Κ. Ζέρβας: «Στόχος μας να βγάλουμε τα δημοτικά ΜΜΕ από την αφάνεια»

401 Views
Κ. Ζέρβας: «Στόχος μας να βγάλουμε τα δημοτικά ΜΜΕ από την αφάνεια» Κ. Ζέρβας: «Στόχος μας να βγάλουμε τα δημοτικά ΜΜΕ από την αφάνεια»

 


Δ.Τ.

Τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η κατεύθυνση για εμάς είναι μία. Βγάζουμε τα Δημοτικά ΜΜΕ από την αφάνεια, από την εγκατάλειψη και την παρακμή. Εκσυγχρονίζουμε την εμπορική συμπεριφορά της ΔΕΠΘΕ, παράγοντας τόσο τηλεοπτικά όσο και ραδιοφωνικά προϊόντα που είναι και κοντά στις ανάγκες της αγοράς», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ήδη γίνονται επενδύσεις ως προς τον τεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς μόλις τους τελευταίους έξι μήνες έχουν επενδυθεί 120.000 ευρώ, ενώ τα προηγούμενα οκτώ χρόνια είχαν δαπανηθεί μόλις 70.000 ευρώ.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην TV100, ο κ. Ζέρβας επεσήμανε ότι αλλάζει συνολικά η εικόνα της Δημοτικής Τηλεόρασης με αναβάθμιση του στούντιο και του τεχνολογικού εξοπλισμού. «Πέραν αυτών, αλλάζουμε το παραγωγικό μοντέλο που δεν άφησε σχεδόν τίποτε στο ράφι της TV100 και περνάμε σε παραγωγές που αποτελούν περιουσιακά στοιχεία για τη ΔΕΠΘΕ», σημείωσε. Μέχρι στιγμής η Δημοτική Τηλεόραση έχει παράξει τρία τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ, δίνοντας το στίγμα για τη νέα σεζόν.

Σε αναπτυξιακή τροχιά βρίσκεται και το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από δέκα και πλέον χρόνια ο FM100 εκπέμπει και στη Χαλκιδική τις ώρες της επιστροφής από τις παραλίες.

Συγχρόνως, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την ασφάλεια των κέντρων εκπομπής στον Χορτιάτη και στο Φιλίππειο όπως και η συντήρηση του κεραιοσυστήματος -για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.

Η ΔΕΠΘΕ, την ίδια ώρα, όπως επεσήμανε ο κ. Ζέρβας, έχει κι έναν πρόσθετο ρόλο, καθώς με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (από τις 20.5.2017) έχει οριστεί ως Ανεξάρτητο Ίδρυμα Πολιτικής Άμυνας και οφείλει πλέον να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενημέρωσης και πληροφόρησης προς τους πολίτες χωρίς διακοπή.

«Γίνεται δηλαδή η ΔΕΠΘΕ μέρος του μηχανισμού Πολιτικής Άμυνας της πολιτείας. Όμως, επί 2,5 χρόνια, έως τον περασμένο χειμώνα δεν έγινε καμία απολύτως κίνηση, για να ανταποκριθεί στον νέο αυτό σημαντικό ρόλο της», παρατήρησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι «η φωνή και η εικόνα της Θεσσαλονίκης, που είναι η ΔΕΠΘΕ, βρίσκεται πολύ υψηλά στην ατζέντα μας».

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις
Κότσιρας, Μποφίλιου, Ξυδάκης & Trio Mousikanti δωρεάν στο Παρά Θιν΄Αλός 2020
Κότσιρας, Μποφίλιου, Ξυδάκης & Trio Mousikanti δωρεάν στο Παρά Θιν΄Αλός 2020
με 0 Σχόλια 2465 Views

4 επιλεγμένες μουσικές εκδηλώσεις οι οποίες  χαρακτηρίζονται από την ποιότητα της καλλιτεχνικής δουλειάς των δημιουργών τους, περιλαμβάνονται  στο φετινό πρόγραμμα του «Παρά θιν αλός» που συμπληρώνει αισίως τρεις δεκαετίες ζωής.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή