Πάνω από 1 εκατ. Έλληνες με στυτική δυσλειτουργία...

389 Views
Πάνω από 1 εκατ. Έλληνες με στυτική δυσλειτουργία... Πάνω από 1 εκατ. Έλληνες με στυτική δυσλειτουργία...

Πάνω από 1 εκατ. Έλληνες με στυτική δυσλειτουργία...

Ιατρικό, αλλά και κοινωνικό πρόβλημα αποτελεί η στυτική δυσλειτουργία, την οποία αντιμετωπίζουν 1 εκ. άνδρες στη χώρα μας, εκ των οποίων 1 στους 20 είναι κάτω των 40 ετών, βάσει των επιστημονικών καταγραφών. Πρόκειται για μια κατάσταση με ουσιαστικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ανδρών και των συντρόφων τους, καθώς και στην αυτοπεποίθηση των ανδρών, τις σχέσεις και την αυτοεκτίμησή τους.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, κατά τη διάρκεια του 2ου Μεσογειακού Συνεδρίου Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και Αναπαραγωγής, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Με την πάροδο του χρόνου η συχνότητα του προβλήματος αυξάνεται, δεδομένου ότι μεταξύ των ηλικιών 40 έως 60 ετών προβλήματα στύσης έχουν 1 στους 10 άνδρες, ενώ μετά τα 60 έτη 1 στους 5 άντρες. Πρόσφατες μελέτες όμως δείχνουν ότι η αυξητική αυτή τάση, υπάρχει και σε άτομα μικρότερης ηλικίας.

Για τη αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, η οποία συνδέεται ισχυρά με χαμηλή φυσική και συναισθηματική ικανοποίηση, συστήνονται -ως θεραπεία πρώτης γραμμής- οι από του στόματος αναστολείς της PDE5, οι οποίοι έχουν σχετιστεί με βελτιώσεις στην αυτοεκτίμηση.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα μια νέα θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Πρόκειται για την αβαναφίλη, ένα νέο ιδιαίτερα εκλεκτικό αναστολέας της PDE5 με μοναδικό φαρμακοκινητικό προφίλ, το οποίο οδηγεί:

– Σε ταχεία έναρξη της δράσης (εντός 15 λεπτών μετά από τη λήψη της δόσης).

– Σε ευνοϊκή δραστικότητα με διάρκεια δράσης πάνω από 6 ώρες.

Όπως επεσήμαναν ειδικοί επιστήμονες στο συνέδριο, η αβαναφίλη βελτιώνει τη στυτική λειτουργία στους ενήλικες άνδρες με ήπια έως σοβαρή στυτική δυσλειτουργία, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη ή των ανδρών με στυτική δυσλειτουργία μετά από ριζική προστατεκτομή.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ουρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νίκο Σoφικίτη, η αβαναφίλη, το Spedra (εμπορική ονομασία του φαρμάκου διεθνώς), φαίνεται να είναι το πιο ασφαλές φάρμακο στην κατηγορία του που έχει υπάρξει ως σήμερα, συνδυάζοντας παράλληλα την υψηλή αποτελεσματικότητα σε όλα τα περιστατικά της στυτικής δυσλειτουργίας, ακόμη και στις πιο δύσκολα θεραπευόμενες ομάδες, όπως οι διαβητικοί και οι άνδρες που έχουν υποβληθεί σε ριζική προστατεκτομή.

Ο κ. Κωνσταντινίδης επισήμανε ότι το Spedra αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και πληροί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να καταστεί η πρώτη επιλογή των γιατρών για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, εκτιμώντας παράλληλα ότι η κυκλοφορία ενός τόσο ασφαλούς και αποτελεσματικού φαρμάκου θα βοηθήσει στην περαιτέρω αποκάλυψη και αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo Thess με τους Inside Joke: «Στις ροκ συνθέσεις μας, το κλαρινέτο κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο»
In Tempo Thess με τους Inside Joke: «Στις ροκ συνθέσεις μας, το κλαρινέτο κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο»
με 0 Σχόλια 2438 Views

Ο ήχος τους συνδυάζει τη ροκ μουσική με την ελληνική παράδοση μια και στα τραγούδια τους πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το κλαρίνο. Πώς προέκυψε όμως αυτό το ιδιαίτερο αποτέλεσμα;  Συνέντευξη στην Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.  


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή