Αξέχαστη για πάντα. Πέθανε η σπουδαία ερμηνεύτρια Τζένη Βάνου.

176 Views
Αξέχαστη για πάντα. Πέθανε η σπουδαία ερμηνεύτρια Τζένη Βάνου. Αξέχαστη για πάντα. Πέθανε η σπουδαία ερμηνεύτρια Τζένη Βάνου.

Αξέχαστη για πάντα. Πέθανε η σπουδαία ερμηνεύτρια Τζένη Βάνου.

«Αν είναι η αγάπη αμαρτία θα βγω να το φωνάξω να το πω, πως είμαι αμαρτωλή που σαγαπω…» α, ρε Τζένη…

Η σπουδαία ερμηνεύτρια άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Μεταξά
Η Τζένη Βάνου από τις πλέον χαρακτηριστικές ερμηνεύτριες του ελαφρού και λαϊκού τραγουδιού, πέθανε την Τετάρτη έπειτα από μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο.
Η Τζένη Βάνου γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1939 στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα είναι Ευγενία Βραχνού. Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Αρχισε την καριέρα της το 1959 σαν τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.
 
Τραγούδησε πρώτη φορά μπροστά σε κοινό το 1964, όπου με το τραγούδι του Πλέσσα «Τώρα» πήρε το Α΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Ελαφράς Μουσικής της Θεσσαλονίκης. Σύντομα καθιερώθηκε ως τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού και ερμήνευσε ντουέτα κυρίως με τον Γιάννη Βογιατζή. Στα τέλη του 1970, κυριάρχησε το λαϊκό τραγούδι και το 1982 συναντά τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος της κλείνει συμβόλαιο στην Columbia κι έτσι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και τραγουδώντας λαϊκά.
 
Υπήρξε βασική ερμηνεύτρια και «μούσα» πολλών συνθετών. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Μουζάκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Ζακ Ιακωβίδη, του Αττίκ, του Αλέκου Χρυσοβέργη, του Τάκη Μουσαφίρη κ.ά.
πηγη,ΒΗΜΑ

Δισκογραφία

  • 1970-Χίλιες βραδιές
  • 1972-Σ΄αγαπώ
  • 1973-Αγόρι μου
  • 1974-Αν η αγάπη
  • 1975-Αγάπησα αμάρτησα
  • 1975-Έρωτα μου ανεπανάληπτε
  • 1976-Έλα
  • 1977-Τζένη Βάνου
  • 1977-Να μ' αγαπάς
  • 1978-Το αμαξάκι
  • 1978-Έχασα εσένα
  • 1979-Άκουσε με
  • 1981-Τις ώρες που σε θέλω
  • 1982-Αν μ' αγαπούσες
  • 1982-Μπορώ
  • 1983-Αγάπη σημαίνει θυσία
  • 1984-Τα πρώτα μου τραγούδια (1959-1964)
  • 1985-Τα καλύτερα μου χρόνια
  • 1987-Και μου 'δωσες αγάπη
  • 1989-Μόνη
  • 1989-Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες
  • 1991-Για σένα
  • 1992-Μη χάνεσαι
  • 1992-Σχεδόν απόγευμα
  • 1993-Παιδί μου
  • 1993-Σαλονικιώτικο φεγγάρι
  • 1995-Μεγάλα πορτραίτα ΕΜΙ
  • 1996-Όσα ζήλεψα
  • 1997-Τα Καλύτερα μου τραγούδια
  • 1997-Τραγούδια από τις 45 στροφές
  • 1997-Τα Ερωτικά του 60
  • 1998-Αγία αχαριστία
  • 2000-Πορτραίτα Τραγουδιστών
  • 2002-Η δική μου η φωνή
  • 2002-Αγόρι μου - Αν η αγάπη
  • 2005-Τραγουδά Μίμη Πλέσσα
  • 2006-Σε τραγούδια από τον κινηματογράφο
  • 2007-Η Φωνή 1959 - 1982 4 Cd

Φωτογραφικό υλικό






Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Αναμορφώνεται και ενοποιείται ο αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων
Αναμορφώνεται και ενοποιείται ο αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων
με 0 Σχόλια 386 Views

 Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, το τελευταίο μνημείο της Ελλάδας που εντάχθηκε στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ετοιμάζεται να αναμορφωθεί σε 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή