Το χαρακτηριστικό που θα σας πείσει ότι ο συνάδελφός σας είναι ψυχοπαθής

1516 Views
Το χαρακτηριστικό που θα σας πείσει ότι ο συνάδελφός σας είναι ψυχοπαθής Το χαρακτηριστικό που θα σας πείσει ότι ο συνάδελφός σας είναι ψυχοπαθής

Όπως έχει ξαναγραφτεί, η ψυχοπάθεια ή, όπως είναι το επιστημονικό όνομά της, το Σύνδρομο Αντικοινωνικής Προσωπικότητας, αποτελεί ένα από τα μεγάλα αινίγματα για τους επιστήμονες που ασχολούνται με την ψυχοπαθολογία, καθώς ο ορισμός αυτής καθαυτής της ψυχοπάθειας είναι αρκετά ασαφής.


Σύμφωνα με γενικές παραδοχές, οι ψυχοπαθείς είναι άτομα με μειωμένη ευαισθησία για το κοινωνικό τους περιβάλλον, είναι εγωπαθή, συμπεριφέρονται αντικοινωνικά και ενίοτε εκδηλώνονται με βίαιο και απρόβλεπτο τρόπο. Ωστόσο, κάθε τόσο, νέα ερευνητικά στοιχεία προστίθενται στο «προφίλ».

Μάλιστα, μια νέα έρευνα επικεντρώνεται σε ένα χαρακτηριστικό που επιδεικνύουν οι ψυχοπαθείς όταν βρίσκονται σε εργασιακό χώρο, καθώς δύο έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal of Business Ethics έδειξαν ότι τα άτομα με Σύνδρομο Αντικοινωνικής Προσωπικότητας αριστεύουν υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, συγκεκριμένα, ότι όσο πιο καταπίεστικό και σκληρό είναι το εργασιακό περιβάλλον, τόσο καλύτερα αποδίδουν τα άτομα με χαρακτηριστικά ψυχοπάθειας. Μάλιστα, οι επιστήμονες, τραβώντας την θεωρία τους στα άκρα, εκτίμησαν ότι υπάρχει η πιθανότητα οι εργασίες υψηλών απαιτήσεων να καλύπτοντα αποκλειστικά από ψυχοπαθείς.

Αυτό οφείλεται στο ότι οι ψυχοπαθείς, σε πρώτο επίπεδο παρουσιάζουν πλήρη απουσία συμπάθειας για τους γύρω τους, ψυχραιμία και έλλειψη φόβου. Τα χαρακτηριστικά αυτά τους κάνουν να αριστεύουν σε εργασιακό περιβάλλον υψηλής πίεσης και καταπίεσης, καθώς αισθάνονται ότι το περιβάλλον τους... ταιριάζει.

Αν λοιπόν στη δουλειά σας οι προϊστάμενοι σας συμπεριφέρονται άσχημα και κάποιος συνάδελφός σας δείχνει σαν ψάρι στο νερό, τότε, μάλλον είναι ψυχοπαθής...

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΥγείαΤροφέςψυχοπαθής

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι τυχεροί των προσκλήσεων: Αυτοί θα δουν τους εκπληκτικούς Stomp στο Μέγαρο Μουσικής.
Οι τυχεροί των προσκλήσεων: Αυτοί θα δουν τους εκπληκτικούς Stomp στο Μέγαρο Μουσικής.
με 0 Σχόλια 707 Views

 Ονόματα τυχερών που κέρδισαν μέσω διαγωνισμού του Kulturosupa.gr ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ και θα δουν το show των STOMP στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή