Πώς τα social media επηρεάζουν την ψυχολογία μας.

732 Views
Πώς τα social media επηρεάζουν την ψυχολογία μας. Πώς τα social media επηρεάζουν την ψυχολογία μας.

Πώς τα social media επηρεάζουν την ψυχολογία μας.
  Η έλλειψη συμμετοχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, ακόμη κι αν είναι παροδική, μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται λιγότερο σημαντικοί.
Μάλιστα, όσο λιγότερη ανταπόκριση λαμβάνουν στις διάφορες αναρτήσεις τους, τόσο πιο αποκλεισμένοι και αόρατοι αισθάνονται.
Η απομόνωση από τα social media μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και σε αίσθηση απώλειας του ελέγχου.

Τα ευρήματα αυτά έφερε στο φως μια έρευνα, που μελέτησε πώς το Facebook επηρεάζει τα αισθήματα κοινωνικής ένταξης, την προοπτική στη ζωή, τη μοναξιά και την αυτό-αξία του ατόμου.
Και φυσικά, ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αποφύγουν τέτοιου είδους συναισθήματα είναι να παραμένουν ενεργοί και να συμμετέχουν σε αυτά.
Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Social Influence. Επικεφαλής της ήταν η Dr Stephanie Tobin από το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Κουήνσλαντ.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα αυτής, η αποχή ακόμη και δύο ημερών από το Facebook είχε αρνητική επίδραση στην προσωπική ευημερία του ατόμου, αναφέρει δημοσίευμα του Science Daily.
Επιπλέον, όταν οι εθελοντές δεν ελάμβαναν καμία ανταπόκριση στις αναρτήσεις τους ένιωθαν αποκλεισμένοι, αόρατοι και λιγότερο σημαντικοί σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Με πάνω από 1,1 δισεκατομμύριο χρήστες το μήνα κατά μέσο όρο, το Facebook έχει γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο που προσφέρει συνεχή και άμεση επικοινωνία ανάμεσα στους χρήστες του. Όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές μας καθορίζει κοινωνικά και επηρεάζει την προσωπική μας ευημερία.

πηγη - medicalnews.gr


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
2200 ψήφοι, ποιες παραστάσεις προηγούνται. Η ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού συνεχίζεται έως 22/05
2200 ψήφοι, ποιες παραστάσεις προηγούνται. Η ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού συνεχίζεται έως 22/05
με 0 Σχόλια 3344 Views

Χωρίς μεγάλες διαφορές μεταξύ τους 10 παραστάσεις έχουν ήδη ξεχωρίσει στις πρώτες θέσεις Η 1η Ψηφοφρία συνεχίζεται έως την Κυριακή 22 Μαίου Για να ψηφίσεις κλικ ΕΔΩ

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή