Σκηνοθέτες - παραγωγοί ελληνικού κινηματογράφου: «Πολιτεία και Δικαιοσύνη να συμβάλλουν στην θεσμική κάθαρση»

1194 Views
Σκηνοθέτες - παραγωγοί ελληνικού κινηματογράφου: «Πολιτεία και Δικαιοσύνη να συμβάλλουν στην θεσμική κάθαρση» Σκηνοθέτες - παραγωγοί ελληνικού κινηματογράφου: «Πολιτεία και Δικαιοσύνη να συμβάλλουν στην θεσμική κάθαρση»

 

Μέσω ανακοίκνωσή τους στηρίζουν τα θύματα που μιλούν


Την αλληλεγγύη τους στα θύματα που υπέστησαν κάθε είδους βία και είχαν το θάρρος να το καταγγείλουν εκφράζουν, μέσω ανακοίνωσή τους, οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί της Ένωσης Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) καλώντας παράλληλα την πολιτεία και την δικαιοσύνη να πρωτοστατήσουν στην κάθαρση όχι μόνον του χώρου του Πολιτισμού αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα.

«Εμείς, οι σκηνοθέτες–παραγωγοί της ΕΣΠΕΚ, παρακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα με προσοχή τις εξελίξεις και τα γεγονότα στο χώρο του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στα θύματα που δεν δίστασαν να εκθέσουν και να εκτεθούν δημόσια με τις μαρτυρίες του τραύματός τους, ανοίγοντας τον δρόμο και σε άλλους και άλλες να καταγγείλουν όσους εκμεταλλεύτηκαν θέσεις και ρόλους ισχύος»  αναφέρουν χαραακτηριστικά.

«Η ουσία του ζητήματος είναι το πώς θα συγκροτήσουμε θεσμικές συμπεριφορές εγρήγορσης και διαφάνειας στο μέλλον, έτσι ώστε στη θέση της αγανάκτησης και των εξάρσεων να εμπεδωθεί ως αυτονόητο ο Πολιτισμός της εξουσίας και ο Πολιτισμός της ερωτικής συμπεριφοράς.


 Ως δημιουργοί, καλλιτέχνες και πολίτες,  όλοι οι  άνθρωποι του κλάδου και ειδικά οι  νέοι, ας  υπογραμμίσουμε, με το ήθος, το έργο, τους ατομικούς και συλλογικούς αγώνες μας, τις αξίες και τις αρχές του κόσμου που θέλουμε να ζούμε» υπογραμμίζουν και προσθέτουν με νόημα: «Αυτό που απαιτούμε από την Πολιτεία, τη Δικαιοσύνη και τους ανθρώπους που τις υπηρετούν, είναι όχι μόνο να σέβονται τους θεσμούς, το Σύνταγμα και τους Νόμους, αλλά και να συμβάλλουν στην θεσμική κάθαρση, ώστε να μη χαθεί μια μοναδική ευκαιρία αποτίναξης της νοσηρότητας από την εργασιακή, την κοινωνική, την προσωπική μας ζωή. Διαφορετικά ο σταδιακός εκφασισμός της κοινωνίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, θα φέρει και τη δική τους ιστορική ευθύνη


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Διαβάσαμε την «Κρυψώνα του γιγαντιαίου χιμπατζή» και σχολιάζουμε: ένα παιδικό παραμύθι γραμμένο για το βιβλίο.
Διαβάσαμε την «Κρυψώνα του γιγαντιαίου χιμπατζή» και σχολιάζουμε: ένα παιδικό παραμύθι γραμμένο για το βιβλίο.
με 0 Σχόλια 363 Views

Κάθε βιβλίο διαβάζεται διαφορετικά από το κάθε παιδί. Πού να δείτε τι συμβαίνει όταν οι αναγνώστες είναι οι μαθητές της κ. Ειρήνης! Κλείστε το μάτι στα παιδικά βιβλία και αγαπήστε τα.  Διάβασε η Μιλάντα Σαρικιαχίδου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή