Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε το καλοκαίρι -Οι ειδικοί απαντούν.

162 Views
Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε το καλοκαίρι -Οι ειδικοί απαντούν. Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε το καλοκαίρι -Οι ειδικοί απαντούν.

 Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε το καλοκαίρι -Οι ειδικοί απαντούν.

Αποτελούμαστε από νερό και γι’ αυτό χρειαζόμαστε καθημερινά να πίνουμε αρκετή ποσότητα από αυτό ειδικά τώρα το καλοκαίρι.
Το νερό χαρακτηρίζεται πηγή ζωής και μας χαρίζει την υγεία μας. Σίγουρα αν σας ρωτήσει κάποιος πόσο νερό χρειάζεται ένας ενήλικας ημερησίως η απάντηση που θα πάρει είναι 8 ποτήρια. Αυτό όμως δεν είναι ο κανόνας, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Ο δρ. Ρόμπερτ Χάγκινς του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, στο ερώτημα «πόσο νερό πρέπει να πίνουμε καθημερινά», απαντάει: «εξαρτάται από πολλούς παράγοντες»! Ποιοι είναι αυτοί, θα αναρωτηθείτε.
Μεταξύ αυτών είναι η ηλικία, η διατροφή, το επάγγελμα ακόμη και η γυμναστική που κάνουμε. Εναλλακτικά, μπορεί ο κάθε άνθρωπος να βλέπει καθημερινά το χρώμα που έχουν τα ούρα του. Συγκεκριμένα πρέπει να έχουν το χρώμα της λεμονάδας. Αν είναι πιο σκούρα τότε χρειάζεται πολύ νερό και πρέπει να αυξήσεις τις ποσότητες. Μάλιστα ο ειδικός προτείνει στον κόσμο να κάνει το παρακάτω πείραμα προκειμένου να μάθει πόσο νερό χρειάζεται ο καθένας μας, ανάλογα με τον οργανισμό του και τις απαιτήσεις του.

Πριν την άσκηση, ζυγιστείτε χωρίς ρούχα και αποφύγετε την κατανάλωση υγρών κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Αν διψάσετε, μετρήστε το πόσο νερό ήπιατε. Αμέσως μετά, ζυγιστείτε ξανά. Κάντε την αφαίρεση για να βρείτε πόσα υγρά χάσατε και πιείτε αντίστοιχη ποσότητα. Αυτό καθορίζει το πόσο νερό πρέπει να πίνει κάποιος κατά τη διάρκεια ή μετά τη γυμναστική, για να αναπληρώσει τα υγρά που έχασε.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Αθλητισμός + Υγεία

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»
με 0 Σχόλια 299 Views

 Από σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ξεκινά τμηματικά, ανά ομάδα Περιφερειών, η υποβολή αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον», το οποίο παρέχει επιχορηγήσεις και άτοκα δάνεια για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή