Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο κατά της παιδικής πορνογραφίας. Καιρός ήταν.

447 Views
Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο κατά της παιδικής πορνογραφίας. Καιρός ήταν. Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο κατά της παιδικής πορνογραφίας. Καιρός ήταν.

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο κατά της παιδικής πορνογραφίας. Καιρός ήταν.

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για «την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας», με το οποίο επιχειρείται  να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στο νόμο όταν οι πράξεις τελούνται μέσω διαδικτύου.
Για πρώτη φορά θεσμοθετείται  η φραγή ιστοσελίδων με υλικό παιδικής πορνογραφίας, με εντολή εισαγγελέα, ενώ τυποποιείται ένα νέο ποινικό αδίκημα αυτό της «πορνογραφικής παράστασης».
Έτσι, θα μπορεί να διώκεται ποινικά η μετάδοση πορνογραφικού υλικού ακόμη και αν γίνεται μέσω κινητού ή skype.

Μάλιστα, όποιος «εξωθεί ή παρασύρει ανήλικο σε «πορνογραφικές παραστάσεις» ή τις διοργανώνει θα τιμωρείται ακόμη και με κάθειρξη 10 ετών, ενώ προβλέπεται και φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών για εκείνους που «εν γνώσει τους καταβάλλουν αντίτιμο για να παρακολουθήσουν την «πορνογραφική παράσταση».

Στο ίδιο σχέδιο νόμου προβλέπονται και διοικητικά πρόστιμα, που αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ όταν ο δράστης «ενεργεί είτε ατομικά είτε ως μέλος» νομικού προσώπου, δηλαδή κατασκήνωσης, γυμναστικής ακαδημίας κ.λ.π.
Επίσης, προβλέπεται:
  • Η αναστολή απέλασης αλλοδαπών οι οποίοι καταγγέλλουν αξιόποινες πράξεις μέχρι να εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση.
  • Η απαγόρευση άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας του καταδικασμένου, εφόσον αυτή περιλαμβάνει τακτικές επαφές με ανηλίκους, για χρονικό διάστημα ενός έως πέντε ετών.
  • Η αναστολή  προθεσμίας παραγραφής των εγκλημάτων όταν αυτά στρέφονται κατά ανηλίκων, μέχρι την ενηλικίωση του θύματος και για ένα έτος μετά, εφόσον πρόκειται για πλημμέλημα, και για τρία έτη μετά, εφόσον πρόκειται για κακούργημα
  • Συστήνεται η  «Ελληνική Αρχή Αποζημίωσης»  η οποία λειτουργεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα αποφαίνεται, επί των αιτήσεων αποζημίωσης των θυμάτων.
newsroom naftemporiki.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε την «Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Μάρτιν ΜακΝτόνα στο θέατρο Αυλαία.
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε την «Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Μάρτιν ΜακΝτόνα στο θέατρο Αυλαία.
με 9 Σχόλια 1479 Views

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό του Kulturosupa.gr διεκδικώντας διπλές προσκλήσεις για να δείτε την συναρπαστική παράσταση της Ομάδας Νάμα «Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» στο Θέατρο Αυλαία  Πέμπτη 19/5 ή Παρασκευή 20/5 στις 21:00

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή