Άνιμε ιαπωνικές ταινίες και ξενόγλωσσα προγράμματα ικανοποιούν το κοινό και ισχυροποιούν την δύναμη της Netflix!

2410 Views
Άνιμε ιαπωνικές ταινίες και ξενόγλωσσα προγράμματα ικανοποιούν το κοινό και ισχυροποιούν την δύναμη της Netflix! Άνιμε ιαπωνικές ταινίες και ξενόγλωσσα προγράμματα ικανοποιούν το κοινό και ισχυροποιούν την δύναμη της Netflix!


Ενώ η ελληνική τηλεόραση εξακολουθεί να προσφέρει ένα απαρχαιωμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα γεμάτο σειρές με ηθοποιούς-μοντέλα-παρουσιαστές ή ακόμα και τον Ντάνο (ναι… το ζήσαμε και αυτό), η Αμερικάνικη πολυεθνική εταιρία - πρωτοπόρος στη διαδικτυακή τηλεόραση, Netflix, δεν επαναπαύεται· μηχανεύεται συνεχώς στρατηγικές με σκοπό το επεκτείνει το ήδη διευρυμένο κοινό της. Δεν αρκείται όμως μόνο στη γεωγραφική επέκταση προσφέροντας μετάφραση και μεταγλώττιση του αγγλόφωνου προγράμματος, προχωράει με σταθερά βήματα στην παραγωγή ξενόγλωσσου περιεχομένου σύμφωνα με την κουλτούρα και τον πολιτισμό κάποιων περιοχών.
 
Από το νέο έτος, η εταιρία επιχειρεί την παραγωγή και κυκλοφορία 700 πρωτότυπων ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών, από τις οποίες οι 30 θα σχετίζονται με τις ιαπωνικές ταινίες άνιμε προσεγγίζοντας έτσι φυσικά το ασιατικό κοινό, αλλά και τους οπαδούς αυτού του είδους ταινιών. Για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος, η εταιρία προσπαθούσε να προσλάβει για μεγάλο χρονικό διάστημα τον έμπειρο παραγωγό και πλέον διευθυντή του anime στη Netflix, Taifi Okiura και μετέπειτα επικύρωσε συμφωνίες με τα στούντιο παραγωγής άνιμε Production I.G και Bones Inc.
 
Παράλληλα, η εταιρεία κερδίζει έδαφος σε παγκόσμιο επίπεδο με περίπου 80 προγράμματα όπως το Dark (2017-) από τη Γερμανία, το La Casa de Papel από την Ισπανία και την επερχόμενη κυκλοφορία της σειράς O Mecanismo από την Βραζιλία. Ωστόσο, η κυριαρχία στο αγγλόφωνο και στο ισπανόφωνο κοινό δεν είναι αρκετή. Μόλις σε 21% ανέρχεται το ποσοστό συνδρομητών της Netflix και της Amazon μαζί στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική. Για αυτό τον λόγο, οι υπεύθυνοι της Netflix μάχονται να εισχωρήσουν σε διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς.
 
Το επεκτατικό εγχείρημα στην Αραβία εγκαινίασε την 1η Μαρτίου ο Λιβανέζος κωμικός Adel Karam με την εκπομπή Adel Karam: Live from Beirut. Μάλιστα, το 2019 πρόκειται να κυκλοφορήσει η πρώτη αραβική πρωτότυπη σειρά έξι επεισοδίων “JINN”, ένα υπερφυσικό νεανικό δράμα που θα γυριστεί μέσα στη χρονιά στην Ιορδανία. Μία έξυπνη κίνηση, καθώς η σειρά εστιάζει στο νεανικό κοινό μέσα από τους νεανικούς χαρακτήρες της και ταυτόχρονα αξιοποιώντας το γραφικό τοπίο της αρχαίας Πέτρας στην Ιορδανία. Ακόμα, έχουν ανοίξει γραφείο ήδη στη Μουμπάι σκοπεύοντας σε συνεργασίες με Ινδούς κινηματογραφιστές.
 
Φαίνεται πως οι περίπου 118 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, οι οποίοι σύμφωνα με έρευνες δηλώνουν σταθερά και σε υψηλό επίπεδο ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες της Netflix -με εκατοντάδες νέες εκπομπές, ταινίες και ειδικές κωμωδίες που προστίθενται κάθε μήνα-, θα παραμείνουν εξίσου ικανοποιημένοι, αφού τον Μάρτιο τους περιμένουν 54 νέα πρωτότυπα προγράμματα. Αντιθέτως, οι εταιρείες μέσων μαζικής επικοινωνίας, αν δεν έχουν ήδη θορυβηθεί, θα ταραχτούν έντονα από τον μεγάλο ανταγωνισμό, εφόσον η Netflix δικαίως κυβερνά το παγκόσμιο παιχνίδι και έχει αλλάξει τα δεδομένα του χώρου.
 
Στην ελληνική περίπτωση ακούστηκαν πολλά για συμφωνίες μεταξύ Netflix και τοπικών πάροχων όπως  Wind και Vodafone, ωστόσο τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Το περιεχόμενο της πλατφόρμας παρέχεται μεταφρασμένο ή μεταγλωττισμένο σε ποσοστό περίπου 70% και σύμφωνα με πολλές δηλώσεις των εκπροσώπων της εταιρείας σε περίπτωση που βρεθεί ενδιαφέρουσα πρόταση για παραγωγή ελληνικού πρωτότυπου περιεχόμενου με ιδιαίτερη ιστορία και ιδέα, θα συνδράμουν στην υλοποίηση της. 
.

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή