ΠΟΙΟ ΜΗΝΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ; ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΙ!

429 Views
ΠΟΙΟ ΜΗΝΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ; ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΙ! ΠΟΙΟ ΜΗΝΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ; ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΙ!

ΠΟΙΟ ΜΗΝΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ; ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΙ!

Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στο μήνα που έχει γεννηθεί κάποιος και στην κατάστασης της υγείας του.
 
Έτσι όσοι έχουν γεννηθεί το Μάιο, κινδυνεύουν λιγότερο να αρρωστήσουν από οτιδήποτε, ενώ όσοι γεννήθηκαν Οκτώβριο, είναι οι πιο γκαντέμηδες, αφού αυτοί είναι γενικά και οι πιο αρρωστιάρηδες: κολλάνε πιο εύκολα λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού (π.χ. κρυολογήματα), καθώς και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, ενώ τους τσιμπάνε πιο συχνά διάφορα έντομα (ευτυχώς μη δηλητηριώδη!)
 
Οι γεννημένοι το Μάρτιο κινδυνεύουν περισσότερο από διάφορες καρδιακές παθήσεις (όπως κολπική μαρμαρυγή, καρδιακή ανεπάρκεια και στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας), καθώς και από καρκίνο του προστάτη.
 
Οι γεννημένοι τον Ιανουάριο έχουν μεγαλύτερη τάση για υπέρταση και καρδιομυοπάθεια, οι γεννημένοι το Φεβρουάριο για καρκίνο των πνευμόνων, οι γεννημένοι τον Απρίλιο για στηθάγχη και χρόνια ισχαιμία του μυοκαρδίου και οι γεννημένοι τον Σεπτέμβριο για συχνούς εμετούς.
 
Αναλυτικά οι μήνες:
 
Ιανουάριος
Υπέρταση, καρδιομυοπάθεια
 
Φεβρουάριος
Καρκίνος του πνεύμονα και των βρόγχων
 
Μάρτιος
 Καρδιακή ανεπάρκεια, διαταραχή μιτροειδούς βαλβίδας, αρρυθμία
 
Απρίλιος
Κυνάγχη
 
Μάιος
 Ο πιο τυχερός μήνας, δίχως αυξημένες πιθανότητες για κάποια ασθένεια
 
Ιούνιος
Σοβαρή πιθανότητα στηθάγχης
 
Ιούλιος
 Άσθμα
 
Αύγουστος
 Ακόμη ένας τυχερός μήνας
 
Σεπτέμβριος
 Tάση για εμετούς
 
Οκτώβριος
 Ο πιο άτυχος μήνας. Επιρρεπής σε τσιμπήματα εντόμων, σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και αναπνευστικές λοιμώξεις
 
Νοέμβριος
 Λιγότερο πιθανός ώστε να αναπτυχθεί αρρυθμία, διαταραχή μιτροειδούς βαλβίδας, καρκίνος του πνεύμονα
 
Δεκέμβριος
 Μώλωπες
 
Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου και του Ινστιτούτου Επιστήμης Δεδομένων του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή βιοϊατρικής πληροφορικής Νίκολας Τατονέτι, ανέλυσαν ιατρικά ιστορικά 1,7 εκατ. ασθενών και συσχέτισαν 1.688 ασθένειες με τον μήνα γέννησης κάθε ατόμου.
 
Η στατιστική ανάλυση έδειξε ότι για 55 παθήσεις υπάρχει σαφής συσχέτιση του σχετικού κινδύνου εμφάνισης της νόσου με τον μήνα γέννησης του ασθενούς. Οι ερευνητές διευκρίνισαν πάντως ότι δεν πρέπει να πανικοβάλλεται κανείς (ιδίως αν έχει γεννηθεί Οκτώβριο), καθώς ο σχετικός παράγων κινδύνου είναι μικρός, αν συγκριθεί με άλλους πολύ σοβαρότερους παράγοντες, όπως η κακή διατροφή και η έλλειψη σωματικής άσκησης.
 
Προηγούμενες μικρότερες μελέτες για επιμέρους παθήσεις, όπως το άσθμα και η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), είχαν δείξει επίσης ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στις νόσους αυτές και στην ημερομηνία γέννησης. Η νέα μελέτη, που είναι η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, έδειξε ότι όντως ότι όσοι έχουν γεννηθεί Ιούλιο και Οκτώβριο, κινδυνεύουν περισσότερο από άσθμα, ενώ για τη ΔΕΠΥ ο κατ” εξοχήν μήνας κινδύνου είναι ο Νοέμβριος

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με το βλέμμα στους επιδημιολογικούς χάρτες έρχονται 12 παραστάσεις στο θέατρο Αμαλία (και με στριμώκολες χωρητικότητες).
Με το βλέμμα στους επιδημιολογικούς χάρτες έρχονται 12 παραστάσεις στο θέατρο Αμαλία (και με στριμώκολες χωρητικότητες).
με 0 Σχόλια 2260 Views
Το θέατρο ΑΜΑΛΙΑ, δίνει τον δικό του αγώνα. Κάθε προγραμματισμός, κάθε προσπάθεια προγραμματισμού εκ προοιμίου είναι καταδικασμένη. Η καθημερινότητα μας δυστοπική γεμάτη καταθλιπτικά σενάρια. Για το αύριο ούτε λόγος να γίνεται…
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή