ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ [ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ] ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ… ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΜΠΑΚΙΡΙΑ …

427 Views
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ [ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ] ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ… ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΜΠΑΚΙΡΙΑ … ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ [ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ] ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ… ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΜΠΑΚΙΡΙΑ …

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ [ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ] ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ… ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΜΠΑΚΙΡΙΑ …

Μετά τη βράβευσή του στις Κάννες με το Βραβείο της Επιτροπής για την ταινία The Lobster, ο Γιώργος Λάνθιμος έδωσε συνέντευξη Τύπου.
 
«Κάθε ταινία που προσπαθεί να κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά, αναμένεται να διχάσει το κοινό, την κριτική. Νομίζω ότι δεν θα ήθελα να γίνει αλλιώς» είπε ο σκηνοθέτης.
 
«Τα βραβεία είναι κάτι ειδικό. Οι λίγοι άνθρωποι που επιλέγουν είναι φανταστικοί σε αυτό που κάνουν, αλλά έχουν συγκεκριμένα γούστα και σκέψεις για το σινεμά, επομένως είναι δύσκολο να πεις ποιος αξίζει ένα βραβείο και ποιος όχι και τι σημαίνει» τόνισε.
 
Χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή» τη βράβευσή του. «Ήμουν πολύ χαρούμενος που συμμετείχα απλά στο διαγωνιστικό» δήλωσε ο σκηνοθέτης.
 
Ερωτηθείς εάν η ταινία του θέλει να στείλει «μήνυμα» στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παράγει πολιτισμό είπε: «Δεν σκόπευα να στείλω τέτοιο μήνυμα. Εάν το θεωρήσει κάποιος αυτό, τότε αυτό θα είναι καλό. Δεν θέλαμε να αποδείξουμε κάτι περισσότερο. Προσπαθούμε να κάνουμε την ταινία και να μιλήσουμε για τα θέματα της ταινίας και οι μεταφορές που βασίζονται στην κοινωνικο-οικονομική κατάσταση είναι κάτι διαφορετικό και σε λίγα χρόνια θα αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο».
 
πηγη: ΔΟΛ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή