Το Μνημόσυνο της Ακίνητης Περιουσίας…

742 Views
Το Μνημόσυνο της Ακίνητης Περιουσίας… Το Μνημόσυνο της Ακίνητης Περιουσίας…

Το Μνημόσυνο της Ακίνητης Περιουσίας…

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ακινήτων απαντάει με… κηδειόχαρτο στον φόρο ακινήτων και προαναγγέλλει την ετήσια γ.σ. στις 25 Ιανουαρίου…

Έναν έξυπνο, όσο και… μακάβριο τρόπο βρήκαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ακινήτων να προαναγγείλουν την ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου, στο επίσημο σάιτ τους www.pomida.gr. Καλούν λοιπόν όλα τα μέλη τους σε… μνημόσυνο για την «πολυαγαπημένη μας Ακίνητη Περιουσία. Τελευτήσασας εκ των εξής αιτίων: Ενιαίος Φόρος (χαράτσι + ΦΑΠ) + ΤΑΠ, Φόρος Εισοδήματος- τεκμήρια εισοδήματος- τεκμήρια διαβίωσης, έκτακτες εισφορές- τέλη- κρατήσεις κλπ.

Οι ‘’απαρηγόρητοι στενοί συγγενείς’’ είναι τα εκατομμύρια των Ελλήνων ιδιοκτητών, ενώ οι ‘’τεθλιμμένοι νεκροθάπτες της’’ είναι γνωστοί, εγχώριοι και …εισαγόμενοι!».

Διαβάστε τώρα την προαναγγελία για την ετήσια γ.σ.:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. προσκαλεί τα μέλη των σωματείων της να λάβουν μέρος στο 31o ετήσιο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της που θα διεξαχθεί στην Αθήνα το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014, και ώρα 10.00 π.μ. στη μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου "TITANIA", Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, μαζί με την Γενική Συνέλευση της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ελλάδος,  40 ημέρες μετά την ψήφιση του νόμου 4223/2013 για τον "Ενιαίο Φόρο Ακινήτων"! Στόχος του η Συνεδρίου είναι ενημέρωση των ιδιοκτητών ακινήτων για το φόρο αυτό και όλα τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και ιδιαίτερα τα σημαντικά και ανεπίλυτα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμοφή του δημευτικού νόμου για τον ¨Ενιαίο Φόρο Ακινήτων", ο οποίος στην πραγματικότητα είναι διπλός για μεγάλη μερίδα φορολογουμένων και δημιουργεί διπλάσια επιβάρυνση σε σχέση με το έτος 2013, σε βάρος ιδιοκτητών με αστικά ξενοίκιαστα ακίνητα και οικόπεδα.
Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:
1. Διπλός «Ενιαίος» Φόρος Ακίνητης Περιουσίας. Δημευτική φορολόγηση αστικής ιδιοκτησίας, οικοπέδων-απρόσοδων ακινήτων, με ανύπαρκτες αντικειμενικές αξίες, πρόστιμα, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και ποινές φυλάκισης σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν.
2. Ζητήματα αντισυνταγματικότητας του «Ενιαίου» φόρου – δυνατότητα δικαστικών προσφυγών.
3. Πρόταση ΠΟΜΙΔΑ για αποποινικοποίηση της αντικειμενικής αδυναμίας πληρωμής του φόρου.
4. Φόρος υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων, τεκμήριο αγοράς ακινήτου βάσει αντικειμενικής αξίας.
5. Αυτοτελής φορολόγηση μισθωμάτων, εκχώρηση ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο, ηλεκτρονική κατάθεση μισθωτηρίων.
6. Απελευθέρωση των νέων εμπορικών μισθώσεων, Επιτροπές Διακανονισμού Μισθώσεων.
7. Οικοδομή και κτηματαγορά στην Ελλάδα. Τι πρέπει να γίνει για να υπάρξει μέλλον;
8. Δήλωση των αυθαιρέτων με το νέο νόμο 4178/2013, ενεργειακά πιστοποιητικά.
9. Διαχείριση κτιρίων, προβλήματα κοινόχρηστης θέρμανσης, διαφορές – οφειλές συνιδιοκτητών.
10. «ΠΟΜΙΔΑ-ΙΝΤΕRAMERICAN» πρόγραμμα «ομαδικής ασφάλισης κτιρίων μελών σωματείων μας.
Θα υπάρξουν ειδικοί ομιλητές που θα αναλύσουν τα παραπάνω θέματα. Στο τέλος θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις μελών για μισθωτικά, φορολογικά και τεχνικά θέματα.
Η ετήσια συνδρομή έτους 2014 (40 ευρώ - 25 ευρώ για τα ασφαλισμένα μέλη,  μπορεί να καταβληθεί μέσω της ιστοσελίδας μας www.pomida.gr  στο Γραφείο Ενημερώσεως της ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 και Αιόλου, 4ος όροφος μέχρι τη Συνέλευση, στη Γραμματεία του Συνεδρίου, ή στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ κατά την προσέλευση των μελών μας.
Λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων, η παρουσία όλων είναι απαραίτητη!».

avriani.makedonias.gr/


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη