Πέντε [απ' τις πολλές] ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου

1532 Views
Πέντε [απ' τις πολλές] ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου Πέντε [απ' τις πολλές] ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου

 

Ένα είναι το σίγουρο με το σκόρδο: Είτε έχει φανατικούς φίλους, είτε φανατικούς εχθρούς. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό ιδιότητες του βολβού αυτού. 

Ακολουθούν οι πέντε, απ' τις πάμπολλες, ιδιότητές του και συνταγές που το περιλαμβάνουν, τις οποίες δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε! 

1. Το σκόρδο καθαρίζει το ουροποιητικό σύστημα και αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού. Αν εντάξετε το σκόρδο στη διατροφή σας θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να καθαρίσει κι αυτό εξαιτίας των φυσικών αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του βολβού.

2. Έρευνες έχουν δείξει πως αν συνθλίβετε ή ψιλοκόβετε το σκόρδο 10 λεπτά πριν το τσιγαρίσετε, θα έχει το χρόνο να πολλαπλασιάσει τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, από το να το μαγειρεύατε κατευθείαν. Δοκιμάστε το! 

3. Το σκόρδο καταπολεμά τη φαγούρα στα πόδια γιατί είναι αντιμυκητιακό. Αν έχετε φαγούρα βράστε μερικές σκελίδες σε ζεστό νερό, αφήστε το νερό να κρυώσει και τοποθετήστε το σε μια λεκάνη. Μουλιάστε τα πόδια σας μέσα κι αφήστε για αρκετή ώρα. 

4. Αν κρυολογήσατε βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων δυο σκελίδες σκόρδο για 25 δευτερόλεπτα. Αφήστε τις να κρυώσουν, ξεφλουδίστε τις και φάτε τις! Τα στοιχεία θείου που περιέχονται στο σκόρδο ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

5. Βάλτε το στον κήπο σας! Φυτέψτε το δίπλα σε άλλα φυτά και προστατέψτε τα με αυτό τον απόλυτα φυσικό τρόπο απ' τα επιβλαβή παράσιτα. 
,

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή