Πώς τα social media επηρεάζουν την ψυχολογία μας.

507 Views
Πώς τα social media επηρεάζουν την ψυχολογία μας. Πώς τα social media επηρεάζουν την ψυχολογία μας.

Πώς τα social media επηρεάζουν την ψυχολογία μας.
  Η έλλειψη συμμετοχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, ακόμη κι αν είναι παροδική, μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται λιγότερο σημαντικοί.
Μάλιστα, όσο λιγότερη ανταπόκριση λαμβάνουν στις διάφορες αναρτήσεις τους, τόσο πιο αποκλεισμένοι και αόρατοι αισθάνονται.
Η απομόνωση από τα social media μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και σε αίσθηση απώλειας του ελέγχου.

Τα ευρήματα αυτά έφερε στο φως μια έρευνα, που μελέτησε πώς το Facebook επηρεάζει τα αισθήματα κοινωνικής ένταξης, την προοπτική στη ζωή, τη μοναξιά και την αυτό-αξία του ατόμου.
Και φυσικά, ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αποφύγουν τέτοιου είδους συναισθήματα είναι να παραμένουν ενεργοί και να συμμετέχουν σε αυτά.
Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Social Influence. Επικεφαλής της ήταν η Dr Stephanie Tobin από το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Κουήνσλαντ.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα αυτής, η αποχή ακόμη και δύο ημερών από το Facebook είχε αρνητική επίδραση στην προσωπική ευημερία του ατόμου, αναφέρει δημοσίευμα του Science Daily.
Επιπλέον, όταν οι εθελοντές δεν ελάμβαναν καμία ανταπόκριση στις αναρτήσεις τους ένιωθαν αποκλεισμένοι, αόρατοι και λιγότερο σημαντικοί σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Με πάνω από 1,1 δισεκατομμύριο χρήστες το μήνα κατά μέσο όρο, το Facebook έχει γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο που προσφέρει συνεχή και άμεση επικοινωνία ανάμεσα στους χρήστες του. Όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές μας καθορίζει κοινωνικά και επηρεάζει την προσωπική μας ευημερία.

πηγη - medicalnews.gr


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
με 0 Σχόλια 338 Views

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, συνεχίζει να ελπίζει και να παραμένει πιστός στη μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι άλλη από την τραγουδοποιία και τις ενορχηστρώσεις. Με μεγάλη χαρά αυτόν τον μήνα φιλοξενούμε στο InTempo τον Νίκο Χρηστίδη, έναν εξαίρετο μουσικό-τραγουδοποιό της πόλης. Συνέντευξη στη Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή