Απλά υπέροχο το μικρότερο ηλεκτρικό «σπαστό» ποδήλατο στον κόσμο [video]

2341 Views
Απλά υπέροχο το μικρότερο ηλεκτρικό «σπαστό» ποδήλατο στον κόσμο [video] Απλά υπέροχο το μικρότερο ηλεκτρικό «σπαστό» ποδήλατο στον κόσμο [video]

Απλά υπέροχο το μικρότερο ηλεκτρικό «σπαστό» ποδήλατο στον κόσμο [video]

Τα ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση διευκολύνουν τους αναβάτες στις ανηφόρες και επιτρέπουν σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να υιοθετήσουν τις “πράσινες” μορφές μετακίνησης. Το μειονέκτημά τους είναι το μεγαλύτερο βάρος σε σύγκριση με τα κανονικά ποδήλατα.

Το A-Bike Electric παρουσιάζει ενδιαφέρον διότι είναι το ελαφρύτερο και πιο “μαζεμένο” ηλεκτρικό πτυσσόμενο ποδήλατο που έχει κατασκευαστεί ποτέ, όπως και το A-bike του Σερ Κλάιβ Σινκλέρ ήταν ένα από τα μικρότερα και ελαφρύτερα ποδήλατα.

Ο Σινκλέρ συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή προϊόντος Άλεξ Καλογρούλη πάνω στο αρχικό σχέδιο. Στη συνέχεια ο ελληνικής καταγωγής σχεδιαστής ανέπτυξε την ηλεκτρική έκδοση.

Το A-Bike Electric διπλώνει σε δέκα μόλις δευτερόλεπτα και διακρίνεται για μερικά εξαιρετικά πλεονεκτήματα: είναι ένα ευέλικτο όχημα ιδανικό για μετακινήσεις στην πόλη, αφού χωράει εύκολα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης δεν χρειάζεται να το αλυσοδένουμε στο δρόμο αφού το μικρό του μέγεθος επιτρέπει τη φύλαξή του σε κλειστούς χώρους.

Γνωρίζοντας ότι κανείς δεν είναι τέλειος, τα πλεονεκτήματα συνοδεύονται από αντίστοιχα μειονεκτήματα. Οι μικροί τροχοί μεταφράζονται σε αστάθεια και η ποδηλασία είναι πιο άνετη σε ομαλά εδάφη. Ομοίως, η ανάπτυξη ταχύτητας πάνω από 16 χλμ/ ώρα απαιτεί “ατσάλινα νεύρα” και “αυξημένη προσήλωση”.

Το A-Bike Electric διατίθεται στην πλατφόρμα μικροχρηματοδότησης Kickstarter όπου έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον αρχικό στόχο.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή