Το βραχιόλι της φωτιάς: Όλες οι πληροφορίες για τη νέα σειρά της ΕΡΤ, υπόθεση, ρόλοι, φωτογραφίες.

5299 Views
Το βραχιόλι της φωτιάς: Όλες οι πληροφορίες για τη νέα σειρά της ΕΡΤ, υπόθεση, ρόλοι, φωτογραφίες. Το βραχιόλι της φωτιάς: Όλες οι πληροφορίες για τη νέα σειρά της ΕΡΤ, υπόθεση, ρόλοι, φωτογραφίες.

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται τα γυρίσματα της νέας συναρπαστικής σειράς μυθοπλασίας της ΕΡΤ, «Το βραχιόλι της φωτιάς», η οποία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιώργου Γκικαπέππα και την ευαίσθητη ματιά των Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου.

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς στο αρχοντικό της οικογένειας του Εβραίου επιχειρηματία Μωής Κοέν, μεταφέρουν το μοναδικό κλίμα της εποχής. Μια χαρούμενη οικογενειακή ημέρα πριν από την καταιγίδα που έρχεται… Σκηνές της σειράς θα γυριστούν στο Λαύριο, καθώς επίσης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε διάφορα σημεία της Αθήνας, που αποτυπώνουν την ατμόσφαιρα και το ύφος της συγκλονιστικής ιστορίας.

Η νέα σειρά μεταφέρει στη μικρή οθόνη το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας οικογένειας που αναγκάζεται να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό μετά τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης το 1917. Μ’ ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Λούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος, Αλεξάνδρα Αϊδίνη και με την υπέροχη μουσική του Μίνου Μάτσα, «Το βραχιόλι της φωτιάς», μέσα από οχτώ επεισόδια, μεταφέρει στη μικρή οθόνη το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας οικογένειας και μας ταξιδεύει στις αρχές του 20ού αιώνα, σε μια εποχή με αλλεπάλληλες συγκρούσεις, δυνατούς έρωτες και ανελέητες… φωτιές.

LE7_0570_2
Μιχάλης Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή (Ζακλίν), Χριστίνα Μαθιουλάκη (Ραχήλ)
LE7_0500_2
Παναγιώτης Ξυνός (Ιωσήφ σε παιδική ηλικία), Δημήτρης Αριανούτσος (Ιωσήφ σε νεαρή ηλικία)
LE7_0441
Νίκος Ψαρράς (Μωής Κοέν)
LE7_0457
Νεφέλη Κουρή (Ζακλίν), Σπύρος Σταμούλης (Κωνσταντίνος Δήμου)


Η ιστορία
Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 αναγκάζει την οικογένεια του Εβραίου επιχειρηματία Μωής Κοέν (Νίκος Ψαρράς) να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί, η σύζυγός του, Μπενούτα (Ελισάβετ Μουτάφη), φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ (Χρήστος Λούλης και Δημήτρης Αριανούτσος σε νεαρή ηλικία), ένα παιδί γεννημένο κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά.

Η ιστορία της φωτιάς, που άλλοτε δημιουργεί και άλλοτε καταστρέφει, δείχνει να ακολουθεί τον Ιωσήφ σε όλη του τη ζωή. Η οικογένειά του ζει τον εμπρησμό του Κάμπελ, τη χρεοκοπία του πατέρα και τη φυγή της μεγάλης του αδελφής, Ζακλίν (Νεφέλη Κουρή) από το σπίτι, προκειμένου να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτά της με τον χριστιανό Κωνσταντίνο (Σπύρος Σταμούλης).

Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος «καίει» όσα ο Ιωσήφ γνώριζε μέχρι τότε, με τραγική κατάληξη τη μεταφορά της οικογένειας στο κολαστήριο του Άουσβιτς. Κι όμως, μέσα απ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα υλικό που αντέχει ακόμα. Που καμιά φωτιά δεν καταφέρνει να το λιώσει, αλλά αντίθετα το κάνει ακόμα πιο δυνατό!

«Το βραχιόλι της φωτιάς». Μια συγκλονιστική ιστορία για όσους έχασαν τα πάντα, αλλά βρήκαν το κουράγιο να σηκωθούν ξανά. Για όσους πέρασαν μέσα από τις φλόγες και βγήκαν πιο ζωντανοί από ποτέ.

LE7_0517
Ο σκηνοθέτης Γιώργος Γκικαπέππας, Γκαλ Ρομπίσα (Δαβίδ), Ηλέκτρα Μπαρούτα (Ματίλντα), Νίκος Ψαρράς (Μωής Κοέν)
LE7_0523
Γκαλ Ρομπίσα (Δαβίδ), Ηλέκτρα Μπαρούτα (Ματίλντα)
LE7_0531
Γκαλ Ρομπίσα (Δαβίδ), Ηλέκτρα Μπαρούτα, Χριστίνα Μαθιουλάκη (Ραχήλ), Νικολέτα Χαρατζόγλου (Μαρίνα)
LE7_0539
Χριστίνα Μαθιουλάκη (Ραχήλ), Παναγιώτης Ξυνός (Ιωσήφ σε παιδική ηλικία)Περιγραφές ρόλων
Ελισάβετ Μουτάφη, Μπενούτα Κοέν: η μητέρα της οικογένειας, σύζυγος του Μωής, την οποία γνωρίζουμε έγκυο στο 5ο παιδί της, τον Ιωσήφ, ενώ έχει ήδη αποκτήσει τον Δαβίδ, τη Ζακλίν, τον Ηλία και τη Ραχήλ. Είναι μια γυναίκα που ξέρει να αφοσιώνεται και να αγαπά, γλυκιά και συγχρόνως δυναμική. Στηρίζει σε όλες τις συνθήκες την οικογένειά της και υποφέρει όταν χάνει τα ίχνη των δικών της.

Χρήστος Λούλης: Ο Ιωσήφ, το 1962, σε μεγάλη ηλικία. Είναι ο άνδρας που έχει επιβιώσει από το Άουσβιτς. Κοσμηματοπώλης πια, παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης, της Μπέττυς, είναι το πρόσωπο μέσω του οποίου θα επιστρέψει το «Βραχιόλι της Φωτιάς» στην οικογένεια. Ο ίδιος, μέσα από μια επίπονη αναδρομή στο παρελθόν, βρίσκεται αντιμέτωπος στο παρόν με μια φρικτή ανακάλυψη.

Αλεξάνδρα Αϊδίνη: Η Έστερ, η οποία έχει χάσει τον άνδρα της κι έχει ένα μικρό παιδάκι, μια μέρα στο συσσίτιο συναντιέται με τον μεγάλο γιο της οικογένειας, τον Δαβίδ. Αυτός θέλει να τη βοηθήσει και η οικογένεια Κοέν την παίρνει σπίτι.

Νεφέλη Κουρή: Η Ζακλίν Κοέν είναι το μεγαλύτερο κορίτσι της οικογένειας, καλλιτεχνική φύση και αντισυμβατική. Θα ερωτευτεί τον Κωνσταντίνο, ο οποίος είναι χριστιανός και, παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, κερδίζει η αγάπη. Δεν διστάζει να έρθει σε σύγκρουση με την οικογένειά της, όταν αποφασίζει να αλλάξει θρησκεία προκειμένου να τον παντρευτεί.

Χριστίνα Μαθιουλάκη: Η Ραχήλ είναι η μικρότερη κόρη της οικογένειας, η οποία στηρίζει τους γονείς και τα αδέλφια της και οδηγείται μαζί τους στο Άουσβιτς με απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι ένα πρόσωπο που, άθελά του, θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις και θα επηρεάσει την πορεία της οικογένειας με όλα όσα θα διαδραματιστούν.

Γκαλ Ρομπίσα: Ο Δαβίδ, ο μεγαλύτερος γιος του Μωής και της Μπενούτα, θα φύγει για τη γη του Ισραήλ, αλλά όταν ο πατέρας τους χάνει την περιουσία του, επιστρέφει για να στηρίξει την οικογένειά του και οδηγείται μαζί με τους υπόλοιπους στο Άουσβιτς.

Η Ηλέκτρα Μπαρούτα υποδύεται τη Ματίλντα, μία από τις υπηρέτριες της οικογένειας. Αποτελεί «πέτρα του σκανδάλου» της οικογένειας.

Η Νικολέτα Χαρατζόγλου υποδύεται τη Μαρίνα, τη δεύτερη υπηρέτρια της οικογένειας. Είναι η έμπιστη της Μπενούτα, η οποία στο τέλος δίνει και τη ζωή της για να τη σώσει.

Παναγιώτης Ξυνός: Ο Ιωσήφ Κοέν στην παιδική του ηλικία. Ο αγαπημένος γιος της μαμάς του, μεγαλώνει με το παραμύθι που του διηγείται για τον χρόνο και τον τόπο που γεννήθηκε.

Σπύρος Σταμούλης: Ο Κωνσταντίνος Δήμου είναι ο χριστιανός με τον οποίο ερωτεύεται η Ζακλίν και αλλάζει για χάρη του θρησκεία. Παντρεύονται, αποκτούν παιδιά, ενώ ο Κωνσταντίνος βοηθάει την οικογένεια στις δύσκολες στιγμές με τρόφιμα και κρύβει τη μητέρα της Ζακλίν, η οποία δεν μπαίνει στο Άουσβιτς.

Δημήτρης Αριανούτσος: Ο Ιωσήφ Κοέν σε νεαρή ηλικία: Είναι το μικρότερο παιδί της οικογένειας, στενά δεμένος με τη μητέρα του, το παιδί της φωτιάς που θα ζήσει την απόλυτη φρίκη. Είναι αυτός που οδηγείται στο Άουσβιτς και ένας από τους ελάχιστους που επιστρέφουν σώοι.

Μιχάλης Ταμπακάκης: Ο Ηλίας, ο δεύτερος γιος της οικογένειας, είναι αυτός που από μικρός ονειρεύεται να υπηρετήσει την Ελλάδα ως στρατιωτικός. Θα αποφοιτήσει από τη Σχολή Ευελπίδων και θα πεθάνει στο Αλβανικό Μέτωπο.

LE7_0562
Νίκος Ψαρράς (Μωής Κοέν), Ελισάβετ Μουτάφη (Μπενούτα Κοέν)
LE7_0588
Ελισάβετ Μουτάφη (Μπενούτα Κοέν)
LE7_0595
Γκαλ Ρομπίσα (Δαβίδ), Ηλέκτρα Μπαρούτα (Ματίλντα), Παναγιώτης Ξυνός (Ιωσήφ σε παιδική ηλικία), Νίκος Ψαρράς (Μωής Κοέν)
LE7_0606
Ελισάβετ Μουτάφη (Μπενούτα Κοέν), Νικολέτα Χαρατζόγλου (Μαρίνα), Γκαλ Ρομπίσα (Δαβίδ), Νίκος Ψαρράς (Μωής Κοέν), Ηλέκτρα Μπαρούτα (Ματίλντα), Χριστίνα Μαθιουλάκη, Νεφέλη Κουρή
LE7_0610
Από αριστερά: Ελισάβετ Μουτάφη (Μπενούτα Κοέν), Μιχάλης Ταμπακάκης (Ηλίας), Γκαλ Ρομπίσα (Δαβίδ), Νίκος Ψαρράς (Μωής Κοέν), Νικολέτα Χαρατζόγλου (Μαρίνα), Ηλέκτρα Μπαρούτα (Ματίλντα), Χριστίνα Μαθιουλάκη (Ραχήλ), Νεφέλη Κουρή (Ζακλίν)

LE7_0618
Χριστίνα Μαθιουλάκη, Νεφέλη Κουρή (Ζακλίν), Ελισάβετ Μουτάφη (Μπενούτα Κοέν)----------
Σενάριο: Νίκος Απειρανθίτης, Σοφία Σωτηρίου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας
Πρωτότυπη μουσική: Μίνως Μάτσας

Παίζουν: Νίκος Ψαρράς (Μωής Κοέν), Ελισάβετ Μουτάφη (Μπενούτα Κοέν), Χρήστος Λούλης (Ιωσήφ), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Έστερ), Σπύρος Σταμούλης (Κωνσταντίνος), Νεφέλη Κουρή (Ζακλίν), Μιχάλης Ταμπακάκης (Ηλίας), Δημήτρης Αριανούτσος (Ιωσήφ σε νεαρή ηλικία), Χριστίνα Μαθιουλάκη (Ραχήλ), Νικολέτα Χαρατζόγλου (Μαρίνα), Ηλέκτρα Μπαρούτα (Ματίλντα), Γκαλ Ρομπίσα (Δαβίδ), Παναγιώτης Ξυνός (Ιωσήφ σε παιδική ηλικία) κ.ά.Νίκος Ψαρράς, Μωής Κοέν: ο πατέρας της οικογένειας. Επιτυχημένος εργοστασιάρχης, πατέρας τριών αγοριών και δύο κοριτσιών. Ο Μωής δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα από τα γεγονότα που βιώνει από το 1917 και την πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης έως και τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, με αποκορύφωμα τη μεταφορά του στο Άουσβιτς.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή