The Knick: ήρθε να αναστατώσει τους τηλεοπτικούς μας δεκτές… είδαμε + σχολιάζουμε τη νέα σειρά που όλοι μιλούν.

310 Views
The Knick: ήρθε να αναστατώσει τους τηλεοπτικούς μας δεκτές…  είδαμε + σχολιάζουμε τη νέα σειρά που όλοι μιλούν. The Knick: ήρθε να αναστατώσει τους τηλεοπτικούς μας δεκτές… είδαμε + σχολιάζουμε τη νέα σειρά που όλοι μιλούν.

The Knick: ήρθε να αναστατώσει τους τηλεοπτικούς μας δεκτές…  είδαμε + σχολιάζουμε τη νέα σειρά που όλοι μιλούν.

Μια νέα τηλεοπτική σειρά μόλις γεννήθηκε και αναμένεται χοντρό κώλυμα καθώς έχει όλα αυτά τα στοιχεία που λένε οι θεατές με μια λέξη, «σε κρατάει» στις οθόνες σου.

Πρόκειται κατά βάση για το βίο -και πολιτεία- του γιατρού John W. Thackery και το περιβάλλον του. Οι συνάδελφοι του και ο χώρος εργασίας τους, δηλαδή ένα νοσοκομείο, το Knickerbocker στη Νέα Υόρκη στις αρχές του 20ου αιώνα.
Από το πρώτο επεισόδιο που είδαμε, έκανε την προηγούμενη εβδομάδα πρεμιέρα στις Η.Π.Α στο καλωδιακό δίκτυο Cinemax, καταλάβαμε ότι η ιστορία θα τραβήξει μακριά συμπεριλαμβανομένων κάποιων απαραίτητων ερωτικών περιπτύξεων, χοντρής ίντριγκας και κυρίως αίμα. Το αίμα σε αυτή τη σειρά ρέει άπλετο… και φυσιολογικά… καθ ότι νοσοκομεία, γιατροί, επεμβάσεις, χειρουργικά τραπέζια, άρρωστοι…
Είναι μάλλον και το πρώτο στοιχείο που σε «παγώνει» με την αριστοτεχνική ρεαλιστικότατα του… τόσο που πλημυρίζει κυριολεκτικά η οθόνη, αλλά να με συγχωράτε, σε πρώτο πλάνο τα νυστέρια να σκίζουν το δέρμα, να χώνουν τα χέρια τους μέσα στο σώμα του ασθενή και να βγάζουν τα ντοκτόρια, ξέρετε… με την φυσιολογική απάθεια τους … αντεράκια και σπλήνες… ενώ το αίμα - ποτάμι… έ, ένα πισωγύρισμα του κεφαλιού για να μη δούμε τα παρακάτω εμείς τουλάχιστον το είχαμε απόλυτη ανάγκη...
Πέρα από αυτά, προς θεού μην παρεξηγηθεί, η σειρά δεν είναι σπλαντεριά του κερατά, ανεπίσημα χαρακτηρίζεται δράμα μυστηρίου ενώ επίσημα…  με προεκτάσεις! Και ποιες είναι αυτές;  Η εξέλιξη της σύγχρονης ιατρικής στην αρχή του αιώνα.

Τεχνικά είναι άριστα γυρισμένη, -σα σινεμά-
άψογη απεικόνιση εποχής,

κοστούμια,
φώτα,
μουσικές,
σωστός ρυθμός,
πολύ καλό σενάριο,
ενώ στο τιμόνι του σκηνοθέτη ένα όνομα που πρωτοαγαπήσαμε κινηματογραφικά στο «Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες» και βασικά στο Τράφικ, στην «Έριν Μπρόκοβιτς» με την Τζούλια Ρόμπερτς αλλά και στην καλή μπλοκμπαστεριά, «Η συμμορία των 11»… Ο Στίβεν Σόντεμπεργκ λοιπόν, για άλλη μια φορά σκηνοθετεί τηλεοπτικό προϊόν και το κάνει εξαίρετα.

Στην παρέα του για πρωταγωνιστή έχει τον Βρετανό καλό ηθοποιό Κλάιβ Όουεν και θα λέγαμε ότι ο χαρακτήρας και του πάει- τα λέει δηλαδή- και του «φαίνεται» και ας είναι κατατρυπημένος από «βελόνες» -στο έργο… τόσο που η μοναδική ελεύθερη υπάρχουσα φλέβα που βρίσκει να του κάνει η «ιδιαιτέρα» του, είναι στο πουλί του
εν ολίγοις, μεγάλη μούρη, με βαριά και ασήκωτη ιστορία –και αυτά στο έργο….

Μείνετε συντονισμένοι και αν την πετύχετε πουθενά, δειτε την οπωσδήποτε.
Ξεχάσαμε τον τίτλο…. The Knick


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή