«Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας και… άνοιξη» στο Café Bazaar, μη χάσετε αυτή την ταινία του Κιμ Κι-ντουκ.

983 Views
«Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας και… άνοιξη» στο Café Bazaar, μη χάσετε αυτή την ταινία του Κιμ Κι-ντουκ. «Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας και… άνοιξη» στο Café Bazaar, μη χάσετε αυτή την ταινία του Κιμ Κι-ντουκ.

«Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας και… άνοιξη» στο Café Bazaar, μη χάσετε αυτή την ταινία του Κιμ Κι-ντουκ.

Την Τρίτη  25 Μαρτίου 2014 δεν θα προβληθεί ταινία στο Café Bazaar (Παπαμάρκου 34, πίσω από την πλατεία Άθωνος, κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη). Κάνουμε μια παύση, λόγω αργίας και εθνικής γιορτής, για να συνεχίσουμε με το αφιέρωμα στον Εσωτερικό λόγο στον κινηματογράφο, με την ταινία «Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας και… άνοιξη» (20003), του Κιμ Κι-ντουκ, την 1η Απριλίου 2014.  
Αυτή η ταινία συνδυάζει τη φιλοσοφία του ζεν, την αγάπη για τη φύση στην αφήγηση του κινηματογράφου. Μπορούμε εύκολα να δούμε ότι δεν έχουμε μόνο την κινηματογραφική αφήγηση, αλλά και τις φιλοσοφικές και οικολογικές αναζητήσεις που θα μας οδηγήσουν σε μια βαθιά αυτογνωσία του ανθρώπου. Είναι μια ευκαιρία για να μιλήσουμε και για το κομμάτι του κινηματογράφου που έχει τη δομή της πραγματικής ζωής, έτσι όπως τη ζούμε κάθε μέρα, που μπορεί να μας μιλήσει για την ίδια τη ζωή μας.
 
Κατά συνέπεια, μπορούμε να βάλουμε στους ήρωες της ταινίας το ίδιο τον εαυτό μας, στο αφηγηματικό πεδίο που θα είναι πλέον ο ψυχικός μας κόσμος, άρα η κινηματογραφική αφήγηση μας δίνει αυτά τα όπλα για να αντιμετωπίσουμε -ενδεχομένως με μεγαλύτερη επιτυχία- τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Αυτή θα είναι η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η συζήτηση που θα γίνει μετά την προβολή της ταινίας.
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974123481, 2310274567

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 18- 24/08/2022
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 18- 24/08/2022
με 0 Σχόλια 514 Views

Αναλυτική παρουσίαση όλων των προγραμμάτων (ταινίες, ημέρες, ώρες κλπ.) στα θερινά σινεμά  της Θεσσαλονίκης. Δείτε τι θα δείτε από Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή