Σεμινάριο θεωρίας κινηματογράφου «Εισαγωγή στα σύγχρονα κινηματογραφικά ρεύματα:10 επιδραστικές ταινίες για 10 ρεύματα» στον Κήπο.

374 Views
Σεμινάριο θεωρίας κινηματογράφου «Εισαγωγή στα σύγχρονα κινηματογραφικά ρεύματα:10 επιδραστικές ταινίες για 10 ρεύματα» στον Κήπο. Σεμινάριο θεωρίας κινηματογράφου «Εισαγωγή στα σύγχρονα κινηματογραφικά ρεύματα:10 επιδραστικές ταινίες για 10 ρεύματα» στον Κήπο.

Ο «Κήπος» παρουσιάζει το σεμινάριο θεωρίας κινηματογράφου «Εισαγωγή στα σύγχρονα κινηματογραφικά ρεύματα: 10 επιδραστικές ταινίες για 10 ρεύματα»

Μέσω των μαθημάτων του σεμιναρίου «Εισαγωγή στα Σύγχρονα Ρεύματα: 10 ταινίες για 10 Ρεύματα», θα ερευνηθούν κάποια από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά ρεύματα του σύγχρονου κινηματογράφου (μεταξύ των οποίων, ενδεικτικά, είναι το Ρεύμα του Ανεξάρτητου Αμερικάνικου, το Τρίτο Σινεμά, το Γαλλικό Κύμα, και το Δόγμα 95 κ.α.) που συνεχίζουν να επηρεάζουν τον τρόπο που γυρίζονται ταινίες μέχρι σήμερα.
Μέσω σημαντικών ταινιών όπως τα «The 400 Blows», «Taxi Driver», «Reservoir Dogs», «Festen», θα αναγνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά στοιχεία του κάθε ρεύματος καθώς και τι είναι αυτό που κάνει τις ταινίες αυτές διαχρονικές. Θα γίνουν συγκρίσεις μεταξύ διαφόρων ταινιών για πληρέστερη κατανόηση του κάθε ρεύματος και της ιδεολογίας αυτά πρεσβεύουν.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Απριλίου και θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες  στον πολυχώρο design apoDec Σφέτσου 3 στο κέντρο της πόλης μια φορά την εβδομάδα.
 
Eισηγήτρια :Λένα Βρούσια,filmnoir
Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του «Κήπου» βρίσκετε στο 
facebook.com/kipos.seminaria.
Για περαιτέρω πληροφορίες και εγγραφές στα σεμινάρια του Κήπου μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση kiposseminaria@gmail.com ή στο τηλ. 6949 12 17 87(κα Θεοδοσία Κωνσταντινίδου).

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή