Οδηγός πλοήγησης για το online 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ταινίες, αφιερώματα, συζητήσεις κ.ά.

1930 Views
Οδηγός πλοήγησης για το online 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ταινίες, αφιερώματα, συζητήσεις κ.ά. Οδηγός πλοήγησης για το online 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ταινίες, αφιερώματα, συζητήσεις κ.ά.

  

 
[19-28/5/2020]
 
 
Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφει online και παρουσιάζει 210 ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, πρωτότυπα αφιερώματα και μια σειρά από liveανοιχτές συζητήσεις, διαθέσιμες στο κανάλι του στο YouTube.
 
Σας περιμένουμε στο www.filmfestival.gr όπου θα μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν τα ντοκιμαντέρ του 22ου ΦΝΘ από την Τρίτη 19 έως την Πέμπτη 28 Μαΐου. Κάθε ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο για 400 θεάσεις σε χρήστες αποκλειστικά από την Ελλάδα.
 
ΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ;
*Από τις 19 Μαΐου μπαίνετε στο www.filmfestival.gr και ακολουθείτε το σύνδεσμο TDF22 ONLINE.
*Δημιουργείτε ένα λογαριασμό επιλέγοντας "Create account" στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
*Συμπληρώνετε το όνομα, το email και τον κωδικό που επιθυμείτε. Μπορείτε τώρα να παρακολουθήσετε τα διαθέσιμα ντοκιμαντέρ.
*Βρείτε το ντοκιμαντέρ που επιθυμείτε είτε μέσω αναζήτησης, είτε από τις λίστες ανά τμήμα που θα βρείτε στο κεντρικό μενού.
*Επιλέξτε το ντοκιμαντέρ που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης.
*Πατήστε "Play Now" ώστε να ξεκινήσει η προβολή.
*Έχετε 24 ώρες να δείτε την ταινία.
*Σε περίπτωση που δεν την δείτε, η θέση σας ακυρώνεται.
*Μείνετε συντονισμένοι καθημερινά για τη διαθεσιμότητα των ταινιών.
*Θα είμαστε στη διάθεσή σας κάθε μέρα 10.00 με 01.00 με live chat για να απαντήσουμε σε ερωτήσεις και απορίες.
 
ΑΦΙΣΑ ΚΑΙ TRAILER
Την αφίσα της διοργάνωσης δημιούργησε ο designer Σάκης Στριτσίδης και το επίσημο trailer του online 22ου ΦΝΘ επιμελήθηκε ο Νίκος Πάστρας.
 .
.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Φέτος, για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης έχει τρία διαγωνιστικά διεθνή τμήματα: Μεγάλου Μήκους ντοκιμαντέρ, New comers με πρώτες και δεύτερες ταινίες δημιουργών και >>Film Forward.
 
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Δυναμικό παρών δηλώνει και φέτος το ελληνικό ντοκιμαντέρ, το οποίο εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς. Συνολικά, 77 ελληνικές παραγωγές θα προβληθούν, ενώ το ελληνικό ντοκιμαντέρ διαγωνίζεται στα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα.
 
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
 Διοργανώνουμε ένα πλήρες και απρόσμενο αφιέρωμα στο animated ντοκιμαντέρ, ένα υβριδικό υπο-είδος που αναπτύσσεται ραγδαία.
 Εξερευνούμε ένα ζήτημα με γεωλογικές, περιβαλλοντολογικές, κοινωνικές, φιλοσοφικές, πολιτικές και πολιτισμικές προεκτάσεις, μέσα από το τολμηρό αφιέρωμα στην Ανθρωπόκαινο Εποχή.
 Γνωρίζουμε τον κόσμο των memes με συναρπαστικά, εύστοχα, αιχμηρά, πολιτικά ή ακόμη και χιουμοριστικά ντοκιμαντέρ.
 
LIVE ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ
Το 22ο ΦΝΘ συμπληρώνει το πρόγραμμά του με μία σειρά live ανοιχτών συζητήσεων που μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube.
 
-Συνομιλούμε με τον διάσημο πολεμικό ανταποκριτή Ρόμπερτ Φισκ, πρωταγωνιστή του ντοκιμαντέρ This is Not Movie και τον σκηνοθέτη του, Γιούνγκ Τσανγκ την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 21:00.
Ο Βρετανός Ρόμπερτ Φισκ είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο σημαντικότερος πολεμικός ανταποκριτής από τη Μέση Ανατολή, από το 1976 ως τώρα αδιαλείπτως, ο άνθρωπος που πήρε τρεις φορές συνέντευξη από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Είναι ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ This Is Not a Movie του Γιούνγκ Τσανγκ. Ο Ρόμπερτ Φισκ και ο Γιούνγκ Τσανγκ θα συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή συζήτηση για το κοινό του Φεστιβάλ. Τη συζήτηση συντονίζει η Γκέλυ Μαδεμλή.
event fisk chang
.
-Συμμετέχουμε στην πιο επίκαιρη συζήτηση για την Ανθρωπόκαινο εποχή και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον την Κυριακή 24 Μαΐου, στις 20:00.
Γιατί το Φεστιβάλ διοργανώνει ένα αφιέρωμα στην Ανθρωπόκαινο – όταν δεν ξέρουμε καν τι σημαίνει η λέξη; Η ανθρώπινη παρουσία στη Γη ανατρέπει τις ισορροπίες και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του πλανήτη μας. Γι’ αυτό και το αφιέρωμα στην Ανθρωπόκαινο πλαισιώνεται από μια συζήτηση που προσεγγίζει το ζήτημα κινηματογραφικά, αλλά και φιλοσοφικά, επιστημονικά και φυσιολατρικά, διατυπώνοντας ανοιχτά ερωτήματα κι αναζητώντας απαντήσεις.
Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Ορέστης Ανδρεαδάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης / Γιάννης Μπουτάρης, πρόεδρος και ιδρυτής Arcturos / Κώστας Στασινόπουλος, επιμελητής και ιστορικός τέχνης, Serpentine Galleries, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) / Κωνσταντίνος Βουδούρης, καθηγητής Γεωλογίας ΑΠΘ / Βανέσα Αρχοντίδου, αλπινίστρια / Χρυσόστομος Σταμούλης, καθηγητής Θεολογίας ΑΠΘ.

Οι ταινίες του αφιερώματος θα είναι διαθέσιμες για online προβολή. Παράλληλα, το Φεστιβάλ παρουσιάζει μια δίγλωσση ειδική έκδοση 120 σελίδων με τίτλο «Ανθρωπόκαινος», όπου επιστήμονες, ιστορικοί του κινηματογράφου και των τεχνών και φιλόσοφοι προσπαθούν να απαντήσουν στα πολλά ερωτήματα που δημιουργεί η νέα αυτή πραγματικότητα. Η έκδοση είναι διαθέσιμη στο eshop του Φεστιβάλ.
.
-Μπαίνουμε στον κόσμο των memes μέσα από μία ανοιχτή συζήτηση με τον σκηνοθέτη του The Story of Technoviking, Ματίας Φριτς, τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Γιάννη Ιωαννίδη και τους The Real Ancient Memes, την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 20:00.
Memes. Προφέρεται μιμς. Προέρχεται από τη «μίμηση». Τα μιμίδια είναι δημοφιλή και είναι παντού. Είναι από τις πιο γνωστές και χρησιμοποιημένες λέξεις, για τις οποίες, όμως, γνωρίζουμε ελάχιστα. Διοργανώνοντας ένα πρωτότυπο, πρωτοποριακό και προκλητικό κινηματογραφικό αφιέρωμα στα memes, το Φεστιβάλ προσκαλεί σε μια συζήτηση τον Ματίας Φριτς, σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ The Story of the Technoviking, τον Γιάννη Ιωαννίδη, αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τους The Real Ancient Memes που διερευνούν το φαινόμενο αλλά και τις συνέπειες των memes, από την καθημερινή μας δόση γέλιου, ως τα όρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παραβίασή τους. Τη συζήτηση συντονίζει o Γιάννης Παλαβός.
 
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Οι προβολές Docs for Kids του online 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που απευθύνονται σε μαθητές σχολείων, θα είναι δωρεάν διαθέσιμες από τις 19 έως τις 28 Μαΐου σε παιδιά και εφήβους από όλη την Ελλάδα για να τις παρακολουθήσουν από το σπίτι.
 
Το online 22ο ΦΝΘ γίνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του προγράμματος ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας 2014-2020 και του προγράμματος MEDIA. Πολύτιμη είναι η στήριξη του μεγάλου χορηγού του Φεστιβάλ, της COSMOTE TV, καθώς και της ΕΡΤ, χορηγού επικοινωνίας, της Mastercard, επίσημης κάρτας πληρωμών και της Aegean.
 
Στο τέλος της διοργάνωσης θα απονεμηθούν τα βραβεία του 22ου ΦΝΘ. Καλές προβολές!
 
 
Λίστα ταινιών του online 22ου ΦΝΘ
 
 
 
Διεθνές Διαγωνιστικό Μεγάλου Μήκους
 
●  ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ / SING ME A SONG,
Thomas BALMES, France, Germany, Switzerland, 2019, 100΄
Αποτυπώνοντας όλες τις λεπτές αποχρώσεις του τρόπου με τον οποίο ένας νέος γνωρίζει τον κόσμο, η ταινία ακολουθεί έναν έφηβο που ζει σε ένα γραφικό βουδιστικό μοναστήρι στην καρδιά των Ιμαλαΐων. Σε αυτή τη μεθόριο, όπου τεχνολογίες όπως το ίντερνετ ή η τηλεόραση άργησαν να επιτραπούν, οι αυστηρές καθημερινές ιεροτελεστίες, όπως το άναμμα των κεριών ή η προσευχή, ανταγωνίζονται το ισχυρό θέλγητρο των smartphones. Το αγόρι ανακαλύπτει στα κρυφά το πάθος του για τα ρομαντικά τραγούδια και δημιουργεί μια σχέση με μια μικρότερη σε ηλικία τραγουδίστρια στο WeChat… Απρόσμενο και βαθυστόχαστο, το ντοκιμαντέρ μας προσφέρει ένα πρίσμα για να ξανασκεφτούμε την επιρροή της τεχνολογίας, ενώ μας παρακινεί να επαναπροσδιορίσουμε την αντίληψή μας για τις ανθρώπινες σχέσεις και την αυτοεκτίμηση στην εποχή της απαράμμιλης συνδεσιμότητας.
.
●  Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ / KING OF THE CRUISE,
Sophie DROS, Netherlands, 2019, 74΄
Ένας πλούσιος και πληθωρικός Σκωτσέζος βαρόνος περνά τον καιρό του σε «πλοία της αγάπης», κάνοντας κρουαζιέρες πολυτελείας μαζί με ζευγαράκια, εύπορες οικογένειες, σκληρά εργαζόμενο προσωπικό και ηλικιωμένους συνταξιούχους. Σε αυτήν τη μικροκοινότητα εν πλω –απέραντα γοητευτική για μερικούς, αφόρητα απωθητική για άλλους–, ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς μένει γυμνός – και ας φοράει κάπα. Στο τέλος, μέσα σε έναν ωκεανό ανθρώπων, ο άντρας μένει μόνος με την επιθυμία του. Μια ιστορία για την ανάγκη μας για αναγνώριση, την ψευδαίσθηση μεγαλείου που λειτουργεί ως άμυνα, αλλά κυρίως για το πάθος να μοιραστούμε τις ιστορίες μας.
.
●    ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ, ΣΤΗ ΓΗ / MEANWHILE ON EARTH,
Carl OLSSON, Sweden, 2020, 72΄
Παρά την αμετάκλητη φύση του, ο θάνατος πυροδοτεί πρακτικά ζητήματα, τα οποία είναι αναγκαίο να τακτοποιηθούν στον κόσμο των ζωντανών πριν την οριστική μετακόμιση στο Επέκεινα. Το τελετουργικό του αποχαιρετισμού περιλαμβάνει μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες ικανές να μετατρέψουν ακόμη και τον θάνατο σε ένα κοινότοπο συμβάν. Ένα ιδιοσυγκρασιακό ντοκιμαντέρ υπόκωφης βοής και απόκοσμης συμμετρίας, το οποίο εξερευνά τους αθέατους διαδρόμους της σουηδικής βιομηχανίας επικήδειων τελετών. Μέσα από ένα πλέγμα υποδόριων αντιθέσεων, όπως η αντιπαραβολή καθημερινών θορύβων με την εκκωφαντική σιωπή του πένθους, αυτή η επίσκεψη στην αίθουσα αναμονής μεταξύ ζωής και θανάτου συνενώνει το ιερό με το εγκόσμιο
.
● Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ / THE PROPHET AND THE SPACE ALIENS,
Yoav SHAMIR, Israel, Austria, South Africa, 2020, 86΄
Οι αιρέσεις είναι συνυφασμένες με τη μεγαλομανία, την ανθρώπινη αφέλεια και τον εξόφθαλμο προσηλυτισμό. Μήπως όμως τα χαρακτηριστικά αυτά είναι κοινά και στις θρησκείες; Γιατί είναι ευκολότερο να γίνει πιστευτός ο θρύλος ενός προφήτη που αλλαξοπίστησε χάρη σε μια φλεγόμενη βάτο και όχι η μαρτυρία ενός ανθρώπου που ισχυρίζεται ότι έλαβε το χρίσμα από τους εξωγήινους; Αν τυχόν γυρίζονταν ντοκιμαντέρ για τους πρώτους αγίους, τι είδους άβολες αλήθειες θα έφεραν στο φως; Ένα οξυδερκές και χιουμοριστικό ντοκιμαντέρ που ξεδιπλώνει την ιστορία του Ραέλ, ιδρυτή και ηγέτη της μεγαλύτερης σέκτας πιστών των UFO, και στοχάζεται στις έννοιες της πίστης και της λύτρωσης.
.
●   ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ / A CASA, MY HOME,
Radu CIORNICIUC, Romania, Finland, Germany, 2020, 86΄
Στην ερημιά του Δέλτα του Βουκουρεστίου, λίγο έξω από την πολύβουη μητρόπολη, μια εντεκαμελής οικογένεια ζει σε απόλυτη αρμονία με τη φύση και τον κύκλο των εποχών. Όταν το σπίτι τους μετατραπεί σε πάρκο, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την αντισυμβατική ζωή τους και να προσαρμοστούν στα σύγχρονα ήθη, όπου η ανοιχτωσιά του τοπίου έχει αντικατασταθεί από μια οθόνη κινητού. Χαμένοι σε έναν αποξενωμένο κόσμο, τρέμοντας για τα μελλούμενα, παλεύουν να ανακαλύψουν κάποιο σημείο αναφοράς και να μείνουν ενωμένοι. Μια τρυφερή ματιά σε μια ανορθόδοξη οικογένεια που αναζητά την αποδοχή και διεκδικεί έναν δικό της ορισμό της ελευθερίας.
.
●  Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ / THE FOURTH CHARACTER,
Katerina PATRONI, Greece, 2019, 84΄
Οι παράλληλοι μονόλογοι τριών ανθρώπων ψηλαφούν τα βιώματα της απώλειας, της ενοχής, της πίστης και της αναζήτησης της λύτρωσης. Οι εξομολογήσεις τους συνυφαίνονται με την πόλη σε μια κινηματογραφική σύνθεση του εσωτερικού κόσμου των χαρακτήρων με το αστικό τοπίο, στο οποίο οι ήρωές μας περιπλανώνται τελώντας τις μικρές τους τελετουργίες.
.
●  Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ / THE MUSIC OF THINGS,
Menios CARAYANNIS, Greece, 2020, 90΄
Τρεις άνθρωποι απόλυτα προσηλωμένοι, δοσμένοι ολόψυχα σε αυτό που κάνουν. Ένας μουσικός, ένας ξυλουργός κι ένας φωτογράφος μάς προσκαλούν στον προσωπικό τους κόσμο και μας αποκαλύπτουν τις πιο ευαίσθητες πτυχές της δουλειάς τους. Χωρίς λόγια, οι εικόνες και οι ήχοι αποκτούν άλλη σημασία, ενώ η μουσική γεννιέται ζωντανά, στις συναντήσεις με τα πράγματα. Η ταινία μάς ταξιδεύει σε μια πορεία χωρίς προορισμό, στις λεπτομέρειες όπου κρύβεται το σύμπαν.
.
● OI AΓΝΩΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ / THE UNKNOWN ATHENIANS,
Angeliki ANTONIOU, Greece, Germany, 2020, 76΄
To ντοκιμαντέρ παρακολουθεί επί πέντε χρόνια την καθημερινότητα και τον αγώνα επιβίωσης των αδέσποτων σκύλων στο κέντρο της Αθήνας, όπως και τους ανθρώπους που τα φροντίζουν. Ενας κρυμμένος κόσμος ξεδιπλώνεται μέσα από τις διαδρομές των άγνωστων Αθηναίων και αποκαλύπτει το απρόβλεπτο πρόσωπο και την καρδιά της Αθήνας σε διαρκή αλλαγή.
.
●   ΑΡΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / SLOW NEWS,
Alberto PULIAFITO, Italy, 2020, 93΄
Στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο, ο αβάσταχτος όγκος πληροφοριών που καταναλώνουμε καθημερινά έχει γεννήσει ένα δυστοπικό παράδοξο: την ίδια στιγμή, αμφισβητούμε και πιστεύουμε τα πάντα. Το μυαλό μας έχει βυθιστεί σε μια δίνη από tweets, αναρτήσεις, βίντεο, hoaxes και fake news. Τα τελευταία χρόνια, σε διάφορα μέρη του πλανήτη, νησίδες αντίστασης έρχονται στην επιφάνεια. Ολιγομελείς ομάδες ανεξάρτητων δημοσιογράφων αγωνίζονται να οικοδομήσουν ένα εναλλακτικό μοντέλο πληροφόρησης, το οποίο βασίζεται σε μια εξαιρετικά απλή αρχή: πρέπει να κόψουμε ταχύτητα. Ένα μαχητικό ντοκιμαντέρ που έχει βαλθεί να αποδείξει ότι η δημοσιογραφία παραμένει ο βασικός πυλώνας της δημοκρατίας.
.
● ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ / WELCOME TO CHECHNYA,
David FRANCE, USA, 2020, 107΄
Πιστό στις αρχές του guerilla cinema, το φορτισμένο αυτό ντοκιμαντέρ αποτυπώνει τη γεμάτη ένταση καθημερινότητα ενός υπόγειου δικτύου ακτιβιστών, που παίζουν τη ζωή τους κορόνα γράμματα: αποστολή τους να βοηθήσουν τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ θύματα της «κάθαρσης» που επιχειρεί η κυβέρνηση της Τσετσενίας. Σε ένα περιβάλλον εμποτισμένο από μίσος και καταπίεση, όπου αμέτρητα μέλη της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας φυλακίζονται, βασανίζονται, εξαφανίζονται από προσώπου γης, εκτελούνται ή –στην καλύτερη των περιπτώσεων– ζουν σε καθεστώς τρόμου, η αλληλεγγύη δουλεύει υπερωρίες κάτω από τη μύτη της εξουσίας. Ένα ανατριχιαστικό ταξίδι στην καρδιά του σκοταδισμού, που φέρνει στο φως αποσιωπημένα εγκλήματα, υμνώντας την ασύλληπτη γενναιότητα όσων τολμούν να ορθώσουν ανάστημα.           
 
Διεθνές Διαγωνιστικό “New comers”
 
l     ΣΟΥΜΙΡΙΚΙ / ZUMIRIKI, Oskar ALEGRIA, Spain, 2019, 122΄
l     Ο ΡΥΘΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ / THE PACE OF WATER, Antonio DI BIASE, Italy, 2019. 52΄
l     ΒΑΛΧΕΝΖΕΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ / WALCHENSEE FOREVER, Janna JI WONDERS, Germany, 2020, 112΄
l     #387, Madeleine LEROYER, France, Belgium, 2019,62΄
l     ΑΜΠΕΡ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ / ALWAYS AMBER, Lia HIETALA & Hannah REINIKAINEN, Sweden, 2019, 77΄
l     ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ / THE SELF PORTRAIT Katja HOGSET, Margreth OLIN & Espen WALLKIN, Norway, 2020, 78΄
l     ΣΧΕΔΙΟ ΓΑΜΟΥ / THE MARRIAGE PROJECT, Atieh ATTARZADEH FIROZABAD & Hesam ESLAMI, Iran, France, 2019, 80΄
l     Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ / LADY TIME, Elina TALVENSAARI, Finland, 2019, 60΄
l     ΚΥΡΙΑΚΕΣ / SUNDAYS, Alethea AVRAMIS, Greece, France, 2019, 80΄
l     EXPRESS SCOPELITIS, Emilia MILOU, Greece, United Kingdom, 2020, 69΄
l     Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ / SPIROS AND THE CIRCLE OF DEATH, Dimitrios KAFIDAS & Lino KAFIDAS, Greece, Belgium, 2020, 56΄
l     ΣΕ ΤΙΜΗ ΚΟΣΤΟΥΣ / EVERYTHING MUST GO, Gianluca MATARRESE, Italy, France, 2019, 88΄
 
-Για να διαβάσετε αναλυτικά τις ταινίες κλικάρετε εδώ: 
.
>>Film Forward Διαγωνιστικό
 
●   Η ΝΗΣΟΣ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ / BIRD ISLAND, Maya KOSA & Sergio DA COSTA, Switzerland, 2019, 62΄
●   ΑΦΡΟΣ / FROTH, Ilya POVOLOTSKIY, Russia, Qatar, 2019, 85΄
●  ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ / THE METAMORPHOSIS OF BIRDS, Catarina VASCONCELOS, Portugal, 2020, 101΄
●    ΟΥΒΕΡΤΟΥΡΕΣ / OUVERTURES, Olivier MARBOEUF & Louis HENDERSON, United Kingdom, France, 2019, 133΄
●    ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ / THE HOUSE OF LOVE, Luca FERRI, Italy, 2019, 77΄
● ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ/ΤΟΠΟΣ / MOVING SAND/TOPOS, Floros FLORIDIS & Jeanine MEERAPFEL, Germany, Greece, 2019, 47΄
● ΟΡΝΙΘΕΣ (Ή ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΥΛΙ) / BIRDS (OR HOW TO BE ONE), Babis MAKRIDIS, Greece, 2020, 80΄
●   ΕΤΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ / THE YEAR OF THE DISCOVERY, Luis LOPEZ, Spain, 2020, 200΄
●  Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ / DAYS OF CANNIBALISM, Teboho EDKINS, France, South Africa, Netherlands, 2020, 79΄
.
-Για να διαβάσετε αναλυτικά τις ταινίες κλικάρετε εδώ: 
 
>>Film Forward Non-Competition
 
·  ΜΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ / A DRAMATIC FILM, Eric BAUDELAIRE, France, 2019, 114΄
·   ΠΕΔΙΟ / CAMPO, Tiago HESPANHA, Portugal, 2018, 100΄
·   ΚΟΥΤΑΛΙ / SPOON, Laila PAKALNINA, Norway, Latvia, Lithuania, 2019, 65΄
·   ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ / ABOVE THE LAW, Bryony DUNNE, Ireland, 2019, 14΄
·  ΜΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΠΑΜΠΟΥ / THEY CALL ME BABU, Sandra BEERENDS, Netherlands, 2019, 80΄
·  ΧΟΛΗ / BILE, Ira A. GORYAINOVA, Belgium, 2019, 64΄
·  ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΜΑΗ / SEVEN YEARS IN MAY, Affonso UCHOA, Brazil, Argentina, 2019, 42΄
·  ΣΕΙΡΑΪΚΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ / SERIAL PARALLELS, Max HATTLER, Hong Kong, Germany, 2019, 9΄
 
 -Για να διαβάσετε αναλυτικά τις ταινίες κλικάρετε εδώ: 
 
Top Docs
 
● ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΣΑΜΑ / FOR SAMA, Waad AL-KATEAB & Edward WATTS, UK, USA, Syria, 2019, 100΄
●  ΧΨ ΤΣΕΛΣΙ / XY CHELSEA, Tim TRAVERS-HAWKINS, United Kingdom, 2019, 94΄
●   ΦΟΡΜΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΟΡΜΑΝ / FORMANVS. FORMAN, Jakub HEJNA & Helena TRESTIKOVA , Czech Republic, France, 2019, 82΄
●   ΒΟΥΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ / BUDDHA IN AFRICA, Nicole SCHAFER, South Africa, Sweden, 2019, 90΄
● ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ / MANY UNDULATING THINGS, Bo WANG & Lu PAN, USA, South Korea, Hong Kong, 2019, 125΄
●   ΜΑΝΤΑΜ / MADAME, Stephane RIETHAUSER, Switzerland, 2019, 94΄
●  ΤΥΦΛΗ ΠΙΣΤΗ: Ο ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΦΡΙΝΤΚΙΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΡΚΙΣΤΗ / LEAP OF FAITH: WILLIAM FRIEDKIN ON THE EXORCIST, Alexandre O. PHILIPPE, USA, Spain, 2019, 103΄
●   ΜΑΡΤΕΝ ΜΑΡΤΖΕΛΑ: ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ / MARTIN MARGIELA: IN HIS OWN WORDS, Reiner HOLZEMER, Germany, Belgium, 2019, 90΄
●  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΙΝΙΑ / THIS IS NOT A MOVIE, Yung CHANG, Canada, Germany, 2019, 109΄
●  ΑΝΕΜΟΣ. ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ- ΘΡΙΛΕΡ / TΗΕ WIND. A DOCUMENTARY THRILLER, Michał BIELAWSKI, Poland, Slovakia, 2019, 74΄
●   Ο ΝΕΑΡΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ / THE YOUNG OBSERVANT, Davide MALDI, Italy, 2019, 86΄
●    ΛΑΒΜΟΜΠΙΛ / LOVEMOBIL, Elke Margarete LEHRENKRAUSS, Germany, 2019, 106΄
●   ΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ / THE KINGMAKER, Lauren GREENFIELD, Denmark, USA, 2019, 101΄
.
-Για να διαβάσετε αναλυτικά τις ταινίες κλικάρετε εδώ: 
 
Ειδικές προβολές
 
● TΟ ΧΩΡΙΟ / THE VILLAGE, Claire SIMON, France, 2019, 531 (θα προβληθεί σε δέκα κεφάλαια)
●   ΓΟΥΙΝΤΟΠΙΑ / WINTOPIA, Mira Burt WINTONICK, Canada, 2019, 89΄
 .
-Για να διαβάσετε αναλυτικά τις ταινίες κλικάρετε εδώ: 
.
Ανοιχτοί Ορίζοντες
 
● KEYBOARD FANTASIES: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΒΕΡΛΙ ΓΚΛΕΝ-ΚΟΠΛΑΝΤ / KEYBOARD FANTASIES: THE BEVERLY GLENN-COPELAND STORY, Posy DIXON, United Kingdom, Canada, Belgium, Netherlands, USA, 2019, 63΄
●   ΣΟΥΖΑΝ ΝΤΑΒΟ / SUZANNE DAVEAU, Luisa HOMEM, Portugal, 2019, 120΄
●  ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ / AN IMPOSSIBLE PROJECT, Jens MEURER, Germany, Austria, 2020, 94΄
●  ΕΡΜΙΤΑΖ - Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ / HERMITAGE - THE POWER OF ART, Michele MALLY, Italy, 2019 90΄
●    WHITE RIOT, Rubika SHAH, United Kingdom, 2019, 81΄
● ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ - Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡ / NIKOS KAROUZOS - POEMS ON A TAPE RECORDER, Yiannis KARPOUZIS, Greece, 2020, 101΄
●  ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ / I AM NOT ALONE, Garin HOVANNISIAN, Armenia, USA, 2019, 93΄
●  ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ / LOST IN THE WOODS, Lefteris FYLAKTOS, Greece, 2020, 51΄
●   ΦΥΛΑΞ ΑΓΓΕΛΟΣ / GUARDIAN ANGEL, Dimitris TRIKALITIS, Greece, 2020, 60΄
●  ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ / ON THE ART OF PRUNING, Fani BITOU, Greece, 2020, 29΄
●  ΤΟ ΙΧΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ / THE TRACE OF TIME, Dionysia KOPANA, Greece, 2020, 97΄
● ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ / DIONYSUS, THE RETURN, Spyros TSIFTSIS, Greece, Turkey, 2020, 97΄
● ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ / SILENT FISH, Thodoris CHONDROGIANNOS & Andreas LOUKAKOS, Greece, 2019, 70΄
●  ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ / OUR LIMITS, Dimitris YATZOUZAKIS, Greece, 2020, 78΄
●  ΚΕΛΑΗΔΟΥΝ ΚΙ ΑΦΟΥ ΒΡΟΥΝ ΤΑΙΡΙ / THEY SING, THEY MATE, THEY KEEP ON SINGING, Nikolas DAIS, Greece, 2020, 66΄
●   ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΦΩΤΗ / GOOD MORNING MR FOTIS, Dimitra KOUZI, Greece, 2019, 70΄
●    ΠΛΕΪΜΠΑΚ / PLAYBACK, Agustina COMEDI, Argentina, 2019, 14΄
●   ΜΗΤΕΡΑ-ΠΑΙΔΙ / MOTHER-CHILD, Andrea TESTA, Argentina, 2019, 66΄
●   IN-MATES, Iakovos PANOURGIAS & Nikos VOULGARIS, Greece, 2019, 83΄
●  Υ1-ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ / Y1-SILENCE OF THE DEEP, Philippos VARDAKAS, Greece, 2019, 93΄
●   1000 Τ.Μ. ΧΡΟΝΟΥ / 1000 M² OF TIME, Maro ANASTOPOULOU, Greece, 2019, 90΄
●   Ο ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ / THE NEW PLASTIC ROAD, Angelos TSAOUSIS & Myrto PAPADOPOULOS, Greece, Germany, 2019, 66΄
●   Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΛΟΜΑΣ / THE DEATH OF ANTONIO SANCHEZ LOMAS, Ramon GIELING & Salvador GIELING, Netherlands, 2019, 86΄
●    ΜΑΡΚΟΣ / MARKOS, Nikos SKARENTZOS, Greece, Serbia, Italy, 2020, 93΄
●    ΧΡΩΜΑΤΑ & ΣΚΙΕΣ / COLORS & SHADOWS, Andreas HADJIPATERAS, Greece, 2019, 10΄
●   Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ ΣΑΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ / THE EARTH IS BLUE AS AN ORANGE, Iryna TSILYK, Ukraine, Lithuania, 2020, 74΄
●   ΕΝΑ ΤΟΥΝΕΛ / A TUNNEL, Nino ORJONIKIDZE & Vano ARSENISHVILI, Georgia, Germany, 2019, 92΄
● ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ / PHOTOGRAPHER OF WAR, Boris BERTRAM, Denmark, Finland, 2019, 78΄
●  ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ / MY DARLING SUPERMARKET, Tali YANKELEVICH, Brazil, Denmark, 2019, 80΄
● ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΚΡΙΖΕΣ / ALL CATS ARE GREY IN THE DARK, Lasse LINDER, Switzerland, 2019, 18΄
●   ΑΣΟΥΑΝΓΚ / ASWANG, Alyx Ayn ARUMPAC, Philippines, France, Norway, Qatar, Germany, 2019, 85΄
●  ΠΙΣΤΗ / FAITH, Valentina PEDICINI, Italy, 2019, 94΄
●   ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ / WHEN YOU LISTEN, Sergi CAMERON, Spain, Bolivia, 2019, 98΄
● ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΟΥ ΡΟΣΙΝΑΝΤΗ / LAS HERMANAS DE ROCINANTE, Alexandra KAUFMANN, Germany, Switzerland, 2019, 76΄
●  ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ / THE NEW GREEK AMERICANS, Anna GIANNOTIS, USA, 2019, 70΄
●    ΑΛΗΤΕΣ / PUNKS, Maasja OOMS, Netherlands, 2019, 92΄
●   ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ / SPEAK SO I CAN SEE YOU, Marija STOJNIC, Serbia, Croatia, Qatar, 2019, 73΄
●   ΣΗΜΕΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ / MIRADOR (LOOKOUT), Anton TERNI, Uruguay, 2019, 70΄
●    ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΓΩΓΗ / EXEMPLARY BEHAVIOUR, Audrius MICKEVICIUS & Nerijus MILERIUS, Lithuania, Bulgaria, Slovenia, 2019, 85΄
●  ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΚΕΪΤ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ (ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙ) / LEARNING TO SKATEBOARD IN A WARZONE (IF YOU'RE A GIRL), Carol DYSINGER, UK, 2019, 40΄
●  Ο ΑΓΓΛΟΣ ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ / MY ENGLISH COUSIN, Karim SAYAD, Switzerland, Qatar, 2019, 82΄
●    ROBOLOVE, Maria ARLAMOVSKY, Austria, 2019, 76΄
● ΜΕΤΑΛΛΑΓΕΣ KŌ MUROBUSHI / ALTERATIONS KŌ MUROBUSHI, Basile DOGANIS, France, 2019, 49΄
●  ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Η ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ / COLOMBIA IN MY ARMS, Jenni KIVISTO & Jussi RASTAS, Finland, Denmark, Norway, France, 2019, 90΄
●  ΟΙΚΟΣ ΠΙΕΡ ΚΑΡΝΤΕΝ / HOUSE OF CARDIN, P. David EBERSOLE & Todd HUGHES, USA, France, 2019, 97΄
●     ΣΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ / OVERSEAS, Sung-A YOON, Belgium, France, 2019, 90΄
● Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ / ΤΗΕ SEER AND THE UNSEEN, Sara DOSA, Iceland, USA, 2019, 89΄
●  ΕΝΑ ΤΟΥΦΕΚΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΣΑΚΟΣ / A RIFLE AND A BAG, Isabella RINALDI, Cristina HANES, Arya ROTHE, India, Romania, Italy, Qatar, 2020, 89΄
●  ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΔΕΛΦΙΑ: Ο ΡΟΜΠΙ ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ ΚΑΙ ΟΙ THE BAND / ONCE WERE BROTHERS: ROBBIE ROBERTSON AND THE BAND, Daniel ROHER, Canada, 2019, 100΄
●     ΠΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ / SCHEME BIRDS, Ellen FISKE & Ellinor HALLIN, Sweden, United Kingdom, 2019, 86΄
●   MYSTIFY: ΜΑΪΚΛ ΧΑΤΣΕΝΣ / MYSTIFY: MICHAEL HUTCHENCE, Richard LOWENSTEIN, Australia, 2019, 102΄
●      Ο ΗΣΥΧΟΣ ROLLING STONE / THE QUIET ONE, Oliver MURRAY, United Kingdom, 2019, 98΄
●   ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ / THE LAST AUTUMN, Yrsa ROCA-FANNBERG, Iceland, 2019, 78΄
●  ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ / WHEREVER PEOPLE ARE, Nikos MEGRELIS, Greece, 2020, 71΄
 
 -Για να διαβάσετε αναλυτικά τις ταινίες κλικάρετε εδώ: 
.
Πλατφόρμα

●   ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΟΚΟΣ: NICK CAVE & THE BAD SEEDS NO MORE SHALL
WE PART 14 ΠΙΝΑΚΕΣ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ/ STEFANOS ROKOS: NICK CAVE & THE BAD SEEDS' NO MORE SHALL WE PART 14 PAINTINGS 17 YEARS LATERS, Araceli LEMOS & Rinio DRAGASAKI, Greece, 2019, 17΄
●   OTRANTO Jonian BISAI & Sotiris TSIGANOS, Albania, Italy, Greece, 2019, 25΄
●  TONGUE, Panayiotis Achniotis & Andreas ANASTASIADES, Cyprus, 2019, 60΄
●  ΑΝΘΙΣΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ / GIRLS IN FLOWER, Konstanza KAPSALI, Greece, 2019, 11΄
●  ΔΕΜΕΝΟΙ / TIED, Tassos MORFIS, Greece, 2015, 53΄
●   ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ / LABYRINTH, Dimitris ATHANITIS, Greece, 2019, 75΄
●   Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΕΔΡΟΥ / YIORGOS OF KEDROS, Yiorgos KOLOZIS & Yiannis KOLOZIS, Greece, 2020, 82΄
●  ΜΑΥΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ / PLAIN TRUTH, Yorgos BISDIKIS, Greece, 2019, 9΄
●  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ / DIARIES FROM THE FIELD - NICHOLAS PAPACHRYSOSTOMOU, Daphne TOLI & Dimitris MAVROFORAKIS, Greece, 2019, 27΄
● 7 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ / 7 YEARS IN GERMANY, Simos KOREXENIDIS, Greece, 2019, 31΄
●     Ο ΧΕΙΡΟΠΑΛΑΙΣΤΗΣ / ΤΗΕ ARM WRESTLER, Yorgos GOUSSIS, Greece, 2019, 22΄
●   MANTΗΛΙ / MENDIL, Chrystalla AVGOUSTI, Cyprus, 2019, 63΄
●   ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ / COLLECTING TIME, Christos SAGIAS, Greece, 2019, 31΄
●   HOMO CAMCORDUS, YIANNIS ISIDOROU, Greece, 2019, 24΄
●  ΥΠΕΡ ΕΣΤΙΩΝ - ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ / HOMELESS - A SECOND HAND BOOKSTORE FOR THE CHRONICALLY DISPOSSESSED, Xenophon ANGELOPOULOS, Greece, 2019, 45΄
ΑΘΩΣ, Η ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ / ATHOS, THE WORLD'S BRIGHTEST PEAK, Argyris LIAPIS, Greece, 2019, 60΄
●     AGORÁ II - ΔΕΣΜΩΤΕΣ / CHAINED (AGORÁ II), Yorgos AVGEROPOULOS, Greece, Germany, France, 2020, 110΄
●    ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΟΥΚΙΔΗΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ / NIKOS KAVOUKIDIS THE POWER OF THE CAMERA, Menelaos KIRLIDIS, Greece, 2019, 87΄
●   ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ / HOMMAGE, Spiros ALIDAKIS, Greece, 2020, 75΄
●    ΧEΡΙΑ ΣΕ ΧΛΩΡΙΝΗ / ΗANDS IN ΒLEACH, Ioanna NEOPHYTOU, Greece, France, 2019, 27΄
●   ΒΑΒΕΛ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ / BABEL - FROM SILENCE TO THE EXPLOSION, Meletis MIRAS, Greece, 2020, 73΄
●   ΚΛΕΟΝΙΚΗ / CLEONIKI, Anna ANTONOPOULOU, Greece, 2019, 29΄
●  ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΦΑΓΗ / I REMEMBER THE NAZI MASSACRE, Costas VAKKAS, Greece, 2020, 80΄
●    CON FUOCO - A STRANGE ORCHESTRA, Anastasis DALLIS, Greece, 2020, 30΄
●  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ / THE STORY OF YANNIS, Voula GERMANAKOU KOPSINI, Germany, Greece, 2020, 15΄
●   ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ / SQUARE OF DREAMS, Yorgos ZERVAS, Greece, 2020, 83΄
●  Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΟΥ / GATE OF DARKNESS, Manolis SFAKIANAKIS, Greece, 2019, 44΄
●    ΑΔΕΛΦΕΣ ΨΥΧΕΣ / SOULMATES, Vassilis LOULES, Germany, Greece, 2019, 20΄
Ο ΜΟΤΣΑΡΤ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ / MOZART IN THE CENTAURS MOUNTAIN, Yiannis KARAPIPERIDIS, Greece, 2020, 72΄
●   ΠΗΓΑ, ΕΙΔΑ, ΑΚΟΥΣΑ / GO, LOOK, LISTEN, Mary BOULI, Greece, 2020, 24΄
● 9+1 ΜΟΝΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ / 9+1 MOMENTS OF LONELINESS, Kalliopi KATSIDONIOTI, Greece, 2019, 20΄
●  OΙ ΥΦΑΝΤΡΕΣ / THE WEAVERS, Dimitris KOUTSIABASAKOS, Greece, 2020, 54΄
●  ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΑΧΑ ΘΑΛΑΣΣΑ / I ONLY SEE IN ME THE SEA, Alexis CHATZIGIANNIS, Nefeli OIKONOMOU PANTZOU, Maria SIDIROPOULOU & Yorgos KYVERNITIS, Greece, 2019,         24΄
●  ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ / PRIMAROLIA, Panagiotis KAKAVIAS, Greece, 2019, 75΄
●  CRAZY DANCE, Yorgos KYVERNITIS, Greece, 2020, 20΄
●  ΕΝΑΣ ΜΠΑΡΔΟΥΛ / FOREIGNER OR LOCAL?, Georgios GIANNOPOULOS, Greece, Albania, 2020, 74΄
● ST. VINIRI - ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΑΣΟΣ / ST. VINIRI - SACRED FOREST, Konstantina MESSINI, Greece, 2019, 25΄
●   Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΡΟΖΙΚΛΑΙΡ / JESUS WAS BORN AT ROSICLAIRE, Kostas DIMOLITSAS, Greece, 2020, 26΄
●  ΠΛΑΝΑ ΑΠ' ΕΞΩ / SHOTS FROM OUTSIDE, Dionysia KOPANA & Kostas KORRES, Greece, 2019, 17΄
●   BADLAND, Christos PITHARAS, Greece, 2020, 6΄
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ / THE RETURN OF PROMITHEUS, Kyriakos KATZOURAKIS, Greece, 2019, 39΄
.
 -Για να διαβάσετε αναλυτικά τις ταινίες κλικάρετε εδώ: 
.
Από οθόνη σε Οθόνη
 
●  ΛΟΣΑΝΤΖΕΛΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ / LOSANGELE ATHENS AND BACK AGAIN, Haris GIOULATOS, Greece, 2019, 29΄
●   ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΕΡΟΥ / THE ENIGMA OF KEROS, Kostas MAHERAS, Greece, 2020, 91΄
●   ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ: ME ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ / THE MAGIC IN PEOPLE: BROKEN GREEK, Penny PANAYOTOPOULOU, Greece, 2020, 43΄
● Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΝΟΣΟΣ ΚΑΙ ΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ / GENESIS OF MEDICINE - DISEASE AND CURE IN ANCIENT GREECE, Grigoris KARANTINAKIS, Greece, 2020, 79΄
● ΑΠΟ ΑΓΚΑΘΙ ΡΟΔΟ: ΣΕΝΤΡΑ / FROM A THORN COMES A ROSE: KICK-OFF, Nicole ALEXANDROPOULOU, Greece, 2019, 49΄
● ....ΜΙΜΗΣΙΣ ΠΡΑΞΕΩΣ / ....IMITATION ACTION, Michalis LYKOUDIS, Greece, 2019, 55΄
●  ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΖΩΕΣ / DOGS THAT CHANGE LIVES, Vice Greece, Greece, 2019, 42΄
●   ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ Α' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / WINGS OF THE GREAT WAR, Dimitris CHATZIMALIS, Greece, 2019, 84΄
●  ΡΩΜΑΝΙΩΤΕΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ / ROMANIOTES, THE GREEK JEWS OF IOANNINA, Agnes SKLAVOU & Stelios TATAKIS, Greece, 2019, 67΄
●  Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΥΧΤΑ / THE LAST NIGHT, Yiorgos GKIKAPEPPAS, Greece, 2019, 83΄
.
 -Για να διαβάσετε αναλυτικά τις ταινίες κλικάρετε εδώ: 
.
Ντοκιμαντέρ Animation
 
l     ΣΑΡΚΑ / FLESH, Camila KATER, Brazil, Spain, 2019, 12΄
l     ΟΙ ΔΕΚΑ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ / CHICAGO 10, Brett MORGEN, USA, 2007, 100΄
l     ΚΡΟΥΛΙΚ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ / CRULIC: THE PATH TO BEYOND, Anca DAMIAN, Romania, Poland, 2011, 76΄
l     ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΟΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ; / IS THE MAN WHO IS TALL HAPPY? AN ANIMATED CONVERSATION WITH NOAM CHOMSKY,           Michel GONDRY, France, 2013, 88΄
l     ΟΙ 18 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΕΣ / THE WANTED 18, Amer SHOMALI & Paul COWAN, Canada, Palestine, France, 2015, 75΄
l     NUTS! / NUTS! Penny LANE, USA, 2016, 79΄
l     Ο ΠΥΡΓΟΣ / TOWER, Keith MAITLAND, USA, 2016, 82΄
l     ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΖΩΗΣ / ANOTHER DAY OF LIFE, Raul DE LA FUENTE, Poland, Spain, Belgium, Germany, Hungary, 2018, 86΄
l     ΡΑΪΑΝ / RYAN, Chris LANDRETH, Canada, 2004, 14΄
l     ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΙΠΣΕΤ / LIPSETT DIARIES, Theodore USHEV, Canada, 2010, 14΄
l     ΠΟΤΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! / NEVER LIKE THE FIRST TIME!, Jonas ODELL, Sweden, 2006, 15΄
l     ΣΚΛΑΒΟΙ / SLAVES, Hanna HEILBORN & David ARONOWITSCH, Sweden, 2008, 16΄
l     ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ / MADAGASCAR, A JOURNEY DIARY, Bastien DUBOIS, France, 2009, 12΄
l     30% - ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ / 30% - WOMEN AND POLITICS IN SIERRA LEONE, Anna CADY, United Kingdom, Sierra Leone, 2012, 11΄
l     ΚΡΙΣ, Ο ΕΛΒΕΤΟΣ / CHRIS THE SWISS, Anja KOFMEL, Switzerland, Croatia, Germany, Finland, 2018, 94΄
l     Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΤΟΥ / HIS MOTHER'S VOICE, Dennis TUPICOFF, Australia, 1997, 14΄
l     ΕΠΙΖΗΣΑΣΕΣ / SURVIVORS, Sheila SOFIAN, USA, 1997, 16΄
l     ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ: ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΗΣΟ ΜΑΝΟΥΣ / NOWHERE LINE: VOICES FROM MANUS ISLAND, Lukas SCHRANK, Australia, 2015, 16΄
l    Ο ΟΔΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ / THE DRIVER IS RED, Randal CHRISTOPHER, USA, 2017, 15΄
l     ΨΑΡΑΚΑΣ / GRASSHOPPER, Bob SABISTON, USA, 2004, 15΄
l     ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ / THE BOOK OF THE SEA, Aleksei VAKHRUSHEV, Russia, 2018, 85΄
l     Η ΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΖΙΤΑΝΙΑ / THE SINKING OF LUSITANIA, Winsor McCAY, USA, 1918, 10΄
l     ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ / SO MUCH FOR SO LITTLE, Chuck JONES, USA, 1949, 10΄
l     ΓΕΙΤΟΝΕΣ / NEIGHBOURS, Norman McCLAREN, Canada, 1952, 8΄
l     ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΕΝΑ ΣΚΑΘΑΡΙ / I MET THE WALRUS, Josh RASKIN, Canada, 2007, 5΄
l     ΔΙΟΛΚΟΣ ΓΙΑ 1500 ΧΡΟΝΙΑ / DIOLKOS FOR 1500 YEARS, Theodosis TASSIOS, Greece, 2009, 22΄
l     TOKEI MARU / TOKEI MARU, Zahos SAMOLADAS, Greece, 2018, 20΄
ΤΟ ΕΡΕΧΘΕΙΟ. ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕΙΣ / TOERECHTHEION. ISTORIA KAI ANASTILOSEIS, Dimitris PATRIKIOS, Greece, 2010, 18΄
 
-Για να διαβάσετε αναλυτικά τις ταινίες κλικάρετε εδώ:
 
Ανθρωπόκαινος
 
●  ΕΝΔΟΧΩΡΑ / INLAND, Mauro COLOMBO, Panama, 2018, 70΄
●  ΑΣΦΑΛΕΙΑ123 / SAFETY123, Julia GUTWENIGER & Florian KOFLER, Austria, Italy, 2019, 72΄
●   IHUMAN, Tonje HESSEN SCHEI, Norway, 2019, Denmark, 99΄
●  ΦΑΣΜΑΤΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ / GHOST STRATA, Ben RIVERS, United Kingdom, 2019, 46΄
●   ΒΟΡΕΙΟ ΡΕΥΜΑ / NORTHERN DRIFT, Alexis DESTOOP, Belgium, Norway, 2020, 55΄
●   ΓΗ / EARTH, Nikolaus GEYRHALTER, Austria, 2019, 116΄
● ΑΝΘΡΩΠΟΚΑΙΝΟΣ: Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ / ANTHROPOCENE: THE HUMAN EPOCH, Jennifer BAICHWAL, Edward BURTYNSKY & Nicholas DE PENCIER, Canada, 2018, 87΄
●    FREM / FREM, Viera CAKANYOVA, Czech Republic, Slovakia, 2019, 73΄
 .
-Για να διαβάσετε αναλυτικά τις ταινίες κλικάρετε εδώ: 
.
Memes           
 
l     Ο ΠΙΟ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ / WINNEBAGO MAN: THE ANGRIEST MAN IN THE WORLD, Ben STEINBAUER, USA, 2009, 86΄
ΣΚΑΣΕ, ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ! ΕΝΑ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ / SHUTUPLITTLEMAN! AN AUDIO MISADVENTURE, Matthew BATE, Australia, 2011, 93΄
l     Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΩΝ ΜΙΜΙΔΙΩΝ: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΔΙΑΛΕΓΕΙ / THE MEME MACHINE: WHAT HAPPENS WHEN THE INTERNET CHOOSES YOU, Mat HAMES, USA, 2016, 54΄
l  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ TECHNOVIKING / THE STORY OF TECHNOVIKING, Matthias FRITSCH, USA, Germany, Austria, 2015, 51΄
l     ΦΩΤΟΓΕΝΗ ΣΑΓΟΝΙΑ / JAWLINE, Liza MANDELUP, USA, 2019, 97΄
.
 -Για να διαβάσετε αναλυτικά τις ταινίες κλικάρετε εδώ:
.
Docs for Kids
 
●   ΜΙΑ ΛΙΜΝΗ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ / WINTER LAKE, Petteri SAARIO, Finland, 2019, 15΄
●  Η ΦΙΝ, Ο ΓΙΠ ΚΑΙ Η ΦΙΝ / FIEN, JIP AND FIEN, Marie DE HERT & Ellen POLARD, Belgium, 2020, 15΄
●  ΡΕΝΙΛΝΤΟ ΚΑΙ ΒΑΝΙΛΝΤΟ / RENILDO & VANILDO, Eva VAN BARNEVELD, Netherlands, 2019, 15΄
●   199 ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ / 199 LITTLE HEROES, Sigrid KLAUSMANN, Germany, 2018, 50΄
●   ΤΩΡΑ / NOW, Jim RAKETE, Germany, 2020, 75΄
●    ΤΟ ΠΑΙΔΙ-ΠΟΥΛΙ / BIRD BOY, Simon LERENG WILMONT, Denmark, 2019, 22΄
●    ANBESSA, Mo SCARPELLI, Italy, USA, Ethiopia, 2019, 86΄
●    ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ / IN MY BLOOD IT RUNS, Maya NEWELL, Australia, 2019, 84΄
●  ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΑΤΙΑ, ΕΜΠΡΙΜΕ ΦΟΡΕΜΑ / BLUE EYES AND COLORFUL MY DRESS, Polina GUMIELA, Germany, 2020, 55΄ (Η ταινία προβάλλεται και στην κατηγορία Ανοιχτοί Ορίζοντες)
l     ΑΣΟ / ASHO, Jafar NAJAFI, Iran, 2019, 30΄ (Η ταινία προβάλλεται και στην κατηγορία Ανοιχτοί Ορίζοντες)
l    ΦΩΤΟΓΕΝΗ ΣΑΓΟΝΙΑ / JAWLINE, Liza MANDELUP, USA, 2019, 97΄
.
-Για να διαβάσετε αναλυτικά τις ταινίες κλικάρετε εδώ: 
.
Thessaloniki International Film Festival
Thessaloniki Documentary Festival

10 Aristotelous Square, 546 23 Thessaloniki  

www.filmfestival.gr  


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μαρία Κάλλας – 2 Δεκεμβρίου: η γενέθλια μέρα της απόλυτης ντίβας του λυρικού θεάτρου.
Μαρία Κάλλας – 2 Δεκεμβρίου: η γενέθλια μέρα της απόλυτης ντίβας του λυρικού θεάτρου.
με 0 Σχόλια 551 Views

«Δεν είμαι άγγελος ούτε υποκρίνομαι ότι είμαι. Αυτός δεν είναι ένας από τους ρόλους μου. Δεν είμαι όμως ούτε διάβολος. Είμαι μια γυναίκα. Είμαι μια επαγγελματίας» έλεγε η μεγαλύτερη ντίβα της όπερας που δεν μιλούσε εύκολα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή