Όλα όσα θέλατε να μάθετε για το casting, αλλά δεν τολμούσατε να ρωτήσετε, έρχονται στο 62ο ΦΚΘ

952 Views
Όλα όσα θέλατε να μάθετε για το casting, αλλά δεν τολμούσατε να ρωτήσετε, έρχονται στο 62ο ΦΚΘ Όλα όσα θέλατε να μάθετε για το casting, αλλά δεν τολμούσατε να ρωτήσετε, έρχονται στο 62ο ΦΚΘ

 


Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του ελληνικού σινεμά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ένα casting directors workshop, με στόχο να προσφέρει χρήσιμα εφόδια σε νέους ηθοποιούς από την Ελλάδα.Όλα όσα θέλατε να μάθετε για το casting, αλλά δεν τολμούσατε να ρωτήσετε, έρχονται στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (4-14/11/2021), σε μία ακόμη νέα δράση που φιλοξενεί η Αγορά, το αναπτυξιακό κομμάτι του Φεστιβάλ, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είχε πάντα πρωταρχικό σκοπό την ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφικής κοινότητας, προσπάθεια που εντάθηκε μετά την πανδημία. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του ελληνικού σινεμά, το φεστιβάλ πραγματοποιεί ένα casting directors workshop, με στόχο να προσφέρει χρήσιμα εφόδια σε νέους ηθοποιούς από την Ελλάδα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, σε συνεργασία με το ICDN (International Casting Directors Network) και το πρακτορείο casting Ready2cast, παρουσιάζουν το workshop «Auditioning Steps at the International Market», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 62ου ΦΚΘ.


Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές για τη διαδικασία του casting από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, μέσα από live παρουσιάσεις, συζητήσεις, αλλά και αναλύσεις του οπτικοακουστικού υλικού που θα καταθέσουν. Στο εργαστήριο, το οποίο θα έχει συνολική διάρκεια 4 ώρες, θα μοιραστούν τις ανεκτίμητες γνώσεις και εμπειρίες τους οι διεθνούς φήμης casting directors Nathalie Cheron από τη Γαλλία (πρόεδρος ARDA – Association des Responsables de Distribution Artistique) και Jeremy Zimmerman από την Αγγλία.

Δικαίωμα συμμετοχής στο εργαστήριο έχουν οι απόφοιτοι Δραματικών Σχολών, αναγνωρισμένων από το ελληνικό κράτος, ηλικίας κάτω των 30 ετών, οι οποίοι παρακαλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, μαζί με ένα σύντομο βίντεο παρουσίασης στα αγγλικά στη διεύθυνση tiffworkshop@gmail.com.


Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 και απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Το αναλυτικό πρόγραμμα του workshop, καθώς και τα υλικά που θα καταθέσουν οι συμμετέχοντες, θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Το κανιβαλίζειν εστί φιλοσοφείν | Ρένα Καλπάκη | «Από την καλή κι από την ανάποδη».
Το κανιβαλίζειν εστί φιλοσοφείν | Ρένα Καλπάκη | «Από την καλή κι από την ανάποδη».
με 0 Σχόλια 770 Views
«Ο άνθρωπος είναι έλλογο ον, προικισμένο με τον λόγο, που δεν είναι μόνο η #λογική μα και η δυνατότητα έκφρασης. #Τρώμε τις #σάρκες μας λοιπόν καθημερινά και όσο πιο πολύ «βιάζουν» τόσο πιο πολύ ικανοποιούνται..   Γράφει η Ρένα Καλπάκη για την Κουλτουρόσουπα.
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή