9ο Διεθνές Φεστιβάλ μ.μ. Ταινιών Θεσσαλονίκης. 9 - 13 Οκτωβρίου στον Αλέξανδρο

232 Views
 9ο Διεθνές Φεστιβάλ μ.μ. Ταινιών Θεσσαλονίκης. 9 - 13 Οκτωβρίου στον Αλέξανδρο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ μ.μ. Ταινιών Θεσσαλονίκης. 9 - 13 Οκτωβρίου στον Αλέξανδρο

  9ο Διεθνές Φεστιβάλ μ.μ. Ταινιών Θεσσαλονίκης. 9 - 13 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Αλέξανδρο. 

Το TISFF, πού γεννήθηκε στο ΑΖΑ video cinema club τo 2007, αντιπροσωπεύει τη Θεσσαλονίκη όχι μόνο κατά τις μέρες που διαρκεί το φεστιβάλ, αλλά ολόκληρο τον χρόνο. Κύριο μέλημα του είναι να δίνει το παρόν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. προβάλλοντας εντυπωσιακές και πρωτοποριακές μικρού μήκους ταινίες τόσο από την Ελλάδα όσο και από ολόκληρο τον πλανήτη.
 
Είναι μία σταθερή διαφήμιση που χρειάζεται η πόλη, προσπαθώντας να εισχωρήσει στον πολιτιστικό χάρτη της γηραιάς ηπείρου. Η απόδειξη; Το TISSF έχει συμπεριληφθεί στα 45 καλύτερα φεστιβάλ μ.μ. τού πλανήτη, εκ των οποίων τα 28 είναι ευρωπαϊκά όπως Κάννες, Βερολίνο, Κλαιρμόν-Φεράν, κ.ά. Σημειωτέον επίσης ότι είναι το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ μ.μ. στην λίστα και στα 3 καλύτερα από όλες τις Βαλκανικές χώρες.
 
Φέτος θα προβληθούν 103 έργα, διαλεγμένα από τα 1480 πού μας έστειλαν σκηνοθέτες απ’ όλο τον κόσμο, και μεταξύ αυτών οι βραβευμένοι σκηνοθέτες & σκηνοθέτισες πού πήραν τα πιό σημαντικά βραβεία τής χρονιάς, Κάννες, ΟΣΚΑΡ, Κλερμόν-Φεράν, Σεζάρ, Sundance. Τιμή και δικαίωαη μας, γιατί η ποιότητα τού προγράμματος μας  έχει ακουστεί σ’ όλο τον κόσμο !
,
Η τέχνη τού σινεμά είναι στα μικρής διάρκειας έργα. Τελεία και παύλα ! Δύο 3ωρες προβολές κάθε μέρα, στις 5μμ και στις 8:30...

Thessaloniki International Short Film Festival

09/10/2015 | 19:00 - 13/10/2015 | 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 5 €   

Και ένα ΠΑΡΤΥ γιά ΟΛΟΥΣ σον ΘΕΡΜΑΙΚΟ το βράδυ τής Πέμπτης 8/10, με παρόντες ευρωπαίους σκηνοθέτες πού έρχονται...γιατί ?? γιατί το TiSFF, είναι ο πόλος έλξης καλλιτεχνών που σε «μικρής» διάρκειας φιλμς «συμπυκνώνουν» και καταγράφουν την ξέφρενη πορεία του πλανήτη σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό ή οτιδήποτε άλλο.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή