Καμπανάκι κινδύνου για το χώρο του Τύπου

643 Views
Καμπανάκι κινδύνου για το χώρο του Τύπου Καμπανάκι κινδύνου για το χώρο του Τύπου

 Καμπανάκι κινδύνου για το χώρο του Τύπου

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις στο χώρο του τύπου, που απειλούν ακόμη και την ομαλή έκδοση πολλών εφημερίδων, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει την έντονη ανησυχία του τονίζοντας ότι οι εξελίξεις, εκτός από τα ήδη γνωστά προβλήματα στην ομαλή έκδοση πολλών εφημερίδων, απειλούν να συμπαρασύρουν και τον ευαίσθητο τομέα της εκτύπωσης και διακίνησης των εντύπων.

Παράλληλα το Δ.Σ. Απευθύνεται σε τράπεζες και κυβέρνηση λέγοντας:

«Α) Εφιστούμε την προσοχή στους αρμόδιους παράγοντες (κυβερνητικούς -Τραπεζικούς) για ένα θέμα που εν δυνάμει απειλεί να πλήξει ανεπανόρθωτα την ομαλή παραγωγή και διακίνηση των εφημερίδων.

Β) Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους (κυβέρνηση, τράπεζες, εκτυπωτικές εταιρείες, πρακτορεία διανομής) να εξετάσουμε από κοινού τις απαραίτητες ενέργειες, στο πλαίσιο της νομιμότητας, με στόχο να αποτραπεί ένα θανάσιμο πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου. Οποιαδήποτε ολιγωρία θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας και πολυφωνίας αλλά ταυτόχρονα θα πλήξει χιλιάδες εργαζόμενους, τα ήδη σκληρά δοκιμαζόμενα ασφαλιστικά τους ταμεία, αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα των Τραπεζών».


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο