Σκοντάφτει ο Μπουτάρης: Δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Θεσσαλονίκης

711 Views
Σκοντάφτει ο Μπουτάρης: Δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σκοντάφτει ο Μπουτάρης: Δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ξαφνικό πρόβλημα προκύπτει με την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη για τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Νόμος του “Καλλικράτη θέτει ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης Δημάρχου ή υποψηφίου Δημάρχου και θέσης προέδρου σε Διοικητικών συμβούλια ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα.

Όσον αφορά το ασυμβίβαστο, ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν πρόεδρος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, μία θέση που εγκατέλειψε (σ.σ. παραιτήθηκε) στις 20 Νοεμβρίου του 2013. Μόνο που ο σχετικός νόμος αναφέρει ρητά ότι για να έχει δικαίωμα υποψηφιότητας ένας δήμαρχος, θα πρέπει να έχει απομακρυνθεί από θέση προέδρου σε ΝΠΔΔ, κρατικά ΝΠΙΔ ή δημόσιες επιχειρήσεις 18 μήνες πριν τις εκλογές. Αντίθετα, ο Μπουτάρης θα έχει μόλις 6 μήνες που παραιτήθηκε όταν διεξαχθούν οι εκλογές!
Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης δηλώνει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και πως δεν υπάρχει ασυμβίβαστο καθώς "εξαιρούνται οι αιρετοί, είναι μεταβατική περίοδος, είναι μισή η θητεία δηλαδή, επομένως μόνο 18μηνο δεν είναι. Ουσιαστικά πρόεδρος έγινα μετά την εκλογή μου".
Όπως και να έχουν τα πράγματα, θα πρέπει το θέμα να διευθετηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών...
Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ που στηρίζει την υποψηφιότητα Μπουτάρη, έστω και χωρίς να το... βροντοφωνάζει, προσπαθεί να αλλάξει στο... παραπέντε τον σχετικό νόμο. Ήδη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρης Κουκουλόπουλος, εισηγήθηκε στη Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία, δε θα ισχύει το ασυμβίβαστο για στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η συμμετοχή των οποίων στα Δ.Σ. Νομικών Προσώπων προβλέπεται εκ του νόμου. Είναι ουσιαστικά φωτογραφική τροπολογία για τον Γιάννη Μπουτάρη...

Οι  πληροφορίες απο avriani.makedonias.gr


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Πέρσες» του Αισχύλου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε καλοκαιρινή περιοδεία.
«Πέρσες» του Αισχύλου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε καλοκαιρινή περιοδεία.
με 0 Σχόλια 2179 Views

H Ομάδα Σημείο Μηδέν συνεχίζει την έρευνά της στα θεμελιώδη κείμενα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας παρουσιάζοντας αυτή τη φορά τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή