Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να κρεμάμε το χαρτί υγείας σύμφωνα με την επιστήμη

1625 Views
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να κρεμάμε το χαρτί υγείας σύμφωνα με την επιστήμη Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να κρεμάμε το χαρτί υγείας σύμφωνα με την επιστήμη

 

Κλασσικό λόγος διαφωνίας μεταξύ φίλων και συντρόφων είναι το εάν το χαρτί υγείας πρέπει να κρεμιέται με την ελεύθερη άκρη του από πάνω η από κάτω.

Σύμφωνα με έρευνες, περίπου ένας στους τέσσερις συνηθίζει να κρεμάει το ρολό του χαρτιού με την άκρη από κάτω και τα στατιστικά δείχνουν πως αυτή η κίνηση υποδηλώνει έναν υποτακτικό χαρακτήρα, σε σύγκριση με το υπόλοιπο 75% του κόσμου που κρεμάει το ρολό με την άκρη από πάνω και εμφανίζει κυριαρχικές τάσεις, όπως και εμμονή με τη κατεύθυνση του χαρτιού υγείας, σε σημείο που πολλοί αλλάζουν το ρολό ώστε να κρέμεται σωστά, ακόμα και σε ξένα σπίτια.

Όταν δημιουργήθηκε και πατενταρίστηκε το ρολό χαρτί υγείας το 1891, οι οδηγίες έγραφαν ξεκάθαρα πως η άκρη του πρέπει να είναι από την εξωτερική πλευρά και ο λόγος για αυτό δεν έχει να κάνει με την αισθητική και τον χαρακτήρα μας: είναι θέμα υγιεινής.

Η τουαλέτα είναι ένας χώρος που βρίθει από μικρόβια, κυρίως από βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως το escherichia coli. Τα μικρόβια αυτά, τα οποία προέρχονται από τα ανθρώπινα κόπρανα, βρίσκονται σε κάθε επιφάνεια της τουαλέτας, στις πόρτες, στα χερούλια, στους τοίχους και φυσικά στην ίδια τη λεκάνη και μεταφέρονται πολύ εύκολα στο σώμα μας μέσω των χεριών μας.

Αν η άκρη του χαρτιού υγείας κρέμεται από την κάτω πλευρά, είναι πολύ πιθανό να ακουμπήσει τον τοίχο και έτσι να επιμολυνθεί. Εξίσου πιθανό είναι να ακουμπήσουν και τα χέρια μας τον μολυσμένο τοίχο, και μόλις ακουμπήσουμε το πρόσωπό μας ή το φαγητό μας, τα μικρόβια θα εισέλθουν το σώμα μας, προκαλώντας από ελαφρές στομαχικές διαταραχές ως και σοβαρές επιπλοκές που θα μας στείλουν στο νοσοκομείο.

Ο κίνδυνος αυξάνεται λόγω του λανθασμένου πλυσίματος των χεριών. Πολλοί άνθρωποι πλένουν με σαπούνι τα χέρια τους πολύ βιαστικά, για λίγα δευτερόλεπτα ενώ άλλοι μπορεί να παραλείψουν εντελώς το πλύσιμο.

Εν κατακλείδι, αν ανήκετε στο 25% του κόσμου που κρεμάει με το λάθος τρόπο το χαρτί υγείας, ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες για το καλό το δικό σας αλλά και των φιλοξενούμενών σας. Σε ξένες τουαλέτες, προσπαθήστε να μην ακουμπάτε τις επιφάνειες και φροντίστε να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Χρήσιμα & χρηστικά

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
ΘΒΘ 2020: Αποδόθηκαν τα βραβεία στη καλύτερη παράσταση της χρονιάς, «Ιστορία χωρίς Όνομα».
ΘΒΘ 2020: Αποδόθηκαν τα βραβεία στη καλύτερη παράσταση της χρονιάς, «Ιστορία χωρίς Όνομα».
με 0 Σχόλια 3124 Views

 Στα χέρια των νικητών της καλύτερης παράστασης της χρονιάς για το 2020 βρίσκονται τα 4 κορυφαία #βραβεία που κέρδισαν στα 10α θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης οι συντελεστές της εμπνευσμένης «Ιστορίας χωρίς όνομα». Φώτο και βίντεο από το Αριστοτέλειον


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή