Ιταλία: Ο πάπας Φραγκίσκος... Σούπερμαν σε μπλουζάκια

574 Views
Ιταλία: Ο πάπας Φραγκίσκος... Σούπερμαν σε μπλουζάκια Ιταλία: Ο πάπας Φραγκίσκος... Σούπερμαν σε μπλουζάκια

Είχε προκαλέσει παγκόσμιο ενθουσιασμό με τα γκράφιτί του όπου είχε φανταστεί τον ποντίφικα ως σούπερ ήρωα και τα οποία ζωγράφιζε στους τοίχους πολύ κοντά στο Βατικανό: ο καλλιτέχνης του δρόμου MauPal αποφάσισε να μεταφέρει τα εμπνευσμένα έργα του σε… μπλουζάκια, με τα χρήματα από τις πωλήσεις να προσφέρονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς του Βατικανού.

Σε ένα από αυτά ο πάπας Φραγκίσκος εμφανίζεται ως Σούπερμαν (ο Superpape), που πετάει με τη γροθιά σηκωμένη ενάντια στον αέρα. Σε ένα άλλο μπλουζάκι ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απεικονίζεται ανεβασμένος σε ένα σκαμνί να παίζει τρίλιζα χρησιμοποιώντας αντί τα κλασικά σύμβολα εκείνο της ειρήνης.

«Με την οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει την Ιταλία και τον κόσμο, διέκρινα στον πάπα Φραγκίσκο μια ελπίδα για όλους, για αυτό ακριβώς το 2014 αποφάσισε να σχεδιάσω αυτό το σκίτσο του πάπα σούπερ ήρωα πάνω σε έναν τοίχο, κοντά στο Βατικανό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο MauPal ή αλλιώς Μάουρο Παλότα.

«Δημιούργησα μια σύνθεση γκράφιτι για να αποτυπώσω μια πολύ διαδεδομένη άποψη στον κόσμο σχετικά με τον πάπα, εκείνη ενός προσώπου που διαθέτει μεγάλη εξουσία είναι όμως επίσης ανθρώπινος και ταπεινός» εξήγησε ο καλλιτέχνης.

Ο καλλιτέχνης Μάουρο Παλότα
Ο καλλιτέχνης Μάουρο Παλότα

Τα δύο χιουμοριστικά σχέδια σχεδιάστηκαν το 2014 και το 2016 σε έναν τοίχο κοντά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Σύντομα ωστόσο οι υπηρεσίες καθαριότητας τα έσβησαν.

Τα σκίτσα ωστόσο παρέμειναν ως ιδέα και ο καλλιτέχνης είχε την ιδέα να εκτυπώσει καταρχάς εκείνο με τον ποντίφικα σούπερ ήρωα σε μπλουζάκια τα οποία θα πουλήσει. Μέρος των εσόδων θα δωριστεί σε φιλανθρωπίες που έχει αναλάβει η Αγία Έδρα.

«Είχα την ευτυχία να δω το σχέδιό μου να επιλέγεται επίσημα από το Βατικανό για ένα σημαντικό φιλανθρωπικό πρόγραμμα» είπε με χαρά ο MauPal.

Το T-shirt πωλείται στην τιμή των 19 ευρώ στον ιστότοπο www.superpope.it.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κική Πίττα: Η σκηνογράφος μεγάλων επιτυχιών και του «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», μιλά στην Κουλτουρόσουπα.
Κική Πίττα: Η σκηνογράφος μεγάλων επιτυχιών και του «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», μιλά στην Κουλτουρόσουπα.
με 0 Σχόλια 392 Views

Συναντήσαμε τη σκηνογράφο μεγάλων επιτυχιών, Δεκαπενταύγουστος, Νήσος,  «Νικόστρατος (με Κουστουρίτσα)  Κόκκινος Κύκλος,  10η Εντολή,  Δυο Μέρες Μόνο, Πέτα τη Φριτέζα κ.ά.   και μας μιλάει για την επερχόμενη σειρά της ΕΤ1  Συνέντευξη στην Ρένα Καλπάκη για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή