Τα βραβεία της Αγοράς του 60ού ΦΚΘ

672 Views
Τα βραβεία της Αγοράς του 60ού ΦΚΘ Τα βραβεία της Αγοράς του 60ού ΦΚΘ

 

ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ 60ου ΦΚΘ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ "Κ" - ΚΛΙΚ ΕΔΩ


60ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

|| 31/10/2019-10/11/2019

Η απονομή των βραβείων της Αγοράς του 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στην Αποθήκη Γ΄, στο Λιμάνι.

Η Αγορά του ΦΚΘ, η οποία υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Creative Europe MEDIA φιλοξένησε 15 κινηματογραφικά σχέδια στο 15ο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads, 11 ταινίες στα Agora Works in Progress, καθώς και περισσότερους από 200 διεθνείς τίτλους στο Agora Film Market, ενώ προσέφερε υπηρεσίες matchmaking – για ελληνικές ταινίες.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, πρεσβευτής της φετινής Αγοράς του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι μέσω της Αγοράς ξεκίνησε το ταξίδι τριών ελληνικών ταινιών που παίρνουν μέρος στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ: του Cosmic Candy της Ρηνιώς Δραγασάκη, του Απόστρατου του Ζαχαρία Μαυδοειδή και του Ζίζοτεκ του Βαρδή Μαρινάκη. Πέρα από αυτές όμως συμμετείχαν και οι PapichaNoah LandThe FatherNot to be Unpleasant but we need to have a serious talkOpen DoorOroslanPersephoneSister και Winona. Αφού σημείωσε ότι αυτές τις τέσσερις ημέρες παρακολούθησε τις εργασίες της Αγοράς και γνωρίστηκε με πολλούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους, ξεκίνησε με τις ανακοινώσεις των βραβείων του Crossroads Co-production Forum και των βραβείων του Agora Works in Progress.

Η επικεφαλής της Αγοράς, Γιάννα Σαρρή, είπε ότι «ήταν μια πολύ εποικοδομητική εβδομάδα, γεμάτη συναντήσεις, προβολές και ελπίζουμε νέες συνεργασίες», ενώ ευχαρίστησε χορηγούς, συνεργάτες και εθελοντές. Πριν από τη βράβευση, ο λόγος δόθηκε στην Αγγελική Βέργου, επικεφαλής του Crossroads Co-production forum η οποία, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες που εμπιστεύτηκαν στην Αγορά τα πρότζεκτ τους, αλλά και όλους τους επαγγελματίες που διάλεξαν και φέτος τη Θεσσαλονίκη για να ανακαλύψουν νέα ταλέντα, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Marie-Pierre Macia και την έμπνευση που παρέχει σε όλους η σοφία, η ενέργεια και η αγάπη της για το σινεμά.

Πριν από τη βράβευση, ο λόγος δόθηκε στην Αγγελική Βέργου, επικεφαλής του Crossroads Co-production forum η οποία, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες που εμπιστεύτηκαν στην Αγορά τα πρότζεκτ τους, αλλά και όλους τους επαγγελματίες που διάλεξαν και φέτος τη Θεσσαλονίκη για να ανακαλύψουν νέα ταλέντα, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Marie-Pierre Macia και την έμπνευση που παρέχει σε όλους η σοφία, η ενέργεια και η αγάπη της για το σινεμά.

Τέλος, η γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελίζ Ζαλαντό ευχαρίστησε θερμά παλιούς και νέους σπόνσορες, χωρίς τους οποίους τίποτε από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό, ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής Ορέστης Ανδρεαδάκης προέτρεψε το κοινό να «έρθει και να γνωρίσει το μέλλον στη Θεσσαλονίκη!».

Το νέο βραβείο Thessaloniki EAVE Marketing Workshop Scholarship 2020 προσέφερε υποτροφία στην Βίκη Αντωνοπούλου από την εταιρία παραγωγής StudioBauhaus για να παρακολουθήσει το εργαστήρι.

Στη συνέχεια, η γαλλική συμβουλευτική εταιρία INITIATIVE FILM που εκπροσωπήθηκε από την Isabelle Fauvel προσέφερε υπηρεσίες για ανάπτυξη φέτος σε δυο κινηματογραφικά σχέδια:
 
  • Μια εξάμηνη εποπτεία στο κινηματογραφικό σχέδιο THIRD KIND, Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζώης, Παραγωγή: Στέλιος Κοτιώνης, Βέτα Χατζηϊωάννου, Αντιγόνη Ρώτα - Foss Productions, Συμπαραγωγή: Squared Square Films, Ελλάδα
 
  • Και μια συμβουλευτική συνάντηση με το κινηματογραφικό σχέδιο ΑΚΡΥΛΙΚΟ, Σκηνοθεσία: Νίκος Πάστρας, Παραγωγή: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Ανδρέας Ζουπάνος Κρητικός– Faliro House, Αμάντα Λιβανού – Neda Film, Ελλάδα.
 
Έπειτα, η κυρία Λένα Ράμνου εκπροσώπησε το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο MFI SCRIPT 2 FILM WORKSHOPS που διοργανώνεται από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ) και βράβευσε με υποτροφία το κινηματογραφικό σχέδιο OCÉANE, Σκηνοθεσία: Eva Pervolovici, Παραγωγή: Tudor Giurgiu, Matei Truta – Libra Films, Ρουμανία.

Στη συνέχεια, ο κ. Πυρπασόπουλος κάλεσε την κριτική επιτροπή του 15ου Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads που αποτελείται από τους Rita Dagher - παραγωγός, Senorita Films, Γαλλία, Peter Rommel - Παραγωγός, Rommel Productions, Γερμανία, Mira Staleva - Επικεφαλής του Sofia Meetings και παραγωγός, Βουλγαρία και αυτοί βράβευσαν με δύο ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΝΕΙΕΣ τα κινηματογραφικά σχέδια:
 
IRIS, Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Αριστείδου, Παραγωγή: Μόνικα Νικολαΐδου – Filmblades, Nathalie Dennes– The Living, Συμπαραγωγή: 1.61 Films, Road Movies, Graal, Κύπρος, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα.
 
-LEYLA, Σκηνοθεσία: Erol Mintas, Παραγωγή: Etienne de Ricaud – Caractères Productions, Συμπαραγωγή: Eros Mintas – Mintas Film Γαλλία, Τουρκία
 

Τέλος, η κριτική επιτροπή απένειμε τη διαπίστευση για το Producers’ Network, του Φεστιβάλ των Καννών 2020 στην παραγωγό Αμάντα Λιβανού – Neda Film, Ελλάδα του κινηματογραφικού σχεδίου ΑΚΡΥΛΙΚΟ.
 \

Στη συνέχεια, το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας (CNC), γαλλικός δημόσιος οργανισμός που στοχεύει στην υποστήριξη και την προώθηση της οικονομίας του κινηματογράφου στη Γαλλία και στο εξωτερικό, για ανάπτυξη σεναρίου στο πλαίσιο του προγράμματος Crossroads απένειμε το βραβείο των 8.000 ευρώ για πέμπτη χρονιά στο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ, Σκηνοθεσία: Neritan Zinxhiria, Παραγωγή: Βασίλης Χρυσανθόπουλος – Plays2place, Ελλάδα. Επιπρόσθετα, τίμησε με το βραβείο συμπαραγωγής (εικόνα και ήχο) από την ελληνική εταιρία POST-PRODUCTION 2|35 το κινηματογραφικό σχέδιο THE LAND BEYOND, Σκηνοθεσία: Nadine Salib, Παραγωγή: Hala Lotfy - Hassala, Αίγυπτος.

Τέλος, ο λόγος δόθηκε στην κριτική επιτροπή των Agora Works in Progress αποτελούμενη από τους Στιβ Κρικρή – Σκηνοθέτης, Ελλάδα, Daniela Persico – Προγραμματίστρια, Locarno Film Festival, Ελβετία, Virginie Devesa – Εκπρόσωπος πωλήσεων, Alpha Violet, Γαλλία και Karin Schockweiler – Εκπρόσωπος Eurimages, Λουξεμβούργο, η οποία βράβευσε τρεις ταινίες από τις έντεκα που πήραν μέρος:
 
  • Το βραβείο MuSou προσφέρει στους δημιουργούς της ταινίας τη δυνατότητα σύνθεσης και παραγωγής πρωτότυπης μουσικής, ανεύρεση και διασφάλιση πνευματικών και δισκογραφικών δικαιωμάτων εμπορικής μουσικής, καθώς και υπηρεσίες δημιουργίας και επεξεργασίας ήχου. Η κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο σε μια ταινία «που είναι ένα καινοτόμο, πειραματικό φιλμ για ένα επείγον και επίκαιρο ζήτημα όπως η τοξική καταστροφή της Φουκουσίμα». Το βραβείο κέρδισε το THE VOYAGE OUT, Σκηνοθεσία: Ana Vaz, Παραγωγή: Olivier Marboeuf – Spectre Productions, Συμπαραγωγή: Stenar projects, Γαλλία | Πορτογαλία.
  • Το βραβείο GRAAL στο τμήμα Agora Works in Progress που αντιστοιχεί σε υπηρεσίες post-production δόθηκε σε μια ταινία «για την πρωτοτυπία στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τις Μητέρες με διαφορετικό τρόπο και που προσεγγίζει τις Μητέρες ως Γυναίκες με κρυφές επιθυμίες». Το βραβείο κέρδισε το METAMORPHOSES, Σκηνοθεσία: Dušan Zorić, Matija Gluščević, Παραγωγή: Čarna Vučinić, Dragana Jovović – Non-Aligned Films, Συμπαραγωγή: Ankica Jurić-Tilić –Kinorama, Dusan Zoric, Matija Gluscevic, Σερβία, Κροατία.
  • Τέλος, το βραβείο Eurimages Lab Award στο τμήμα Agora Works in Progress αξίας έως και 50.000 ευρώ, απονεμήθηκε για τρίτη χρόνια στο ΦΚΘ, σε μια ταινία πρωτοποριακού χαρακτήρα. Η κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο σε μία ταινία «για την εντυπωσιακή οπτική προσέγγιση και τον τρόπο που ο σκηνοθέτης προσέγγισε την αναζήτηση του Χρυσού, συνδέοντάς την με τον Διάβολο. Γυρισμένο σε υψόμετρο 3500 μ. στη Λίμα, με προστασία ασφαλείας όλη την ώρα, επιτυγχάνει να δημιουργήσει μια οικεία και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα». Το βραβείο κέρδισε το MOTHER LODE, Σκηνοθεσία: Matteo Tortone, Παραγωγή: Alexis Taillant, Nadège Labé – Wendigo Films, Συμπαραγωγή: C-Side Productions (Ελβετία), Malfé Film (Ιταλία), Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία.
 
Η βραδιά έληξε με ένα μεγάλο και ζεστό χειροκρότημα προς όλους τους δημιουργούς για την αγαστή συνεργασία και την εξαιρετική προσπάθεια στην προώθηση και παρουσίαση των σχεδίων τους ενώ ακολούθησε πάρτι στην Αποθήκη Γ΄ στο Λιμάνι.


.
---------------

ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ 60ου ΦΚΘ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ "Κ" - ΚΛΙΚ ΕΔΩ


60ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

|| 31/10/2019-10/11/2019


Δείτε αυτά:

 

-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη, κλικ εδώ.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
.
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
 
Ακολουθήστε μας στα social media
       


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (& όλες οι επαναλήψεις) και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 09–15/07/2020
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (& όλες οι επαναλήψεις) και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 09–15/07/2020
με 0 Σχόλια 562 Views

6 νέες ταινίες περιλαμβάνει η νέα κινηματογραφική εβδομάδα: Εχουμε και λέμε... Το ελπιδοφόρο «Wild Rose», η ιστορία μιας σούπερ σταρ, «Όνειρα Στην Καλιφόρνια  μια απίθανη ληστεία «Το Κόλπο του Αιώνα», το  «Made in Italy» με τον  Λίαμ Νισον, η κωμωδία «Ένα Γιατρό Παρακαλώ!» και «Ο Πειρατής Μαυροδόντης και το Μαγικό Διαμάντι» . Δείτε αναλυτικά.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή