ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ…

471 Views
ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ… ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ…

ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ…

Παρόλο που σχεδόν όλοι πλέον γνωρίζουν τι είναι τα «αφροδίσια» νοσήματα, τα ποσοστά τους τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική παραμένουν υψηλά προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς.

Τη λύση στο πρόβλημα αυτό φαίνεται πως αποφάσισε να δώσει μια ομάδα μαθητών από την Ακαδημία Isaac Newton στο Ιλφορντ, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό TeenTech Awards, στην κατηγορία «Υγεία». Σκοπός του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι να προωθήσει την επιστήμη, την μηχανική και την τεχνολογία στα σχολεία.

Η ιδέα των παιδιών για ένα «έξυπνο» προφυλακτικό, που θα αλλάζει χρώμα όταν «ανιχνεύει» σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα προκάλεσε εντύπωση και ανέβηκε στην πρώτη θέση. Κινητήρια δύναμη των μαθητών ήταν η θέλησή τους να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις αυτές, να κάνουν τους ανθρώπους πιο συνειδητοποιημένους απέναντι στα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα και να συμβάλουν στην αναζήτηση βοήθειας και σε ένα πιο ασφαλές μέλλον.

Το «έξυπνο» προφυλακτικό ονομάζεται S.T.EYE και περιλαμβάνει ένα στρώμα εμποτισμένο με μόρια, τα οποία θα προσκολλούνται στα βακτήρια και τους ιού των πιο κοινών ΣΜΝ. Τα μόρια αυτά θα αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την λοίμωξη που θα ανιχνεύουν, έτσι για παράδειγμα, το προφυλακτικό θα γίνεται πράσινο όταν ανιχνεύονται χλαμύδια, κίτρινο στην περίπτωση του έρπητα, μοβ για τον HPV και μπλε για τη σύφιλη.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
με 0 Σχόλια 343 Views

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, συνεχίζει να ελπίζει και να παραμένει πιστός στη μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι άλλη από την τραγουδοποιία και τις ενορχηστρώσεις. Με μεγάλη χαρά αυτόν τον μήνα φιλοξενούμε στο InTempo τον Νίκο Χρηστίδη, έναν εξαίρετο μουσικό-τραγουδοποιό της πόλης. Συνέντευξη στη Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή