Οι Θεοί της Αιγύπτου στους κινηματογράφους, προσεχώς…

2038 Views
 Οι Θεοί της Αιγύπτου στους κινηματογράφους, προσεχώς… Οι Θεοί της Αιγύπτου στους κινηματογράφους, προσεχώς…

 Οι Θεοί της Αιγύπτου στους κινηματογράφους, προσεχώς…

Μυθολογία και φαντασία ενώνουν τις δυνάμεις τους στο «Οι Θεοί της Αιγύπτου», μια φαντασμαγορική και περιπετειώδη μάχη για την αιωνιότητα που μας ταξιδεύει στην αρχαία Αίγυπτο!
 
Σε αυτήν την εντυπωσιακή περιπέτεια δράσης που βασίζεται στην κλασική αιγυπτιακή μυθολογία, η επιβίωση του ανθρώπινου είδους κρέμεται από μία κλωστή, καθώς ο θνητός ήρωας Μπεκ ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι για να σώσει τον κόσμο και την πραγματική του αγάπη. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του παντοδύναμου θεού Ώρου σε μια αναπάντεχη συμμαχία ενάντια στον Σετ, τον αμείλικτο θεό του σκότους που έχει υφαρπάξει τον θρόνο της Αιγύπτου, βουτώντας την κάποτε ειρηνική και εύπορη αυτοκρατορία στο χάος και τις διαμάχες.
 
Καθώς η αγωνιώδης μάχη τους εναντίον του Σετ και των πολεμιστών του τούς φέρνει στην μετά θάνατον ζωή και τα ουράνια, ο θεός και ο θνητός πρέπει να περάσουν δοκιμασίες κουράγιου και αυτοθυσίας, αν θέλουν να ελπίζουν σε επικράτηση στην επική τελική σύγκρουση και απελευθέρωση του κόσμου από τον αδίστακτο δυνάστη τους.
 
Λίγα λόγια για την ταινία
Η δύναμη των αρχαίων μύθων και η φαντασία μερικών από τους πιο ταλαντούχους εν ενεργεία κινηματογραφιστές ενώνονται στη συναρπαστική περιπέτεια φαντασίας «Οι Θεοί της Αιγύπτου», ένα ασίγαστο ψυχαγωγικό υπερθέαμα που μεταφέρει τους θεατές σε ένα σύμπαν γεμάτο από καταπληκτικούς ήρωες εν μέσω μιας επικής μάχης.
 
Φανταστείτε έναν κόσμο φτιαγμένο από πέτρα και βουτηγμένο στο χρυσάφι. Εκεί μέσα κατοικεί ο Σετ, σε ένα βασίλειο εναλλακτικό, σ’ έναν κόσμο στον οποίο οι αρχαίοι θεοί ζουν ανάμεσα στους θνητούς. Κι αυτή η συνύπαρξη κυλά αρμονικά, όσο επικρατεί η ειρήνη, αλλά η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους και τους θεούς δεν αργεί να καταστραφεί από τη ζήλεια και την προδοσία ενός ανεξέλεγκτου θεού. Και τότε, είναι απόλυτα σαφές, πως η καταστροφή ολόκληρου του κόσμου πλησιάζει, γιατί ο Σετ δεν είναι ένας απλώς θεός, αλλά ο πιο σκοτεινός και ανεξέλεγκτος τυφώνας, η προσωποποίηση του κακού και της μοχθηρίας.
 
Ο οραματιστής σκηνοθέτης Άλεξ Πρόγιας («Το Κοράκι», «I, Robot», «Dark City») έχει δημιουργήσει μία Αίγυπτο που δεν έχουμε ξαναδεί και μας καλεί να ταξιδέψουμε μέσα σε μαγευτικά τοπία, παρέα με μυθολογικούς χαρακτήρες και ήρωες, χάρη σε μια διαχρονική ιστορία και την τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογίας.
 
Οι σεναριογράφοι Ματ Σαζάμα και Μπερκ Σάρπλες επιδίωξαν να δημιουργήσουν μια γεμάτη σασπένς περιπέτεια που εν μέρει αποτίει φόρο τιμής σε αρχετυπικούς μύθους και εν μέρει εφευρίσκει την δική της εκδοχή των μύθων αυτών. Η ταινία προσαρμόζει το παραμύθι του Ρα, Θεού του Ήλιου, του εκδικητικού γιου του, Σετ, και του έντιμου εγγονού του Ρα, Ώρου, ακολουθώντας την ιστορία ενός θαρραλέου θνητού που ενώνει τις δυνάμεις του με έναν εκπεσόντα θεό για να σώσει τον κόσμο από το χάος και την εξουσία ενός τύραννου.
 
Για τη δημιουργία του πλούσιου φανταστικού κόσμου της ταινίας εργάστηκαν αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο και μερικές από τις πιο πετυχημένες εταιρείες παραγωγής ειδικών εφέ.
 
Γνωρίστε τους χαρακτήρες της ταινίας
 

Οι Θεοί

Ρα (Τζέφρι Ρας)
Ο Πατέρας του Όσιρι και του Σετ, ο Ρα είναι ο Θεός του Φωτός και του Σύμπαντος. Έχει ως καθήκον να τραβά τον ήλιο πάνω από την μυθολογική Αίγυπτο στο τέλος κάθε μέρας. Κάνοντάς το αυτό, περνά στο χάος του Κάτω Κόσμου όπου πολεμά τον δαίμον Απόφις. Όταν τον νικά κάθε βράδυ, ο Ρα επιστρέφει στον κόσμο των ζωντανών, φέρνοντας μαζί του το φως μιας νέας μέρας. Ο Ρα είναι ο δημιουργός του κόσμου και ο απόλυτος φύλακάς του. Κατέχει γνώσεις πέρα από κάθε άλλο θεό ή θνητό και βλέπει το δώρο της ζωής ως μάθημα και ταξίδι. Στα μάτια του, ο Όσιρις και ο Σετ είναι ίσοι.
 
Σετ (Τζέραρντ Μπάτλερ)
Γιος του Ρα και θεός της Ερήμου, ο Σετ στοιχειώνεται από τη ζήλεια του για τον αδελφό του. Για τον Σετ, ο πατέρας του ξεκάθαρα προτιμά τον Όσιρις, τον Θεό της Φύσης και της Ζωής, τον οποίο βλέπει ως σοφό ηγέτη που διευκολύνει τη μετάβαση των ανθρώπινων ψυχών στη Μετά Θάνατον Ζωή. Ο Σετ πιστεύει ότι οι θνητοί είναι αναλώσιμοι και κατώτεροι των θεών, και βάζει την δύναμη, την εξουσία και τα υλικά αγαθά πάνω από οτιδήποτε άλλο.
 
Ώρος (Νικολάι Κόστερ-Γουαλντάου)
Ο Ώροςείναι ο Άρχοντας του Αέρα. Η δύναμή του βρίσκεται στα μάτια του. Αν και το εγώ του αρχικά φουσκώνει από το γεγονός ότι είναι θεός, όσο περνά χρόνο με τον Μπεκ, ο Ώροςσιγά-σιγά μαθαίνει να σέβεται τους θνητούς και τελικά να τους συμπαθεί. Αυτό είναι κάτι που θα χρειαστεί αν θέλει να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του, Όσιρις, και να πάρει πίσω τον θρόνο από τον σφετεριστή Σετ.
 
Άθωρ (Έλοντι Γιανγκ)
Θεά της Αγάπης, της Μουσικής και του Αλκοόλ, η Άθωρ κατακτά όποιον την κοιτάξει. Κάποτε γνωστή ως η Αφέντισσα των Δυτικών, η Άθωρ ήταν υπεύθυνη για την καθοδήγηση των ψυχών στη Μετά Θάνατον Ζωή.
 
Θωθ (Τσάντγουικ Μπόζμαν)
Ο Θεός της Σοφίας, ο Θωθ, κατέχει την γνώση ολόκληρου του κόσμου. Είναι ιδιοφυία και το γνωρίζει, χρησιμοποιώντας το για να υπονομεύει τους άλλους. Δυσκολεύεται να εμπιστευτεί οποιονδήποτε άλλο πέρα από τον εαυτό του, πρόβλημα που έχει ξεπεράσει δημιουργώντας εκατοντάδες ρομπότ, όλα ολόιδια με εκείνον.
 
Οι Θνητοί
Μπεκ (Μπρέντον Θουέιτς)
Ο Μπεκ έχει ταπεινή καταγωγή και λίγα να προσφέρει στη γυναίκα που αγαπά, τη Ζάγια, πέρα από την καρδιά του. Έχοντας χάσει την πίστη του στους θεούς, ο Μπεκ βασίζεται στο ζήλο και την επινοητικότητά του για να τα βγάλει πέρα στη ζωή.
 
Ζάγια (Κόρτνεϊ Ίτον)
Η όμορφη Ζάγια έχει ισχυρή πίστη για τους θεούς, πιστεύοντας ότι μπορούν να δώσουν σε έναν θνητό οτιδήποτε χρειαστεί. Αν και είναι σοφότερη του Μπεκ και ξέρει ότι τα υλικά αγαθά δεν έχουν σημασία, τον αγαπά παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν μοιάζει να μοιράζεται την άποψή της.
 
Ούρσου (Ρούφους Σιούελ)
Ο άνδρας που φοβούνται όλη στην Αίγυπτο. Ο Σετ έχει αναθέσει στον Ούρσου την επίβλεψη της κατασκευής του γιγαντιαίου Οβελίσκου του και του έχει δώσει τη Ζάγια ως προσωπική του σκλάβα. Επιδιώκοντας τα προσωπικά του κέρδη, ο Ούρσου κυνηγά το χρυσάφι και άλλα υλικά αγαθά.
Σκηνοθεσία
Άλεξ Πρόγιας
Σενάριο
Ματ Σαζάμα
Μπερκ Σάρπλες
Παραγωγή
Άλεξ Πρόγιας
Μπέιζιλ Ιγουάνικ
Ηθοποιοί
Τζέραρντ Μπάτλερ
Νικολάι Κόλστερ-Ουαλντάου
Μπρέντον Θουέιτς
Τσάντγουικ Μπόζμαν
Τζέφρι Ρας
Ρούφους Σούελ
Κόρτνεϊ Ίτον
Φωτογραφία
Πίτερ Μένζις Τζ.
Μοντάζ
Ρίτσαρντ Λιρόιντ
Καλλιτεχνική διεύθυνση
Σόφι Νας
Μάικλ Τέρνερ
Μουσική
Μάρκο Μπελτράμι
Διάρκεια
100’
Διανομή
Odeon
25 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή