«Bloodshot»: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν δεις στους κινηματογράφους.

977 Views
«Bloodshot»: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν δεις στους κινηματογράφους. «Bloodshot»: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν δεις στους κινηματογράφους.

 

.

 
 
Δ.Τ.
 
ΟV in Diesel (Fastand Furious, xXx: ο απόλυτος πράκτορας) ενσαρκώνει ιδανικά στη μεγάλη οθόνη έναν ακατανίκητο κόμικ υπερήρωα σε μία καταιγιστική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Δίπλα στον πρώην απλό στρατιώτη και νυν αήττητο υπερμαχητή Bloodshot, που επανήλθε στη ζωή χάρη στην προηγμένη και εφιαλτική τεχνολογία μιας διφορούμενης οργάνωσης, εμφανίζονται οι Guy Pearce (Memento), Eiza Gonzalez (Baby Driver) και Sam Heughan (Outlander).
 
Την ενδιαφέρουσα αυτή κινηματογραφική μεταφορά από τα κόμικς στο πανί υπογράφουν οι ταλαντούχοι σεναριογράφοι Jeff  Wadlow (Kick Ass 2) και Eric Heisserer (Arrival).
 
Σύνοψη
Ο Ray Garrison (Vin Diesel) είναι ένας στρατιώτης που σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας και επέστρεψε στη ζωή ως σούπερ ήρωας Bloodshot από μία εταιρεία με σκοτεινά κίνητρο. Με έναν στρατό νανοτεχνολογίας να ρέει στις φλέβες του, ο Bloodshot έχει μεταλλαχθεί σε μία ασταμάτητη δύναμη, είναι μάλιστα ικανός να επουλώνεται ακαριαία. Δυστυχώς, αυτή η αναβάθμιση έχει αλλοιώσει το μυαλό και τις αναμνήσεις του.Καθώς ο Ray αρχίζει να θυμάται θραύσματα από την προηγούμενη ζωή του, συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να ξέρει τι είναι αληθινό και τι όχι. Είναι, όμως, αποφασισμένος να πάρει ξανά τον έλεγχο της ζωής και του μυαλού του.
Διάρκεια: 109’
 
 
 
Στο μυαλό του Bloodshot
Ένας υπερήρωας που δεν προσπαθεί απλώς να πιάσει τους κακούς, αλλά να καταλάβει αν μπορεί εμπιστευτεί το ίδιο του το μυαλό; Ακούγεται πολύ βαρύ κι αυτό ακριβώς άρεσε στον Vin Diesel.
 
Μετά τους αξέχαστους ρόλους σε ταινίες όπως τα κεφάλαια της σειράς FastandFurious, ο Diesel ήταν έτοιμος να βυθίσει τα δόντια του για πρώτη φορά σε έναν υπερηρωικό ρόλο με ρίζες στα κόμικς. ODiesel πιστεύει ότι ο Bloodshot είναι μοναδικός γιατί, ενώ οι δυνάμεις του είναι συναρπαστικές και θεαματικές, αυτό που έχει σημασία είναι η κατάσταση του μυαλού του. «Το μυαλό του ελέγχεται από άλλους» λέει ο πρωταγωνιστής. «Είναι ένας ζόρικος στρατιώτης με μοναδικές ικανότητες, αλλά αυτό που τον κινητοποιεί είναι μια αγάπη που δεν μπορεί να ξεχάσει. Και είναι τραγικό για τον χαρακτήρα όταν αυτή η αγάπη μοιάζει, εξαιτίας κακόβουλων χειρισμών από τρίτους, προδοσία».
«Δεν έχω ξαναδεί έναν χαρακτήρα σαν αυτόν, κάποιον που μπορεί να είναι αφοσιωμένος αποκλειστικά στην αποστολή του, αλλά την ίδια στιγμή το κοινό ξέρει ότι η εταιρεία τον εκμεταλλεύεται» λέει ο Diesel.
 
«Είναι ένας εντελώς διαφορετικός χαρακτήρας από αυτούς που έχει υποδυθεί ο Vinστο παρελθόν» λέει ο σκηνοθέτης DavidS. F. Wilson. «Είναι προφανώς εξίσου εντυπωσιακός σωματικά όσο οι άλλοι ρόλοι του Vin, αλλά από μία διαφορετική συναισθηματική γωνία.Είναι πολύ ευάλωτος. Τον χειρίζονται, δεν ξέρει ποιος είναι και νιώθει διαλυμένος. Ο Vinήταν ενθουσιασμένος για τον χαρακτήρα, οπότε ήξερα ότι θα ήταν τέλειος για τον ρόλο».
 
Κι αυτό το συναίσθημα του να σε χειρίζονται, η αδικία αυτή, είναι κάτι με το οποίο όλοι μας μπορούμε να ταυτιστούμε, λέει ο Diesel. «Νιώθω ότι κάποιος μπορεί να ταυτιστεί με την αίσθηση ότι τον χειρίζονται» λέει. «Καθώς βλέπουμε τις ειδήσεις υπάρχουν πολλές στιγμές που νιώθουμε ότι μας επιβάλλονται ή μας χειρίζονται. Μου αρέσει η ιδέα ενός υπερήρωα με δυνάμεις που αντιμάχεται σε αυτό».
.
.
Για τον Wilson, oχαρακτήρας, ένας υπερήρωας που μεταλλάχθηκε με τη χρήση της τεχνολογίας και της επιστήμης, ήταν μια ευκαιρία να εξερευνήσουμε την επίδραση της τεχνολογίας στην καθημερινότητα μας. «Ο Bloodshotείναι σίγουρα ένας υπερήρωας, αλλά οι δυνάμεις του έρχονται από την τεχνολογία» επισημαίνει. «Έτσι, παραμένει προσγειωμένος με κάποιον τρόπο. Η τεχνολογία μας επηρεάζει, μας ελέγχει σε κάποιες περιπτώσεις. Ή θα μπορούσα να πω ότι η τεχνολογία μας δίνει την ψευδαίσθηση του ελέγχου στις ζωές μας, ενώ στην πραγματικότητα  η τεχνολογία είναι ανεξέλεγκτη και κυριαρχεί στις ζωές μας.
 
Ο Wilsonεπίσης τονίζει ότι όλες οι εμπειρίες του Bloodshotμπορεί να μην απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. «Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι με προσθετικά μέλη» λέει. «Σήμερα αυτά τα προσθετικά μέλη είναι κατώτερα του πραγματικού ανθρώπινου μέλους, αλλά θα έρθει η μέρα που θα είναι ανώτερα. Θα μπορείς να αγοράσεις σωματική δύναμη. Αυτό που είναι ιδιαίτερα τρομαχτικό είναι ότι θα μπορείς να αγοράσεις νοημοσύνη, γιατί θα μας ορίζουν αυτά που μπορούμε να αγοράσουμε».
 
Όλες αυτές οι ιδέες που πραγματεύεται η ταινία εκφράζονται από τις σκηνοθετικές οδηγίες του DavidS. F. Wilson, που έχει ξεχωρίσει για τα οπτικά εφέ του σε ταινίες όπως οι Εκδικητές. OWilsonενθουσιάστηκε με την ευκαιρία να σκηνοθετήσει μια ταινία μεγάλου μήκους. «Αγαπώ ό,τι έχω κάνει τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά αυτή είναι μια περιπέτεια που δεν θα την άφηνα να περάσει έτσι. Τελικά, η σκηνοθεσία σημαίνει να ξέρεις την ιστορία σου απέξω κι από μέσα. Είναι κάτι που ξέρω να κάνω».
 .
.
Bloodshot and company
Φυσικά, ο πρώτος ρόλος που έκλεισε ήταν αυτός τουBloodshot. «Ο casting director μου μού είχε πει ότι αυτή είναι η μισή μάχη» λέει ο σκηνοθέτης. Στην πραγματικότητα, κανένας σκηνοθέτης δεν μπορεί να επενδύσει όλες τους τις ελπίδες σε έναν συγκεκριμένο ηθοποιό. «Ποτέ δεν ξέρεις πού θα καταλήξει» λέει ο Wilson.
Συμπωματικά, ο VinDieselσυνάντησε τον σκηνοθέτη μαζί με τον 8χρονο γιο του και αφού συζήτησαν το όραμα της ταινίας, ο γιος τους ήταν αυτός που έπεισε τον Dieselνα αναλάβει τον ρόλο.
 
Ο σκηνοθέτης λέει ότι το να έχει έναν ηθοποιό τόσο έμπειρο όσο ο Dieselτον διευκόλυνε. «Ο Vinυποστήριξε όλες τις αποφάσεις μου» λέει. «Μπορεί να είναι δύσκολο για έναν τόσο έμπειρο ηθοποιό, αλλά το έκανε με την καρδιά του. Αυτό μου επέτρεψε να τον ωθήσω σε περιοχές που δεν είχε βρεθεί για καιρό και νομίζω ότι έδωσε μια πολύ ιδιαίτερη ερμηνεία».
 
Επικεφαλής του προγράμματος που μετατρέπει τον RayGarrisonσε Bloodshotείναι ο Dr. EmilHarting, τον οποίο υποδύεται ο GuyPearce. Ο Hartingεπιβλέπει ένα πρόγραμμα που δημιουργεί υπερδύναμους στρατιώτες. Με τη βοήθεια της εξελιγμένης τεχνολογίας τους μετατρέπει σε ανίκητα όπλα και ο Hartingέχει δημιουργήσει μια μικρή ομάδα που αποτελείται από τρεις στρατιώτες οι οποίοι κατέχουν τις δικές τους μοναδικές ικανότητες.
 
Ανάμεσα τους είναι η KT, που υποδύεται η EizaGonzalez. Πρόκειται για μία στρατιωτικό που υπέστη αναπνευστική ανεπάρκεια, εξαιτίας τραυματισμού. Η εταιρεία επενέβη στο σώμα της με μία συσκευή που της επιτρέπει να αναπνέει. «Έχει μια βαριά μεταλλική αναπνοή» εξηγεί η ηθοποιός. «Έπρεπε να δουλέψω πολύ, ειδικά στις σκηνές που είναι συναισθηματικές και η αναπνοή της αλλάζει. Ήταν πολύπλοκο και μου πήρε πολύ καιρό να το συνηθίσω».
 
Στην καρδιά της ταινίας βρίσκεται μία ασυνήθιστη ιστορία αγάπης ανάμεσα στον Bloodshotκαι την ΚΤ. «Επειδή ο Bloodshotέχει καθολική απώλεια μνήμης, αυτή δεν είναι μια συμβατική σχέση αγάπης» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Ήθελα μια ρομαντική ιστορία που δεν την περιμένει ο θεατής. Δεν τη σώζει αυτός, αυτή τον σώζει και στο τέλος ο ένας σώζει τον άλλον».
 
«Ο Daveέχει μία φυσική αίσθηση του συναισθήματος και πώς ταιριάζει με τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ταινίας για την τεχνολογία και τις επιπτώσεις της» λέει η ηθοποιός. «Τα εκφράζει όλα αυτά στην ταινία, πώς η τεχνολογία απορροφά την κοινωνία και γίνεται πραγματικότητα και πώς επιδρά αυτό στους χαρακτήρες μας».
«Ο ρόλος αυτός έχει πολλές αποχρώσεις στην ερμηνεία του» λέει ο Wilson. «Μερικές φορές, κάνει επίδειξη για να τον χειριστεί. Άλλες φορές υποδύεται τη δυνατή για να κρύψει τα συναισθήματα της. Όταν τον ερωτεύεται τελικά, του σβήνουν τη μνήμη συνέχεια, κι εκείνη παραμένει ερωτευμένη, ενώ αυτός δεν γνωρίζει ποια είναι. Είναι δυνατή με τον ίδιο τρόπο που ο Bloodshotείναι αδύναμος».
 
Ο Sam Heughan, που έχει φανατικό κοινό από τον ρόλο του στο Outlander, παίζει έναν στρατιώτη που έχασε τα κάτω άκρα του σε έκρηξη. Τώρα πια διαθέτει βιονικά πόδια και έναν εξωσκελετό με ένα επιπλέον ζευγάρι χέρια που του δίνει τεράστια δύναμη. Ο SamHeughan λέει ότι παρόλο που η ταινία παρουσιάζει μια ακραία χρήση της τεχνολογίας, δεν είναι μακριά από αυτό που συμβαίνει σήμερα. «Το σώμα του χαρακτήρα που υποδύομαι είναι προφανώς προϊόν της τεχνολογίας, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι και τόσο ακραία φουτουριστικός» λέει. «Βασίζεται στην πραγματικότητα και στο τώρα».
 
Την ομάδα συμπληρώνει ο Alex Hernande zστον ρόλο του Tibbs, ενός στρατιώτη που έχασε την όραση του σε ένα ατύχημα, και που τώρα πια μπορεί να βλέπει μέσα από ειδικούς φακούς. Ο ηθοποιός λέει ότι ο χαρακτήρας αναγνωρίζει το τίμημα του να ξαναβρεί την όραση του και είναι διατεθειμένος να το πληρώσει. «Επί της ουσίας, υπηρετεί την εταιρεία του, που έχει δόλιο σκοπό, αλλά του προσφέρεται μια καινούρια ζωή» λέει ο Hernandez. «Και θα την πάρει».
 
Συντελεστές
Σενάριο: Jeff  Wadlow, Eric Heisserer
Σκηνοθεσία: DavidS. F. Wilson
Ηθοποιοί:Vin Diesel, Eiza Gonzalez, Sam Heughan, Toby Kebbell, Guy Pearce
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Jacques Jouffret
Μοντάζ: Jim May, ACE
 
 

11 Ιουνίου στους κινηματογράφους


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ημέρες Θάλασσας 2021 στο Δήμο Θερμαϊκού!
Ημέρες Θάλασσας 2021 στο Δήμο Θερμαϊκού!
με 0 Σχόλια 380 Views

 Όπως γνωρίζετε, η 20η Μαΐου έχει καθιερωθεί, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα», με στόχο να τονίσει το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ωκεανοί και οι θάλασσες στην καθημερινή ζωή των πολιτών

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή