Σχεδόν 80 χρόνια: Το τέρας του Λοχ Νες, η πιο διάσημη φωτογραφία και ο μύθος!

1332 Views
Σχεδόν 80 χρόνια: Το τέρας του Λοχ Νες, η πιο διάσημη φωτογραφία και ο μύθος! Σχεδόν 80 χρόνια: Το τέρας του Λοχ Νες, η πιο διάσημη φωτογραφία και ο μύθος!

Σχεδόν 80 χρόνια:Το τέρας του Λοχ Νες, η πιο διάσημη φωτογραφία και ο μύθος!

Σχεδόν 80 χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που "αποθανατίστηκε" στη λίμνη του Λοχ Νες, βόρεια της Σκοτίας, ένα τρομακτικό μυστικό. Για άλλους, όμως, δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα διαφημιστικό τρικ.

Ήδη, από τον 6ο αιώνα θρύλοι έκαναν λόγο για ένα τεράστιο θαλάσσιο θηλαστικό που κρυβόταν στα νερά.
Στις πρώτες σύγχρονες αναφορές ανήκει μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1933, σύμφωνα με την οποία το ζεύγος Σπάισερ (22/7/1933) είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Λοχ Νες ένα άγνωστο ον, όπως μαρτυρούσαν τα ίχνη του στην επιφάνεια της λίμνης.


Σχεδόν έναν χρόνο μετά, τον Απρίλιο του έτους 1934, εμφανίστηκε μια φωτογραφία του τέρατος, γνωστή και ως η "φωτογραφία του χειρουργού". Είναι "δημιούργημα" του Ρόμπερτ Γουίλσον, και αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο.
Το “τέρας του Λοχ Νες” είναι χωρίς αμφιβολία ίσως το πιο δημοφιλές τέρας του θαλάσσιου κόσμου με δεκάδες ή εκατοντάδες μαρτυρίες και φωτογραφίες που μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι είναι αληθινά ή όχι.


Αν είναι υπαρκτό το συγκεκριμένο ον, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ερώτημα είναι πως καταφέρνει και επιβιώνει εδώ και 15 σχεδόν αιώνες;
Η «Νέσι», πάντως, το τέρας του Λοχ Νες, παραμένει ένας από τους πιο διαχρονικούς μύθους... Θα σύνεχίζει να πουλάει από μπλουζάκια μέχρι... κούπες για καφέ με τη φιγούρα του πάνω τους, μέχρι αν αποδειχθεί ότι είναι ένα φαινόμενο της φύσης, ή αποτέλεσμα... δημιουργικής φαντασίας.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή