Ρομποτικός σκύλος ικανός για οικιακές εργασίες

475 Views
Ρομποτικός σκύλος ικανός για οικιακές εργασίες Ρομποτικός σκύλος ικανός για οικιακές εργασίες

 Ρομποτικός σκύλος ικανός για οικιακές εργασίες.

Έναν ρομποτικό σκύλο, τον «SpotMini», ο οποίος είναι ικανός να καθαρίζει σπίτια, μεταξύ άλλων οικιακών εργασιών, παρουσίασε η Alphabet- η εταιρεία- «ομπρέλα» στην οποία υπάγεται η Google.

Το ρομπότ αποτελεί δημιουργία της Boston Dynamics, της εταιρείας που έγινε γνωστή για το ρομπότ Atlas και έχει αγοραστεί εδώ και καιρό από τη Google.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, πρόκειται για το πιο αθόρυβο και μικρό ρομπότ που έχει φτιάξει η Boston Dynamics, και είναι ειδικά σχεδιασμό έτσι ώστε να μπορεί να πλοηγείται και κινείται μέσα στον περιορισμένο χώρο ενός σπιτιού- καθώς και να μπαίνει κάτω από τραπέζια για να σηκώσει αντικείμενα με τον βραχίονά του.

Τα περισσότερα από τα άλλα ρομπότ της εταιρείας, όπως το ανθρωποειδές Atlas και το L3 (που παραπέμπει σε ρομποτικό υποζύγιο) είναι ογκώδη και θορυβώδη, σχεδιασμένα να λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους. Το SpotMini είναι μια μικρότερη έκδοση του ρομπότ Spot της εταιρείας, προικισμένη με έναν νέο ειδικό βραχίονα στη ράχη, ικανό να σηκώνει ακόμα και αντικείμενα εύθραυστα όσο ένα ποτήρι. Με τον βραχίονα προσαρμοσμένο πάνω του, έχει βάρος 29,5 κιλά και μπορεί να λειτουργεί περίπου 90 λεπτά εάν έχει φορτιστεί πλήρως.

BOSTON DYNAMICS

Το ρομπότ επίσης μπορεί να ανεβαίνει σε σκάλες και να αποφεύγει εμπόδια, να σηκώνεται αν πέφτει και να δίνει πράγματα σε ανθρώπους- παραπέμποντας σε ρομπότ που εμφανίζονταν κάποτε μόνο στην επιστημονική φαντασία.

Σημειώνεται πάντως ότι η Alphabet έχει αναφερθεί πως σκοπεύει να πουλήσει τη Boston Dynamics, μετά την απόρριψη των ρομπότ της από τον αμερικανικό στρατό.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
4.800 ψήφοι. Ανατροπές και εκπλήξεις στην ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού. Ψηφίζετε μέχρι σήμερα Κυριακή 22/05
4.800 ψήφοι. Ανατροπές και εκπλήξεις στην ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού. Ψηφίζετε μέχρι σήμερα Κυριακή 22/05
με 1 Σχόλια 3003 Views

Ποιες προηγούνται - Μεγάλη αύξηση επισκεψιμότητας και 4.800 ψήφοι ως τώρα ανατρέπουν –ως συνήθως- τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Όμως τίποτα δεν έχει κριθεί. Ψηφίζετε μέχρι σήμερα Κυριακή 22/05 στις 12μμ

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή