59ο ΦΚΘ: Έναρξη Crossroads της Αγοράς

412 Views
59ο ΦΚΘ: Έναρξη Crossroads της Αγοράς 59ο ΦΚΘ: Έναρξη Crossroads της Αγοράς

 59ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1-11/11/2018 

 

59ο ΦΚΘ: Έναρξη Crossroads της Αγοράς

 
Η αυλαία του 14ου Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads, το οποίο εντάσσεται στην Αγορά του ΦΚΘ, άνοιξε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 στην Αποθήκη Γ’, στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
 
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης καλωσόρισε θερμά τους συμμετέχοντες, προτρέποντάς τους -εκτός των επαγγελματικών υποχρεώσεων- να διασκεδάσουν επίσης, κάτι που όπως ο ίδιος τόνισε «δεν είναι δύσκολο στην Θεσσαλονίκη». Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς που φέτος έχει αναλάβει το ρόλο του πρώτου ambassador της Αγοράς. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει να ενώσει τα μυστικά των επαγγελματιών του κινηματογράφου με τους προσκεκλημένους του φεστιβάλ, τους δημοσιογράφους και το ευρύ κοινό. «Είμαι film maniac, καθώς βλέπω τουλάχιστον τρεις ταινίες την ημέρα. Η Αγορά, όπου βρισκόμαστε τώρα, είναι ακριβώς το μέρος όπου γεννιούνται οι ταινίες, γι’ αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω κι εγώ ως ambassador σε αυτή», είπε ο κ. Δεληβοριάς.
 
Το τμήμα Crossroads της Αγοράς, με επικεφαλής την Marie-Pierre Macia, επιλέγει κινηματογραφικά σχέδια με βάση την ποιότητα του σεναρίου, τη δημιουργική ομάδα και την πιθανότητα παραγωγής τους. Στόχος του, να υποστηρίξει παραγωγούς ταινιών μεγάλου μήκους που σχετίζονται με την Κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.
 
Φέτος η κριτική επιτροπή του Crossroads αποτελείται από τους Ada Solomon – Παραγωγός, Hi Film Productions (Ρουμανία), Pascal Diot – Επικεφαλής του Venice Production Bridge του Φεστιβάλ Βενετίας (Ιταλία), Alexis Hofmann – Εκπρόσωπος πωλήσεων, Bac Films (Γαλλία) και Annamaria Lodato – Διεθνείς Σχέσεις ARTE (Γαλλία).
 
Φέτος, στο 14ο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads συμμετέχουν 15 projects.
Οι  συντελεστές τους μίλησαν γι’ αυτά κατά την διάρκεια του mini pitching που πραγματοποιήθηκε στην έναρξη της δράσης. Πιο συγκεκριμένα:
 
1. 40 Days,Σκηνοθεσία-παραγωγή: Πέννυ Παναγιωτοπούλου - P.P. Productions,  Συμπαραγωγή: Twenty Twenty Vision, Manny Films, Ελλάδα-Γερμανία-Γαλλία
«Είναι μια ταινία για την επιβίωση. Βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός φύλακα σε νοσοκομείο ο οποίος χρειάζεται άμεσα χρήματα και μπλέκει σε διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις».
 
2. BARBAROSSA, Σκηνοθεσία: Σωτήρης Γκορίτσας, Παραγωγή: Ηρακλής Μαυροειδής, Άγγελος Βενέτης – Boo Productions, Ελλάδα
«Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο και η ιστορία αναφέρεται σε δύο αδέρφια που οι δρόμοι τους συναντιούνται και πάλι, ανακαλύπτοντας τη χαμένη περιουσία τους στο νησί όπου γεννήθηκαν».
 
3. BEGGAR, Σκηνοθεσία: Nadejda Koseva, Παραγωγή: Vladimir Andreev – Borough Film, Βουλγαρία Σε συνεργασία με το SofiaMeetings
«Πρόκειται για την ζωή ενός loser που προσπαθεί να σώσει την πόλη του».
 
4. COZ YOU’RE UGLY, Σκηνοθεσία: Sharon Angelhart, Παραγωγή: Assaf Amir - Norma Productions, Ισραήλ
«Είναι η πρώτη μου ταινία και σκιαγραφεί το πορτρέτο δύο κοριτσιών».
 
5. DOMINA MARIS, Σκηνοθεσία: Silvia Perra, Παραγωγή: Luca Cabriolu - Ombre Rosse Film Production, Συμπαραγωγή: Sandra da Fonseca - Blue Monday Productions, Ιταλία-Γαλλία
«Πρωταγωνιστής του φιλμ είναι ένα δωδεκάχρονο αγόρι που μετακομίζει μαζί με τον πατέρα και τον αδερφό του σε μια φάρμα μακριά από την πόλη όπου ζούσαν».
 
6.EVERYTHINGINITSRIGHTPLACE, Σκηνοθεσία: Berrak Çolak, Παραγωγή: Engin Palabıyık - Harikulade Film & Müge Özen - Solis Film, Τουρκία
«Κάνουμε ταινίες σε μια χώρα που δυστυχώς δεν μας δίνει πολλές ελευθερίες. Η ταινία μας αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που εξαφανίζεται».
 
7. INCHALLA BOY, Σκηνοθεσία: Amjad Al Rasheed, Παραγωγή: Rula Nasser, Aseel Abu Ayyash – The Imaginarium, Ιορδανία
«Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια με πολλές γυναίκες, άκουγα τις ιστορίες τους. Ιστορίες χωρισμού, θυσίας και βίας. Η ταινία μας είναι η ιστορία μιας γυναίκας που έχασε τον άνδρα της και κινδυνεύει να χάσει και το σπίτι της».
 
8. THE LAND WITHIN ME, Σκηνοθεσία: Fisnik Maxhuni, Παραγωγή: Britta Rindelaub, Jasmin Basic - Alva Film Production, Ελβετία-UNMI Kόσοβο
«Με αυτή την ταινία επιστρέφω στα πάτρια εδάφη μου, όπως και ο ήρωας μου».
 
9. M (working title): Σκηνοθεσία: Vardan Tozija, Παραγωγή: Darko Popov – Focus Pocus Films, Συμπαραγωγή: Miroslav Mogorovic- Art & Popcorn, ΠΓΔΜ-Σερβία
«Το φιλμ αφηγείται την ιστορία του Μάρκο που ζει με τον παρανοϊκό πατέρα του μέσα σε ένα αχανές δάσος».
 
10. MAYSOON, Σκηνοθεσία: Νάνσυ Μπινιαδάκη, Παραγωγή: Christopher Zitterbart – Watchmen Productions, Γερμανία Σε συνεργασία με το MFIScript 2 FilmWorkshop
«Η ταινία αναφέρεται σε γυναίκες που δεν παίρνουν τίποτα για δεδομένο».
 
11.mignon, Σκηνοθεσία: Σοφία Γεωργοβασίλη, Παραγωγή: Βασίλης Χρυσανθόπουλος - Plays2place, Συμπαραγωγή: Irina Andreea Malcea – Luna Film, Ελλάδα-Ρουμανία
«Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία που έζησα όταν ήμουν δεκαπέντε χρονών και επισκέφθηκα το μεγαλύτερο εμπορικό κατάστημα στην Αθήνα το 1997».
 
12. THE NIGHTSIREN, Σκηνοθεσία: Tereza Nvotová, Παραγωγή: Peter Badač - BFILM, Συμπαραγωγή: Moloko film, Σλοβακία-Τσεχία
 «Είναι μια ιστορία εξαφάνισης και μαγείας με πρωταγωνίστριες δύο νεαρά κορίτσια».
 
13. REGRET, Σκηνοθεσία: Kosta Đorđević, Παραγωγή: Miloš Ivanović - Kinematografska kuca, Σερβία Σε συνεργασία με το MIDPOINT
«Η ταινία μιλάει για την ανάγκη μας για αγάπη και τις προσπάθειες μας για να την κρατήσουμε».
 
14. THE VOICE OF AN ANGEL, Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Αλεξίου, Παραγωγή: Anja Wendell - Czar Film, Συμπαραγωγή: Φένια Κοσσοβίτσα – Blonde, Γερμανία-Ελλάδα
«Ένας νεαρός Έλληνας ηθοποιός που ζει στο Βερολίνο επιστρέφει στην Αθήνα μετά τον θάνατο του πατέρα του και εκεί αρχίζει να δουλεύει σε ένα drag-queenbar υποδυόμενος την μητέρα του, μια διάσημη τραγουδίστρια».
 
15. VORTEX, Σκηνοθεσία: Χρύσανθος Μαργκώνης, Παραγωγή: Ελένη Κοσσυφίδου - Blackbird Production, Ελλάδα
«Δύο αντίθετοι χαρακτήρες ενώνονται σε ένα ταξίδι στο πιο νότιο μέρος της Ευρώπης, την Κρήτη».
 
Το Crossroads συνεργάζεται με:
·      Την ελληνική εταιρία post-production 2|35 Inc, η οποία προσφέρει το βραβείο συμπαραγωγής (εικόνα και ήχο) στο βραβευμένο κινηματογραφικό σχέδιο.
·      Το CNC (Centre National du Cinema et de l’ image animee), το οποίο προσφέρει 8.000 ευρώ για την ανάπτυξη του σεναρίου σε ένα κινηματογραφικό σχέδιο.
·      Το ARTE France το οποίο προσφέρει το βραβείο ARTE Kino International που συνοδεύεται από 6.000 ευρώ.
·      Το Producer’s Network του Φεστιβάλ των Καννών, το οποίο χορηγεί διαπίστευση στον βραβευμένο παραγωγό, προκειμένου να συμμετάσχει στο προσεχές Producer’s Network 2019.
·      Το Sofia Meetings του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας, το οποίο επιλέγει ένα κινηματογραφικό σχέδιο που θα παρουσιαστεί στην προσεχή διοργάνωση, τον Μάρτιο του 2019.
·      Το Mediterranean Film Institute Script 2 Film Workshops, που χορηγεί μια υποτροφία σε ένα κινηματογραφικό σχέδιο
.

59ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1-11/11/2018 


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Κέντησε» η Μπέσυ Μάλφα στη θαυμάσια «Σίρλευ Βαλεντάιν»! Είδαμε & Σχολιάζουμε
«Κέντησε» η Μπέσυ Μάλφα στη θαυμάσια «Σίρλευ Βαλεντάιν»! Είδαμε & Σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 4541 Views

Πέρα από τη συγκινητική αλήθεια ενός έργου τρυφερού και εύστοχα σκηνοθετημένου, ο θεατής θα απολαύσει μια ερμηνεία μοναδικής πληρότητας… Είδε και σχολιάζει η Πίτσα Στασινοπούλου.

Περισσότερα ...
 • MasterChef 3 πρεμιέρα (μίνι τεστ από την οντισιόν στην Θεσαλονικάρα).
  MasterChef 3 πρεμιέρα (μίνι τεστ από την οντισιόν στην Θεσαλονικάρα).
  με 0 Σχόλια 1488 Views

   Έκανε πρεμιέρα ο τρίτος κύκλος του ριάλιτι μαγειρικής MasterChef, με την οντισιόν της Θεσσαλονίκης, και μπορείς να τσεκάρεις τις γνώσεις που αποκόμισες εάν το είδες, αλλά και να μάθεις τι έγινε αν είχες κάτι καλύτερο να κάνεις και δεν το είδες, όμως κατά βάθος, κρύβεις και μια κουτσομπόλα μέσα σου, μέσα από ένα σύντομο quiz. Από την Ιωάννα Δούνδη.

  Περισσότερα ...
 • Θρίαμβος Λάνθιμου με 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ για το «The Favourite»
  Θρίαμβος Λάνθιμου με 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ για το «The Favourite»
  με 0 Σχόλια 1928 Views

  Ηγέτης στην κούρσα για τα Όσκαρ είναι η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με 10 υποψηφιότητες. Η ταινία κατάφερε να διακριθεί σε όλες τις ισχυρές κατηγορίες όπως καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ γυναικείου και Β’ γυναικείου ρόλου. Όμως ένας ακόμη Έλληνας κατάφερε να κερδίσει υποψηφιότητα: ο Μιχάλης Παλεοδήμος και  το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ ντοκιμαντέρ Black Sheep στην οποία έχει κάνει τη διεύθυνση φωτογραφίας.


  Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
...
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή