Σκοντάφτει ο Μπουτάρης: Δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Θεσσαλονίκης

474 Views
Σκοντάφτει ο Μπουτάρης: Δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σκοντάφτει ο Μπουτάρης: Δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ξαφνικό πρόβλημα προκύπτει με την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη για τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Νόμος του “Καλλικράτη θέτει ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης Δημάρχου ή υποψηφίου Δημάρχου και θέσης προέδρου σε Διοικητικών συμβούλια ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα.

Όσον αφορά το ασυμβίβαστο, ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν πρόεδρος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, μία θέση που εγκατέλειψε (σ.σ. παραιτήθηκε) στις 20 Νοεμβρίου του 2013. Μόνο που ο σχετικός νόμος αναφέρει ρητά ότι για να έχει δικαίωμα υποψηφιότητας ένας δήμαρχος, θα πρέπει να έχει απομακρυνθεί από θέση προέδρου σε ΝΠΔΔ, κρατικά ΝΠΙΔ ή δημόσιες επιχειρήσεις 18 μήνες πριν τις εκλογές. Αντίθετα, ο Μπουτάρης θα έχει μόλις 6 μήνες που παραιτήθηκε όταν διεξαχθούν οι εκλογές!
Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης δηλώνει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και πως δεν υπάρχει ασυμβίβαστο καθώς "εξαιρούνται οι αιρετοί, είναι μεταβατική περίοδος, είναι μισή η θητεία δηλαδή, επομένως μόνο 18μηνο δεν είναι. Ουσιαστικά πρόεδρος έγινα μετά την εκλογή μου".
Όπως και να έχουν τα πράγματα, θα πρέπει το θέμα να διευθετηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών...
Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ που στηρίζει την υποψηφιότητα Μπουτάρη, έστω και χωρίς να το... βροντοφωνάζει, προσπαθεί να αλλάξει στο... παραπέντε τον σχετικό νόμο. Ήδη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρης Κουκουλόπουλος, εισηγήθηκε στη Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία, δε θα ισχύει το ασυμβίβαστο για στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η συμμετοχή των οποίων στα Δ.Σ. Νομικών Προσώπων προβλέπεται εκ του νόμου. Είναι ουσιαστικά φωτογραφική τροπολογία για τον Γιάννη Μπουτάρη...

Οι  πληροφορίες απο avriani.makedonias.gr


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή