρε τις Κάννες ενώ πάνω από 100 άτομα εγκατέλειψαν την προβολή. Η νέα ταινία του Λαρς φον Τρίερ «μοιάζει με δύο ώρες στην κόλαση». Σόκαρε τις Κάννες ενώ πάνω από 100 άτομα εγκατέλειψαν την προβολή.

 Πριν από μερικά χρόνια, κάποια -τουλάχιστον...- άκομψα σχόλιά του στη διάρκεια συνέντευξης τύπου τον οδήγησαν σε «εξορία» από το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του πλανήτη.


Ωστόσο, φέτος το «κακό παιδί» του ευρωπαϊκού σινεμά, ο Δανός Λαρς φον Τρίερ («Αντίχριστος», «Νυμφομανής», «Χορεύοντας στο σκοτάδι», κλπ) επέστρεψε στο φεστιβάλ των Καννών και η παρουσία του μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε. Και χωρίς να κάνει την παραμικρή δήλωση.

Απλώς, κατά την προβολή της νέας του ταινίας, «The House that Jack Built», δεκάδες μέλη του κοινού αποχώρησαν έντρομα από την αίθουσα, καθώς ο φον Τρίερ παρουσίασε εικόνες που «μοιάζουν με δύο ώρες στην κόλαση» σύμφωνα με έναν από τους γενναίους που άντεξαν όλη την ταινία.

Το θέμα της; Ένας καθ' έξιν δολοφόνος (τον υποδύεται ένας αγνώριστος Ματ Ντίλον), ο οποίος επιδίδεται σε πράξεις απερίγραπτης βίας, τις οποίες ο φον Τρίερ παρουσιάζει με κάθε αιματηρή λεπτομέρεια.


Μερικές από τις πρώτες αντιδράσεις για την ταινία ήταν οι εξής: «Θυμίζει σημείωμα αυτόχειρα», έγραψε ο δημοσιογράφος της Telegraph. «Εγκατέλειψα την αίθουσα μετά από 45 λεπτά» έγραψε ένας άλλος, ενώ οι διοργανωτές του φεστιβάλ υποχρεώθηκαν να συμπεριλάβουν και προειδοποίηση για το περιεχόμενο της ταινίας.

Ο ίδιος ο φον Τρίερ είπε ότι στόχος του είναι να δείξει ότι «η ζωή είναι κακή και χωρίς ψυχή». Μάλλον τα κατάφερε...


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΚάννεςΛαρς φον Τρίερ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«O Άνθρωπος Σκύλος» στην 29η θεατρική Κουλτουροβραδιά (πληροφορίες – προσκλήσεις)
«O Άνθρωπος Σκύλος» στην 29η θεατρική Κουλτουροβραδιά (πληροφορίες – προσκλήσεις)
με 0 Σχόλια 335 Views

Η θεατρική Κουλτουροβραδιά της "Κ" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20:00 στο θέατρο Σοφούλη. Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ με ΌΛΟΥΣ τους συντελεστές του θιάσου στο φουαγιέ του θεάτρου, συνοδεία ΚΡΑΣΙΟΥ.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή