Καλή, κυρίως εθιστική η νέα τηλεοπτική σειρά sci-fi, ΗΕLIX. Είδαμε και σχολιάζουμε.

455 Views
Καλή, κυρίως εθιστική η νέα τηλεοπτική σειρά sci-fi, ΗΕLIX. Είδαμε και σχολιάζουμε. Καλή, κυρίως εθιστική η νέα τηλεοπτική σειρά sci-fi, ΗΕLIX. Είδαμε και σχολιάζουμε.

Καλή, κυρίως εθιστική η νέα τηλεοπτική σειρά sci-fi ΗΕLIX.

Είδαμε και σχολιάζουμε.

Γράφει η Κατερίνα Κομιώτη.
Φίλε αναγνώστη,
ξέρω πως για να πάρεις στα σοβαρά τις κριτικές κάποιου, είτε μιλάμε για ταινία είτε για σειρά, είτε για βιβλίο, μουσική ή ότι άλλο θέλεις, πρέπει αυτός ο κάποιος να είναι το λιγότερο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης στο «Nα η ευκαιρία» (δεν μπογώ να σου βάλω παγαπάνω από τγία).
   Η αλήθεια είναι πως από μένα έως τώρα έχεις διαβάσει μόνο από πολύ καλές έως αποθεωτικές κριτικές (βλ. True Detective, Black Sails) ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ. Είναι σειρές που είναι πρωτοπόρες στο είδος τους και με κάθε καινούριο επεισόδιο κερδίζουν ακόμα περισσότερο τις καρδιές των τηλεθεατών που δένονται τόσο με τη σειρά όσο και με τους χαρακτήρες τους.
   Αυτή τη φορά θα γίνει παρουσίαση και κριτική για ακόμα μια καινούρια σειρά, η οποία όμως –δυστυχώς- δεν είναι όπως οι προηγούμενες. Δεν βγαίνουν τόσο συχνά όσο θα θέλαμε, διαμαντάκια. Παρ’ όλα αυτά μην αποθαρρύνεσαι. Η σειρά αυτή μπορεί να μην είναι αριστούργημα, αλλά είναι καλή και κυρίως εθιστική.
   Μιλάμε για τη σειρά Helix, που ήρθε για να εμπλουτίσει το είδος των sci-fi σειρών που έχουμε δει έως τώρα. Η ιστορία είναι λίγο-πολύ συνηθισμένη, αφορά ένα γκρουπ επιστημόνων, ειδικών για τον έλεγχο και την πρόληψη νοσημάτων, οι οποίοι καλούνται να μεταβούν σε μια απομονωμένη εγκατάσταση διεξαγωγής πειραμάτων στην Αρκτική για να αντιμετωπίσουν έναν ιό που είτε σκοτώνει τους προσβεβλημένους και υγροποιεί τα πτώματα τους, είτε δημιουργεί φορείς με υπεράνθρωπες δυνάμεις και επιθετικές τάσεις. Τίθεται λοιπόν το προαιώνιο ερώτημα αν υπάρχουν όρια στην εξέλιξη της επιστήμης, ποιοι είναι οι ηθικοί φραγμοί των επιστημόνων και πως κοστολογούνται οι παράπλευρες απώλειες στο όνομα της ανάπτυξης.
Μυστικά πειράματα γενετικής σε μαϊμούδες, θανατηφόρος ιός που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας, μυστικές συμφωνίες του εργαστηρίου με τον στρατό, προσπάθειες απόκρυψης των πραγματικών πειραμάτων και ερωτικά τρίγωνα είναι τα βασικά στοιχεία πλοκής της σειράς.
    Το καστ των ηθοποιών δεν αποτελείται από μεγάλα ονόματα, αλλά οι ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τους χαρακτήρες της σειράς είναι πολύ καλοί. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Dr. Alan Farragut και της Dr. Julia Walker είναι οι Billy Campbell και η Kyra Zagorsky, ενώ τον υπεύθυνο του Bioresearch Facility Arctic Biosystems, Dr. Hiroshi Hatake, ενσαρκώνει ο Hiroyuki Sanada. Συμπρωταγωνιστές οι Mark Ghanimé ως Major Sergio Balleseros, η Jordan Hayes ως Dr. Sarah Jordan και η Catherine Lemieux as Dr. Doreen Boyle. Θύμα του ιού και εμπλεκόμενος με τη δημιουργία του είναι και ο αδερφός του πρωταγωνιστή, ο επίης Dr, Peter Farragut ενσαρκωμένος από τον Neil Napier.
   Η σειρά ξεκίνησε τον Ιανουάριο αυτής της χρονιάς και μετράει μέχρι σήμερα οκτώ επεισόδια. Ο πρώτος κύκλος αποτελείται συνολικά από δεκατρία επεισόδια διάρκειας σαράντα λεπτών, ενώ δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση ακόμα σχετικά με το αν η σειρά θα ανανεώσει το συμβόλαιό της με το κανάλι Sy-Fy και για την επόμενη σεζόν. Οι φανατικοί της σειράς πάντως, η οποία ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο τηλεθεατές στην τηλεοπτική προβολή της και μετράει πολλά «κατεβάσματα» στο διαδίκτυο, ήδη ξεκίνησαν να ζητάνε εγγυήσεις για το γύρισμα του δεύτερου κύκλου επεισοδίων.

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
4.800 ψήφοι. Ανατροπές και εκπλήξεις στην ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού. Ψηφίζετε μέχρι σήμερα Κυριακή 22/05
4.800 ψήφοι. Ανατροπές και εκπλήξεις στην ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού. Ψηφίζετε μέχρι σήμερα Κυριακή 22/05
με 1 Σχόλια 3024 Views

Ποιες προηγούνται - Μεγάλη αύξηση επισκεψιμότητας και 4.800 ψήφοι ως τώρα ανατρέπουν –ως συνήθως- τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Όμως τίποτα δεν έχει κριθεί. Ψηφίζετε μέχρι σήμερα Κυριακή 22/05 στις 12μμ

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή